Teme BiH

03.04.2018 08:11    Teme BiH   ​Jašarević: Bakir Izetbegović nam je ponudio: Skinite mi Leutara za 500.000 KM! Povodom treće godišnjice ubojstva federalnog doministra policije Joze Leutara, „Slobodna Dalmacija” je 29. ožujka 2002. godine u izdanju za BiH ekskluzivno objavila iskaze Armana Jašarevića iz Brčkog koje je, kao osumnjičeni za izvršenje ovog ni do danas rasvijetljenog atentata, dao 1999. godine tadašnjoj međunarodnoj policiji u BiH.
31.03.2018 08:29    Teme BiH   ​Petir:U BiH postoje 245 zaklada koje financira Saudijska Arabija radi širenje konzervativnog islama ​Zbog onoga što je pričala o Bosni i Hercegovini u Europskom parlamentu, zastupnica Marijana Petir je prozvana od strane jednog dijela bošnjačkih medija i političara…
24.03.2018 14:34    Teme BiH   ​Vršnjačko nasilje izuzetno prisutno u BiH, djeca u škole nose oružje i drogu Vršnjačko nasilje izuzetno je prisutno u BiH, a roditelji često prijavljuju da neke škole prikrivaju nasilje i nasilnike, dok su druge škole primorane na uvođenje detektora metala jer djeca u škole nose pištolje, noževe i drogu, izjavila je Merima Spahić iz Udruženja za razvoj društva "Kap".
23.03.2018 20:00    Teme BiH   ​BiH je među prvima ratificirala Istanbulsku konvenciju, ali njene ciljeve još nije ispunila BiH je Istanbulsku konvenciju (Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji) ratificirala među prvim zemljama u Europi. Pet godina poslije o primjeni ove konvencije malo se zna pa se s pravom postavlja pitanje koliko su ispunjeni njeni ciljevi tj. je li osigurala zaštitu žrtava i kakve je promjene donijela kada je riječ o sprečavanju nasilja nad ženama.
22.03.2018 10:17    Teme BiH   U Europi izumire kršćanstvo: Znate li u kojoj zemlji ima najviše ateista? Većina mladih u najmanje desetak europskih zemalja nema osjećaj nikakve vjerske pripadnosti, što dokazuje trend postupnog skretanja Europe prema postkršćanskom društvu, piše britanski Guardian pozivajući se na istraživanje objavljeno u srijedu.
19.03.2018 16:35    Teme BiH   Marin Čuljak: Kako do ravnoteže moći u Bosni i Hercegovini? U Bosni i Hercegovini se ponovno veliki fokus u politici i društvu, kako to obično biva neposredno pred početak izborne kampanje stavlja na političko pozicioniranje, jednih drugih i trećih. Ono što je konstanta u Bosni i Hercegovini je „ravnoteža straha“, na kojem Bosna i Hercegovina egzistira gotovo cijelo post Daytonsko vrijeme.
19.03.2018 11:26    Teme BiH   ​Srđan Puhalo: Djecu vam neću oprostiti Svakog 9. svibnja na Dana pobjede nad fašizmom u Sarajevu se polaže cvijeće na spomen obilježje djeci koja su ubijena tokom opsade Sarajeva od 1992 do 1995. godine. Ako na Guglu ukucate ubijena djeca, Sarajevo, 2015., dobit ćete ovo:
19.03.2018 10:16    Teme BiH   10-godišnji Nicolas iz Guatemale hodočastio u Međugorje: 'Postim srijedom i petkom' Mnoštvo hodočasnika svakodnevno sa svih strana hodočasti u Međugorje. Svatko sa svojoj životnom pričom, zahvalom i molitvom na usnama. Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje imali su priliku razgovarati s desetogodišnjim Nicolasom Liarena iz Guatemale koji je u Međugorje došao s svojim roditeljima.
18.03.2018 13:29    Teme BiH   Čengić: Bez osiguranog zdravstva nitko se ne smije skidati sa zavoda za zapošljavanje Država prvo mora osigurati pristup zdravstvu svima i bez toga se ne smije ni pomišljati o mogućnostima uklanjanja neaktivnih osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje . Bez toga ova vlast nas nepromišljenim potezima gura u veliku i opasnu socijalnu i zdravstvenu katastrofu, smatra Irfan Čengić, generalni tajnik SDP BiH.
07.03.2018 10:48    Teme BiH   ​Petrović: Ukoliko u BiH ne dođe do promjene Izbornog zakona, to bi mogao biti početak kraja države Analizirajući trilateralni sastanak Hrvatske, BiH i Srbije, Ivana Petrović je u Dnevniku Nove TV podsjetila kako Republika Hrvatska, kao potpisnica Washingtonskih i Daytonskih sporazuma, ima puno pravo dužnost i obveze pratiti procese u BiH, pogotovo jer ti procesi, mogu odvesti čak i u disuluciju današnje BiH.
07.03.2018 08:19    Teme BiH   ​Bh. građani se sve više odriču državljanstva, najviše odlaze u Njemačku i Austriju Odluku o definitivnom napuštanju BiH tijekom 2016., prema podacima Agencije za identifikacijske dokumente, donijele su 4034 osobe.
03.03.2018 11:03    Teme BiH   ​Mobbing u BiH postao normalna pojava zbog straha od gubitka posla Mobbing, kao poseban oblik diskriminacije na radnom mjestu, u Bosni i Hercegovini postao je normalna pojava i izražen je u velikoj mjeri na svim radnim mjestima. Na udaru su podjednako i muškarci i žene, ali zbog straha od poslodavaca većina zaposlenika, čak i po cijenu zdravlja, ne želi uopće da priča o tom obliku pritiska strahujući za posao kojeg je u našoj zemlji vrlo teško dobiti. Istraživanja govore da mobbing čak u 88 posto slučajeva nastaje zbog nesposobnih šefova.