Teme

31.03.2014 19:00    Teme   Studenti švercaju preko WhatsAppa, a stiže i još naprednija era prepisivanja Miroslav Joler, profesor Tehničkog fakulteta u Rijeci, nedavno je na svom blogu napisao zanimljiv komentar vezan za prepisivanje uz pomoć aplikacije WhatsApp.
14.01.2014 16:14    Teme   Prof. Lasić: Politički sustav BiH se raspao i zaudara kao crknuta lešina uslijed silnih nasilništva Iza nas je još jedna u nizu protraćenih godina i tapkanja u mjestu. Bosna i Hercegovina je prekrižila još jednu kalendarsku godinu u kojoj nije ništa značajnije napravila. Velikoj većini je došlo do guše, dok oni koje nazivamo elitama lagodno broje svoje dane, mjesece i godine. Stoga je Ured za informiranje udruge ”Hrvatski studentski politološki forum” (HSPF) odlučio
14.01.2014 15:21    Teme   Studiram, Marija Moje kumče Marija ima četiri godine. U fazi je kada zatiče i svoje roditelje i mene šokantnim pitanjima. Tako je, nakon što je saznala čemu služi grudnjak, zašto se Petar srami ako ga ona poljubi, kako se stavljaju umjetne trepavice i nakon što sam joj slagala kako beba nastane ako samo i ako mama želi bebu i obožava tatu, upitala:
12.01.2014 13:56    Teme   Više od fakulteta: Magistrica strojarstva otkriva što sve možete naučiti radeći u baru Osoblje u baru je tim koji ima zajednički cilj. Iako je bila glavna šankerica kad je radila u baru, nije joj bilo teško obavljati pomoćne poslove ako je u tom trenutku pomoćnik preuzeo posao izbacivača jer je izbacivač imao pune ruke posla u drugom dijelu bara
12.01.2014 13:00    Teme   Kako produljiti pozornost i učiti pametnije Vi sjedite za radnim stolom i učite, a svuda oko vas je ludi i ometajući svijet, kojeg ne možete samo tako isključiti. Teško je učiti nekoliko sati za redom, a još je teže fokusirati se na često dosadnu i nezanimljivu literaturu. Donosimo savjete za unapređivanje vaše pozornosti.
06.01.2014 19:12    Teme   Nebrigom države do apatičnih studenata - Nemojte pristati na floskule 'Nema para!' U zemlji koja odavno stoji na klimavim nogama i bez ikakvog kompasa koji bi je vodio ka općem prosperitetu, studentski standard je među posljednjim temama na agendi ovdašnjih političara.
24.11.2013 16:04    Teme   Tina Laco: Studenti, ne budite šutljivi i povučeni, reagirajte ako nešto želite promijeniti! Tinu Laco će mnogi zamjeniti za jednu od studentica Filozofskog fakulteta, no toj ovoj mladoj asistentici nimalo ne smeta. Dapače, kako je studentima blizu po godinama kaže da ih bolje razumije, a čini se da i u oni u nju imaju više povjerenja.
19.11.2013 19:29    Teme   Treća konferencija Vaša(r) ideja: Put do uspjeha nije nemoguća misija, samo slijedite svoje snove Pred gotovo tri stotine posjetitelja u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR na trećoj konferenciji Vaša(r) ideja govorili su Damir Marjanović, Amila Terzimehić, Salmedin Mesihović i Una Bejtović, a ugodnoj atmosferi su doprinijeli i mladi talentirani ljudi iz akapela BasicS demonstrirajući svoje glasovne mogućnosti.
11.11.2013 18:12    Teme   Studentski izbori na Sveučilištu: Tko će biti novi predstavnici fakulteta te predsjednik SZ-a? Studenti Sveučilišta u Mostaru ove srijede (13. studenog) imaju priliku izaći na studentske izbore te izabrati nove predstavnike godina kao i glavnog predstavnika Studentskog zbora na svom fakultetu.
05.11.2013 21:10    Teme   Don Mladen Šutalo: Trebali bismo biti ovisni o Isusu više nego o Facebooku U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta održano je prvo predavanje, u novoj akademskoj godini, studentskog duhovnika don Mladena Šutala na temu iznimno bliskoj mladima i studentima: „Facebook i mladi: Isus želi biti tvoj prijatelj? Prihvaćam/odbijam“.
28.10.2013 15:33    Teme   Volontirajte na 8. Pravo Ljudski Film Festivalu Tim Pravo Ljudski Film Festivala pozvao je mlade ljude iz BiH da se prijave na natječaj za volontere/ke na 8. Pravo Ljudski Film Festivalu koji se održava od 13. do 18. studenog 2013. godine, kao i na Zumiraj Prava / ZoomRights programu za mlade koji će trajati od 8. do 11. studenog 2013. godine. Lokacije održavanja filmskih projekcija, Q&A sesija, predavanja, izložbi su Kino Meeting Point i Art Kino Kriterion, SARTR, galerija Duplex 100m2, kao i ostale lokacije u Sarajevu.
13.10.2013 22:33    Teme   Možete s njima obrisati gu****: 10 najbeskorisnijih diploma Iako imaju visoku stručnu spremu mnogi se dojučerašnji studenti nakon fakulteta često nađu na burzama rada.