Tehnologija

12.12.2017 21:32    Tehnologija   Tajni kodovi za iPhone za koje mnogi nisu ni čuli Premda se radi o značajkama koje mnogi od nas nisu ni sanjali da će im zatrebati, tajne šifre na iPhoneu oduvijek su bile super stvar zato jer ih zna mali broj ljudi.
12.12.2017 16:30    Tehnologija   Novi Google Chrome 63 donosi poboljšanja za naprednije korisnike Google Chrome i dalje je najpopularniji internetski preglednik na svijetu i kao takav ima nepisanu obvezu konstantno producirati nove funkcije i nova izdanja
12.12.2017 12:13    Tehnologija   Bivši direktor Facebooka: Društvene mreže razaraju društvo Bivši direktor Facebooka, Chamath Palihapitiya, pridružio se sve većem zboru kritičara ovog IT giganta, priznajući da osjeća 'ogromnu krivnju' zbog svog rada na 'alatima koji razdiru društveno tkanje preko kojeg društvo funkcionira'
12.12.2017 09:08    Tehnologija   Apple kupuje Shazam za 400 milijuna dolara Američki tehnološki div Apple dogovorio je kupnju aplikacije za prepoznavanje glazbe Shazam za oko 400 milijuna dolara, javlja Bloomberg.
11.12.2017 16:59    Tehnologija   Uspješne priče iz SPARKa: startup VRET odlazi u Silicon Valley SPARKov startup VRET niže uspjeh za uspjehom – ovaj tjedan su se vratili sa Investors Day-a u Berlinu s osvojenim drugim mjestom i putovanjem u Silicon Valley u San Francisco! Čime se VRET bavi i kako su uspjeli istaknuti se među ostalim startupima iz cijelog svijeta na BETAPITCH Global natjecanju? Ekipa VRETa radi na softverskom rješenju koje koristi uređaje za virtualnu stvarnost u psihološkim tretmanima, poput uklanjanja straha od visina, paukova, skučenih prostora i slično. Trenutno se nalaze u akceleracijskom startup programu u SPARKu, preko kojeg su sudjelovali na natjecanju BETAPITCH Mostar i osvojili prvo mjesto, te put u Berlin na BETAPITCH Global. U Berlinu su bili dio zanimljivog i edukativnog programa. Prvi dan (6.12.) bio je rezerviran za vježbanje pitcha s kojim se sutradan trebaju predstaviti na natjecanju pred mnogobrojnim investitorima. S njima je intenzivno radila ekipa iz betahausa, a čak su imali i pomoć od glumice koja ih je savjetovala kako se što bolje predstaviti, kakve izraze lica praviti i kako se kretati. Drugi dan je bio Investors Day, tijekom kojeg su se istovremeno održavale razne radionice i natjecanja. “Glavno natjecanje je počelo u 18 sati, a mi smo pitchali šesti po redu. Malo je reći da je konkurencija bila prejaka. Nakon tri sata proglašeno je top 5 timova, a mi smo završili na drugom mjestu i s nagradom odlaska u Silicon Valley. Znali smo da smo dobri te smo cijelo vrijeme vjerovali u sebe, međutim kada dođete u jedan grad inovacija kao što je Berlin, te kada vidite konkurenciju, steknete neki respekt i nadate se pobjedi, ali ste objektivni. “, rekla je Iva Đikić, Project Manager u VRETu. “Iznimno nam je drago što će nas baš VRET predstaviti u dalekom Silicon Valley-u, te se ovim putem zahvaljujemo partneru betahaus na prilici”, rekao je Marko Zeljko, Startup Manager & Business Developer u SPARKu.
11.12.2017 14:51    Tehnologija   Facebook uklonio dobro poznatu značajku Facebook se, htjeli mi to ili ne, iz dana u dan sve više mijenja.
10.12.2017 15:06    Tehnologija   ​Što je pogrešno u nasilnom gašenju aplikacija na mobitelu? Svi prisilno gase aplikacije. Ima nešto zadovoljavajuće u gašenju trideset napornih programa koje ste tokom prošla dva mjeseca slučajno pokrenuli.
07.12.2017 13:03    Tehnologija   ​Google zapošljava 10.000 ljudi zbog samo jednog razloga Kompanija Google će zaposliti nekoliko tisuća revizora kako bi smanjili količinu "problematičnog sadržaja“ na kanalu YouTube. Također, uvodi i oštrije provjere reklamiranja i sve više koristi smart tehnologiju.
06.12.2017 22:04    Tehnologija   Stigao je Messenger za djecu Po prvi put Facebook se otvara ka najmlađoj publici, točnije djeci mlađoj od 13 godina sa aplikacijom koja je dizajnirana tako da neutralizira prijetnje seksualnih predatora.
06.12.2017 16:20    Tehnologija   Hackathon predstavio sjajna rješenja za društveno odgovorniju BiH ​Rad, druženje, vikend, 48 sati.
04.12.2017 18:04    Tehnologija   ​Zašto USB gotovo uvijek prvo pokušamo spojiti s krive strane? Digitalno doba donijelo je muku s kojom se skoro svaki dan svi suočavamo.
04.12.2017 12:50    Tehnologija   Prva SMS poruka poslana prije 25 godina Bilo je dovoljno nekoliko dodira prstima po tipkovnici računala i povijest je stvorena. Prvi SMS s osobnog je računala poslao Britanac Neil Papworth.