Teme BiH

08.10.2019 18:33    Teme BiH   Do kraja tjedna u BiH će biti deportirano devet pripadnika ISIL-a Devetorica bivših pripadnika Islamske države do kraja ovog tjedna trebali bi biti deportirani u BiH, gdje će odmah biti prebačeni u pritvor, doznaje Žurnal.
08.10.2019 11:51    Teme BiH   Ako migrante smjeste u Bosansko Grahovo, Srbi i Hrvati morat će napustiti kuće Predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa je ukazao na probleme s migrantima koji svakodnevno prolaze kroz Bosansko Grahovo – iz Hrvatske u BiH ulaze preko sela Donji Tiškovac, a potom nastavljaju put ka Livnu
07.10.2019 11:32    Teme BiH   FOTO/ Otvoreno pismo građana i građanki svim političkim akterima u BiH Otvoreno pismo građanke i građani uputili su svim političkim akterima u BiH izražavajući nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji
03.10.2019 20:03    Teme BiH   Cyber kriminal iznimna je vrsta opasnosti i za BiH Predstavnici akademske zajednice, agencija za provedbu zakona, sustava kaznenog pravosuđa, privatnih zaštitarskih tvrtki , kao i nevladinog sektora iz cijele regije okupili su se danas u Sarajevu na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Dani kriminalističkih znanosti "Suvremeni izazovi u cyber sigurnosti".
30.09.2019 11:11    Teme BiH   ​Mladi žele posao u javnom sektoru ili otići u Njemačku Veliki broj mladih iz zemalja Zapadnog Balkana trenutno ne radi, ne obrazuje se niti prolazi neki trening, dok većina nezaposlenih izražava veliku zabrinutost zbog nedostatka posla, ali i želju za zaposlenjem u javnom sektoru. Dosta njih smatra da je za pronalazak posla potrebna partijska knjižica ili veza s nekim u vlasti. Ipak, za sve drugo nemaju povjerenja u političke stranke niti ih politika zanima. Izlaze na izbore, ali tu uglavnom prestaje njihov politički angažman, osim putem online peticija, piše Al Jazeera Balkans.
28.09.2019 16:49    Teme BiH   I to je BiH: Časna sestra i mualima u Livnu zajedno pomažu svima U zemlji u kojoj se još uvijek sve mjeri vjerom i nacijom mualima Šejla i časna sestra Blanka zajedno pomažu siromašnima i bolesnima u BiH. Ni jednu ni drugu život nije mazio...
27.09.2019 19:48    Teme BiH   Održan veliki prosvjed u BiH: Ne želi se nuklearni otpad na Trgovskoj gori ​Stanovnici pograničnog područja BiH rekli su danas “NE” odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj. Ako Hrvatska ne odustane od ove namjere, BiH će se braniti pred međunarodnim sudovima.
27.09.2019 18:55    Teme BiH   VIDEO Kako zaustaviti odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine? "Zemlja za mlade – Istraživanje budućnosti BiH” još jedna je od konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati mnogobrojnih istraživanja, kada je u pitanju odlazak mladih iz BiH.
24.09.2019 18:01    Teme BiH   ​MMF: Javna poduzeća u BiH proizvode gubitke, u njima radi 80 tisuća ljudi Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je istraživanje o temi "Poduzeća u državnom vlasništvu u Bosni i Hercegovini: Ocjenjivanje učinka i nadzor".
23.09.2019 19:27    Teme BiH   U zadnja tri mjeseca samo kod Tuzle zabilježeno 14 potresa, što se to događa ispod tla u BiH? Potres u Albaniji naveo je stručnjake, ali i građane naše zemlje na razmišljanje ima li ovaj događaj veze s učestalim potresima posljednjih mjeseci na području Bosne i Hercegovine? Prema službenim podacima do kojih je došao N1, samo u posljednja tri mjeseca na području Tuzlanske županije zabilježeno je 14 potresa. Neki od njih nisu bili nimalo ugodni za stanovništvo. Što se to događa ispod tla Balkana, i trebamo li biti zabrinuti?
23.09.2019 09:05    Teme BiH   U BiH više umrlih nego rođenih i više razvoda od sklopljenih brakova U Bosni i Hercegovini je u prvih šest mjeseci ove godine rođeno manje beba nego u istom razdoblju protekle godine, a više je umrlih stanovnika. Istovremeno je manje sklopljenih brakova, a više razvoda.
20.09.2019 12:07    Teme BiH   Evo na što će se potrošiti milijuni koje je spremila Vlada RH za Hrvate u BiH Hrvatska vlada nedavno je odobrila 25,8 milijuna kuna namijenjenih hrvatskom narodu u BiH, a pored 600 tisuća kuna za Katolički školski centar “Ivan Pavao II.” u Bihaću, u kojem je u praksi dokazana multikonfesionalnost i multietničnost (većina predavača i polaznika su Bošnjaci), pogledajte u koje su ostale svrhe utrošena proračunska sredstva, povećana za 7,5 posto u odnosu na 2018. godinu.