Tehnologija

31.01.2018 12:20    Tehnologija   U Facebooku pripremaju velike promjene Krajem svibnja u svim zemljama EU-a na snagu stupa Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) korisnika koja bi trebala donijeti velike promjene vezane uz prava korisnika, dok kompanijama koje budu prekršila ta prava prijete milijunske kazne.
29.01.2018 18:42    Tehnologija   Znanstvenici razvili minijaturnog robota koji bi mogao spašavati živote Tim znanstvenika s Instituta Max Planck u Stuttgartu je razvio gumenog, malenog robota koji svojim izgledom, ali i kretanjem, podsjeća na crva, a vjeruju kako će ga moći koristiti u medicinske svrhe.
29.01.2018 09:00    Tehnologija   ​Pod istragom američka tvrtka zbog prodaje milijuna lažnih pratitelja na društvenim mrežama Ured glavnog tužitelja američke savezne države New York pokreće istragu o kompaniji koja je navodno korisnicima društvenih medija prodala milijune lažnih pratitelja, prenose britanski mediji.
27.01.2018 08:04    Tehnologija   WhatsApp konačno miče značajku koja nas je živcirala Najnoviji dodatak za popularni alat mnoge će razveseliti.
24.01.2018 12:01    Tehnologija   ​Minska polja interneta: Lažu, navlače, prodaju oružje i drogu U Facebook grupi za 100 dolara nude pedofilsko iskustvo. Zasad je to ograničeno na SAD, no blizu je primjera maloljetnica koje su nudile seks ako im date bon za mobitel...
20.01.2018 21:10    Tehnologija   Google će uskoro kreirati odgovore i odgovarati na poruke za nas Googleova tipkovnica Gboard za uređaje s iOS i Android operativnim sustavima sadrži mnoštvo korisnih funkcija, ali uskoro će dodati jednu koja bi se korisnicima mogla najviše sviđati - Smart Reply. Opcija Smart Reply znači kako će Google kucati poruke za nas. U slučaju kad ne možete odgovoriti na neku poruku ili ne znate šta biste napisali, Google će vam ponuditi nekoliko opcija odgovora i olakšati konverzaciju. Na ovaj način, na poruke ćete moći odgovarati brže i efikasnije, što će posebno služiti onima kojima posao nalaže svakodnevnu komunikaciju s ljudima. Gboard tipkovnica već je dostupna za nekoliko Googleovih aplikacija kao što su Gmail ili Allo. Međutim, u novoj verziji s opcijom Smart Reply bit će kompatibilna s raznim aplikacijama za razmjenu poruka, uključujući Hangouts, Android Messages, Facebook Messenger, Messenger Lite, WhatsApp, Snapchat i Tencet. Ovakvim opcijama, poput Smarty Reply, tehno stručnjaci žele smanjiti potrebu za tipkanjem te svesti korištenje aplikacija upotrebom samo jedne ruke. Oni koji su već koristili Smart Reply na Gmailu kažu kako do pet puta brže odgovaraju na e-mailove. Pored toga što skraćuje vrijeme odgovaranja na poruke, Smart Reply će skratiti i vrijeme koje provodite razmišljajući o tome šta biste odgovorili.
18.01.2018 18:47    Tehnologija   Samo jedna poruka može srušiti vaš telefon ili računalo Sve što je potrebno je da se na zaslonu mobitela prikaže tekstualna poruka koja sadrži link s kodom buga, tvrde sigurnosni stručnjaci.
18.01.2018 11:10    Tehnologija   Ne želite da vam iPhone radi sporije? To ćete moći isključiti Nakon što su priznali da su namjerno usporavali telefone, protiv Applea su podignute brojne tužbe, ali i pokrenute istrage. Šef Tim Cook i sada tvrdi da su sve radili za dobrobit korisnika.
16.01.2018 09:00    Tehnologija   ​Viber ima novu sjajnu opciju za sve korisnike Aplikacija za razgovore i slanje multimedijalnog sadržaja Viber odnedavno ima novu opciju koja je obradovala sve korisnike.
15.01.2018 16:21    Tehnologija   Probna predavanja za obuku CNC operatera u INTERA Tehnološkom Parku CNC glodalica, CNC tokarilica, rezni alati, G-code, režimi obrade, tehnološke liste, mjerni protokol – sve su to pojmovi s kojima se iskusni CNC operater svakodnevno susreće. Upravo o ovim i mnogim drugim pojmovima se stječu znanja i vještine na obuci CNC operatera čiji se sada već trinaesti ciklus organizira u INTERA Tehnološkom Parku. Već tradicionalno, prije same obuke, INTERA TP organizira otvoreni dan tj. besplatna probna predavanja koja će se održati u petak, 19.01.2018. godine u 17h u prostorijama INTERA HTEC CNC centra. Kroz probna predavanja polaznici će dobiti priliku upoznati se s CNC tehnologijama te steći uvid u sadržaje koje obuka pruža. CNC industrijski strojevi zadnje generacije, visokokvalitetni alati i prateća oprema su dio INTERA HTEC CNC centra, suvremenog centra za obuku u proizvodnim CNC tehnologijama, unutar kojeg će se i vršiti spomenuta obuka. Obuke ovakvog profila čine Vas konkurentnijima na tržištu rada, stoga ukoliko želite steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time stvoriti priliku za zaposlenje – INTERA HTEC je mjesto za Vas. Do sada je kroz dvanaest ciklusa obuke u INTERA HTEC CNC centru obuku CNC operatera prošlo preko 200 polaznika od kojih je većina iskoristila obuku kao potencijal za zapošljavanje. Svi zainteresirani za besplatna probna predavanja svoje prisustvo mogu potvrditi mail-om na [email protected]
14.01.2018 12:02    Tehnologija   ​Ovako vaš Android možete vratiti na tvorničke postavke Ako ikad odlučite pokloniti ili prodati vaš Anroid smartfon, ovaj jednostavni trik bit će vam od velike koristi.
14.01.2018 07:50    Tehnologija   Zuckerberg izgubio 3,3 milijarde dolara zbog promjena u načinu funkcioniranja Facebooka Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent.