Teme

30.04.2011 10:57    Teme   Život studenata s invaliditetom {jcomments on} Tko su uopće studenti s invaliditetom? To su one osobe koje imaju privremena ili trajna tjelesna, mentalna i intelektualna oštećenja koja im na određen način mogu stvarati prepreke i utjecati na njihov položaj u društvu. Takve osobe suočavaju se sa raznim problemima. Čest je slučaj da ih se smatra manje vrijednima
21.04.2011 18:30    Teme   Knjigu u ruke! {jcomments on} U danima nadolazećeg blagdana, dok proljetno sunce onako zamamno sije, terase kafića su prepune, mnogi prijatelji i poznanici su došli iz inozemstva i sa svakim od njih treba popiti kavu i lijepo se ispričati, učenje je ono što nam je na zadnjem ili predzadnjem mjestu naših aktivnosti.
21.04.2011 09:09    Teme   Što nas to tako tjera kući za blagdane? {jcomments on} Postoji par dana u godini kada studente ni na koji način ne bi usporili u odlasku svojim kućama. Moralo bi se raditi o nekoj velikoj svoti novca ili o nekoj posebnoj nagradi da bi odgodili odlaske kući. Ni ispiti, ni kolokviji, ni presudna predavanja, ni obvezne vježbe nisu dovoljne kao razlog za produživanje ostanka ili skraćivanja
19.04.2011 09:20    Teme   Muke sa rastom 'najmudrijeg' zuba {jcomments on} Ima jedan zub, kojega bi rado svi odmah dali zubić vilama. Taj zub nam predočava onu bol koju smo imali dok smo bili mali, dok smo nervozno grizli sve što nam je blizu, dok smo loše spavali i nismo bili ni svjesni koliko smo zapravo omraženi jer ni drugi nisu od nas mogli zaspati.
18.04.2011 10:23    Teme   Ja kad učim, k'o Reagan kad kupuje cipele... {jcomments on} "Još jedno proljeće. S proljećem u nama uskrsavaju sva naša minula proljeća. To su godovi duše..." Proljeće je zasigurno najljepše godišnje doba, bar po nekom mom ukusu. Stoga, i nema ništa ljepše doli dan provesti u šetnji prirodom koja se ponovno "probudila"
15.04.2011 07:57    Teme   Studoši, kulturno uzdizanje? {jcomments on} U predivnoj zgradi Hercega Stjepana Kosače, u procvalom Mostaru počele su predstave, operne izvedbe, likovne izložbe; šarolika ponuda kulturnog dijela života. U sklopu manifestacije 'Mostarsko proljeće' grad svojim izvedbama časte mnoga ugledna imena iz cjelokupnog svijeta umjetnosti,
12.04.2011 09:22    Teme   Predstavljamo pjesnikinju Anitu Pajević {jcomments on} Mlada pjesnikinja, rođena  u Mostaru. Pisanjem poezije i proze bavi se već desetak godina. Studentica je četvrte godine hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Mostaru i članica Književnoga kluba Mostar.  Radove je objavljivala u književnim časopisima Osvitu i Motrištima.
14.03.2011 08:51    Teme   Bivše djevojčice, bivši dječaci {jcomments on} Prva smo godina fakulteta, većina nas je napustila svoje rodno mjesto, svoje roditelje i ostalu širu i užu obitelj i otišla u neki drugi grad na studij. Iako smo sličnih godina, svatko od nas je taj odlazak od roditelja prihvatio na drugačiji način. Tren u kojem prestajemo biti dječica i postajemo
18.02.2011 10:08    Teme   Predstavljanje rukometnih sudaca: Domagoj Ledić, Igor Herceg, Andrej Kolobarić {jcomments on} U rubrici predstavljanja mladih i talentiranih studenata razgovarali smo s rukometnim sucima Igorom Hercegom, Domagojem Ledićem i Andrejem Kolobarićem. Najstariji od njih, Igor Herceg ovim poslom se bavi već šest godina, dok su Domagoj i Andrej u svijetu rukometnog suđenja.
16.02.2011 10:17    Teme   Nažalost, moram odustati od faksa ... {jcomments on} Upaliti televizor znači pripremiti se za bezbroj loših, jako loših, tužnih, tragičnih i jako tragičnih vijesti. Istina je da je u državi i njezinoj široj okolici nimalo idealno stanje, ali je istina i to da pojedini mediji jednu običnu vijest nastoje pretvoriti u udarnu vijest i time dobiti na gledanosti.