Tehnologija

07.05.2018 10:00    Tehnologija   ​Jeste li znali da Google možete pretraživati rukopisom? Mnogi korisnici interneta, pogotovo oni starije generacije, puno brže pišu nego što tipkaju, čemu je Google doskočio uvođenjem opcije za prepoznavanje rukopisa. Evo kako ju možete koristiti i vi.
06.05.2018 18:22    Tehnologija   ​Usprkos velikoj aferi korisnici ostali vjerni Facebooku Facebook se našao na udaru regulatornih tijela, zagovornika zaštite privatnosti i dioničara nakon skandala s britanskom tvrtkom Cambridge Analytica.
05.05.2018 15:09    Tehnologija   NASA lansirala međuplanetarnu raketu na Mars Nasa je lansirala međuplanetarnu raketu InSight na Mars u 13:05 sati s američke Zapadne obale. InSight je opremljen instrumentima koji će mjeriti “puls” Marsa i njegove aktivnosti.
05.05.2018 14:12    Tehnologija   Podcast ili kako je nastao medij po mjeri svakog čovjeka „Moje iskustvo sa SoundCloud statistikama Zero Show emisije je bilo da je otprilike 25% slušanja išlo iz regije, a ostatak internacionalno. Emisiju sam vodio na engleskom jeziku i imao dosta stranih gostiju/intervjua pa sam uspio doći malo izvan regije.“,rekao je Kinčl za treći.ba.
05.05.2018 13:41    Tehnologija   Volkswagen mijenja logo, potpuno drugačiji od svih do sada Volkswagen će u 2019. godini promijeniti logo, a novi logo kompanije trebao bi biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih. Proizvođač automobila ističe kako bi on trebao biti suvremeniji u odnosu na stare kao i onaj koji se trenutno koristi. Iz Volkswagena dodaju da će se kompanija u novom logu odmaknuti od slova "V" i "W" koja su bila standard svih dosadašnjih oznaka od osnutka tridesetih godina prošlog stoljeća. Razlog ovih promjena sigurno je afera Dieselgate, najveća u povijesti Volkswagena, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi s elektrifikacijom. A kako bi sve bilo spremno, Volkswagen je spreman na sve, pa i na promjenu imidža kompanije. Prvi čovjek VW-ovog marketinga Jochen Sengpiehl rekao je kako će Volkswagen popraviti svoj imidž tako što će biti "manje njemački". "Marka nije u dobrom stanju usporedimo li je s prijašnjim godinama, a jedan od razloga je što želi biti "previše njemački", a to je VW-ove modele učinilo manje privlačnima", pojašnjava VW-ov creator Jochen Sengpiehl. U svojoj misiji da se približi potrošačima Volkswagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji. A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da prijeđu na struju i izaberu neki od I.D. modela. Prema informacijama koje je objavila agencija Bloomberg, u Volkswagenu još uvijek nemaju konačan oblik i dizajn novog loga. Iako su promjene kod velikih brendova normalne, odluka o mijenjanju posvuda prepoznatog "VW" loga na nešto potpuno novo i drugačije mogla bi biti svojevrsno kockanje, piše auto.ndtv. Očekuju kako će se proizvođač automobila ipak odlučiti na manje promjene kao i za toplije boje u izradi dizajna novog loga.
04.05.2018 16:08    Tehnologija   Ako koristite Twitter odmah promijenite lozinku Twitter Inc. je pozvao svojih više od 330 milijuna korisnika da promijene svoje zaporke nakon što je kvar doveo do toga da su neke od njih bile pohranjene kao običan tekst na njegovu internom računalnom sustavu. Društvena mreža je priopćila kako je popravila kvar te da interna istraga nije pronašla nikakvih nagovještaja da je netko iznutra ukrao zaporke ili ih zloupotrijebio, ali je pozvala sve korisnike da razmotre promjenu zaporki "iz čistog opreza". Mreža nije rekla koliko je zaporka pogođeno. Međutim, osoba upoznata s reakcijom kompanije rekla je da je brojka 'znatna' te da su bile izložene 'nekoliko mjeseci'. Twitter je otkrio kvar prije nekoliko tjedana i izvijestio je o njemu neke regulatore, rekla je ta osoba, koja nema ovlasti da govori o tom pitanju. Ovo otkriće dolazi u vrijeme dok zakonodavci i regulatori diljem svijeta pomno istražuju način na koji te kompanije pohranjuju i osiguravaju podatke korisnika, nakon niza sigurnosnih incidenata koje se dogodile među ostalim u tvrtkama Equifax Inc, Facebook Inc i Uber.
02.05.2018 18:46    Tehnologija   ​Apple zabilježio najbolji drugi kvartal ikad, prodaja iPhonea raste Apple je objavio svoje tromjesečne financijske podatke o poslovanju s kojima je ugodno iznenadio tržište i neke "vječne pesimiste" koji su najavljivali kako je prodaja iPhonea odavno doživjela vrhunac i da je vrijeme da počne padati. Naime, u posljednja je tri mjeseca prodaja iPhonea porasla, gledajući po vrijednosti, za 3% u odnosu na prošlu godinu. Prodano je 52,2 milijuna iPhonea, te 9,11 milijuna iPada te 4,08 milijuna Mac računala.
02.05.2018 18:11    Tehnologija   ​Facebook uvodi novost: Pokreće servis za upoznavanje Dodao je da je 200 milijuna korisnika Facebooka označilo da nisu u braku ili vezi, a osim toga, u SAD-u se jedan od tri bračna para upoznaju online. Podaci su to jedne studije iz 2013. godine.
02.05.2018 11:33    Tehnologija   ​Facebook vam od danas pomaže i u ljubavi Najveća društvena mreža na svijetu uskoro uvodi značajku unutar osnovne Facebook aplikacije pomoću koje će svojim korisnicima pomoći pronaći ljubav.
02.05.2018 10:31    Tehnologija   ​Ovo su najkorisnije značajke novog Gmaila Novi Gmail donosi brojne nove opcije, a ovo su neke od njih.
02.05.2018 09:46    Tehnologija   ​Šest stvari koje bi za nekoliko godina mogle nestati Za nekoliko godina iz naše svakodnevice nestat će stvari bez kojih danas teško možemo zamisliti život, tvrdi Michael McQueen, Australac koji se bavi predviđanjem trendova i biznis strategijama.
02.05.2018 07:37    Tehnologija   Facebook će omogućiti korisnicima brisanje povijesti pretraživanja Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je u utorak da Facebook priprema uvođenje nove funkcije za kontrolu privatnosti koja će omogućiti korisnicima da izbrišu povijest pretraživanja internetskih stranica.