Teme BiH

24.03.2018 14:34    Teme BiH   ​Vršnjačko nasilje izuzetno prisutno u BiH, djeca u škole nose oružje i drogu Vršnjačko nasilje izuzetno je prisutno u BiH, a roditelji često prijavljuju da neke škole prikrivaju nasilje i nasilnike, dok su druge škole primorane na uvođenje detektora metala jer djeca u škole nose pištolje, noževe i drogu, izjavila je Merima Spahić iz Udruženja za razvoj društva "Kap".
23.03.2018 20:00    Teme BiH   ​BiH je među prvima ratificirala Istanbulsku konvenciju, ali njene ciljeve još nije ispunila BiH je Istanbulsku konvenciju (Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji) ratificirala među prvim zemljama u Europi. Pet godina poslije o primjeni ove konvencije malo se zna pa se s pravom postavlja pitanje koliko su ispunjeni njeni ciljevi tj. je li osigurala zaštitu žrtava i kakve je promjene donijela kada je riječ o sprečavanju nasilja nad ženama.
22.03.2018 10:17    Teme BiH   U Europi izumire kršćanstvo: Znate li u kojoj zemlji ima najviše ateista? Većina mladih u najmanje desetak europskih zemalja nema osjećaj nikakve vjerske pripadnosti, što dokazuje trend postupnog skretanja Europe prema postkršćanskom društvu, piše britanski Guardian pozivajući se na istraživanje objavljeno u srijedu.
19.03.2018 16:35    Teme BiH   Marin Čuljak: Kako do ravnoteže moći u Bosni i Hercegovini? U Bosni i Hercegovini se ponovno veliki fokus u politici i društvu, kako to obično biva neposredno pred početak izborne kampanje stavlja na političko pozicioniranje, jednih drugih i trećih. Ono što je konstanta u Bosni i Hercegovini je „ravnoteža straha“, na kojem Bosna i Hercegovina egzistira gotovo cijelo post Daytonsko vrijeme.
19.03.2018 11:26    Teme BiH   ​Srđan Puhalo: Djecu vam neću oprostiti Svakog 9. svibnja na Dana pobjede nad fašizmom u Sarajevu se polaže cvijeće na spomen obilježje djeci koja su ubijena tokom opsade Sarajeva od 1992 do 1995. godine. Ako na Guglu ukucate ubijena djeca, Sarajevo, 2015., dobit ćete ovo:
19.03.2018 10:16    Teme BiH   10-godišnji Nicolas iz Guatemale hodočastio u Međugorje: 'Postim srijedom i petkom' Mnoštvo hodočasnika svakodnevno sa svih strana hodočasti u Međugorje. Svatko sa svojoj životnom pričom, zahvalom i molitvom na usnama. Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje imali su priliku razgovarati s desetogodišnjim Nicolasom Liarena iz Guatemale koji je u Međugorje došao s svojim roditeljima.
18.03.2018 13:29    Teme BiH   Čengić: Bez osiguranog zdravstva nitko se ne smije skidati sa zavoda za zapošljavanje Država prvo mora osigurati pristup zdravstvu svima i bez toga se ne smije ni pomišljati o mogućnostima uklanjanja neaktivnih osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje . Bez toga ova vlast nas nepromišljenim potezima gura u veliku i opasnu socijalnu i zdravstvenu katastrofu, smatra Irfan Čengić, generalni tajnik SDP BiH.
07.03.2018 10:48    Teme BiH   ​Petrović: Ukoliko u BiH ne dođe do promjene Izbornog zakona, to bi mogao biti početak kraja države Analizirajući trilateralni sastanak Hrvatske, BiH i Srbije, Ivana Petrović je u Dnevniku Nove TV podsjetila kako Republika Hrvatska, kao potpisnica Washingtonskih i Daytonskih sporazuma, ima puno pravo dužnost i obveze pratiti procese u BiH, pogotovo jer ti procesi, mogu odvesti čak i u disuluciju današnje BiH.
07.03.2018 08:19    Teme BiH   ​Bh. građani se sve više odriču državljanstva, najviše odlaze u Njemačku i Austriju Odluku o definitivnom napuštanju BiH tijekom 2016., prema podacima Agencije za identifikacijske dokumente, donijele su 4034 osobe.
03.03.2018 11:03    Teme BiH   ​Mobbing u BiH postao normalna pojava zbog straha od gubitka posla Mobbing, kao poseban oblik diskriminacije na radnom mjestu, u Bosni i Hercegovini postao je normalna pojava i izražen je u velikoj mjeri na svim radnim mjestima. Na udaru su podjednako i muškarci i žene, ali zbog straha od poslodavaca većina zaposlenika, čak i po cijenu zdravlja, ne želi uopće da priča o tom obliku pritiska strahujući za posao kojeg je u našoj zemlji vrlo teško dobiti. Istraživanja govore da mobbing čak u 88 posto slučajeva nastaje zbog nesposobnih šefova.
28.02.2018 17:45    Teme BiH   Objavljeni odgovori BiH na Upitnik Europske komisije Nakon današnje ceremonije uručenja predstavnicima Europske komisije, odgovori BiH na Upitnik Evropske komisije javno su dostupni na internet stranici Direkcije za europske integracije
27.02.2018 08:11    Teme BiH   ​Hrvati u BiH nestat će za 27 godina budu li odlazili kao lani Vi stariji sjećate se 1991. godine. Nije to tako davno bilo. Prošlo je svega 27 godina. Kada bi se broj katolika smanjivao kao prošle godine, onda bi se iz BiH upravo za toliko razdoblje svi iselili.