Tehnologija

19.02.2018 14:11    Tehnologija   ​Facebook gubi mlađe korisnike u SAD-u Broj korisnika Facebooka starosti do 11 godina u Sjedinjenim Američkim Državama se smanjuje, rezultat je istraživanja kompanije eMarketer. Ovaj broj će u veljači pasti za 9,3 posto, navodi eMarketer. Broj korisnika starosti od 12 do 17 godina će se smanjiti za 5,6 posto, dok će se broj korisnika uzrasta od 18 do 24 godina smanjiti za 5,8 posto.
17.02.2018 21:00    Tehnologija   ​Nova značajka iz Facebooka mnoge je razljutila U Facebooku prate načine na koje ljudi koriste aplikacije na njihovim mobitelima i to - kad ne koriste Facebook.
17.02.2018 12:46    Tehnologija   23-godišnji Bosanac kreirao društvenu mrežu svjetske razine, poput facebooka U zemlji gdje se svako malo dogodi neka neobičnost i to negativna, ovaj put Vam donosimo jedan presedan, ovaj put u pozitivnom smislu.
16.02.2018 21:36    Tehnologija   Hakeri se koriste Wordom kako bi ukrali lozinke Prijevare i hakerski napadi koji iskorištavaju propuste u Microsoft Wordu nisu ništa novo. Barem jednom mjesečno pojavi se nekakva kampanja koja šalje sumnjive e-mailove s 'računom' koji treba platiti ili "dokumentom" koji treba isprintati i potpisati, a koja zapravo skriva zlonamjerni program u sebi.
14.02.2018 14:59    Tehnologija   YouTube slavi 13. rođendan Od Valentinova 2005. godine, kada je danas Googleov video servis pokrenut, YouTube je izrastao u jednog od divova weba na kojem gubimo sate i sate mjesečno. Tom prigodom evo nekoliko zanimljivih podataka i informacija o njemu.
14.02.2018 09:18    Tehnologija   ​Facebook sve više gubi korisnike mlađe od 25 Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Državama, no populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće mreži Snapchat, navodi eMarketer i predviđa nastavak pada korisnika Facebooka.
13.02.2018 14:27    Tehnologija   ​Zbog ovoga se mobiteli ne drže u džepu Mobitel nam je u posljednjih par godina stalno zalijepljen za ruku, a u onim rijetkim trenucima kad nije, obično je u – džepu. Naravno, jer je to najpraktičnije… no je li i pametno?
12.02.2018 16:40    Tehnologija   ​Pametni telefoni nas čine starijima? Naši pametni telefoni ne izazivaju samo ovisnost i utječu na naše psihičko zdravlje, već i, ako je vjerovati istraživanju provedenom u Njemačkoj, na naš izgled.
11.02.2018 13:49    Tehnologija   Ne izazivaju samo ovisnost: Pametni telefoni čine nas i starijim Naši pametni telefoni ne izazivaju samo ovisnost i utječu na naše psihičko zdravlje, već i, ako je vjerovati istraživanju provedenom u Njemačkoj, na naš izgled. Točnije, plavo svjetlo koje isijava iz naših pametnih telefona ne utječe samo na kvalitetu spavanja, već i na zdravlje kože. Istraživači s Charité-Universitätsmedizin u Berlinu, otkrili su kako plavo svjetlo u sebi sadrži i komponentu ultraljubičastog svjetla koje može uzrokovati prerano starenje, hiperpigmentizaciju i rak kože. Naime, pretjerana izloženost plavom svjetlu ubrzava proces oksidacije, što dovodi do upala i oštećenja stanica kože. Krajnji rezultat je jača vidljivost bora, nejednak ton kože, ali i nejednaka pigmentacija. Znači li to onda da, želimo li zadržati mladoliki izgled trebamo prestati koristiti pametne telefone, laptope i ostale uređaje? Pa, zapravo i ne. Njemačko istraživanje rađeno je na malom broju ispitanika i nije donijelo konkretne zaključke oko toga izaziva li plavo svjetlo s pametnih uređaja starenje kože ili rak. Ali, pokazalo je da plavo svjetlo može utjecati na kožu te da bismo ipak trebali voditi računa koliko se njemu izlažemo. Na tržištu postoji cijeli niz aplikacija koje je moguće instalirati kako bi se smanjilo isijavanje plavog svjetla s ekrana računala ili pametnih uređaja. S druge strane, možda i nije tako loše ostaviti pametni telefon u drugoj sobi i ne provjeravati Instagram, Facebook ili WhatsApp prije spavanja.
10.02.2018 21:46    Tehnologija   Aplikacije za Android koje pomažu kod loše internet veze Kad trebate doći na brzinu od informacije ili nešto obaviti, a internetska veza koja je dostupna je slaba, korisno je imati neke od ovih aplikacija za Android pri ruci.
10.02.2018 10:44    Tehnologija   Appleova slušalica počela mu se dimiti u uhu, izvadio ju je u posljednji tren Jedan Amerikanac tvrdi da mu je Appleova bežična slušalica eksplodirala samo nekoliko trenutaka nakon što ju je izvadio iz uha.
09.02.2018 20:49    Tehnologija   ''Posuđuje'' li netko slike s vašeg Instagrama? Ovako možete saznati Ako ste htjeli uhvatiti screenshot nečije Instagram priča, zaboravite. Facebook polako uvodi značajku koja vlasniku fotografije jasno daje do znanja tko je sliku 'posudio'. Kad god okinete screenshot nečije priče, Instagram će to prepoznati i objaviti to vlasniku. Naravno, poznati servis za fotografije svoje korisnike upozorava o tome da privatno 'hvatanje' tuđih slika više ne funkcionira. Aplikacija će vas pustiti da to učinite samo jednom, što znači da ćete, ukoliko imate neutaživu sklonost za spremanjem tuđih fotografija, uskoro morati biti puno pažljiviji. Kraj špijuniranju, ili? Kao i kod svega do sad, korisnici globalne mreže uspjeli su zaobići ovaj sigurnosni sustav. To im je pošlo za rukom tako da slike 'posuđuju' nakon što uređaj prebace u Airplane Mod ili kada posjete web stranicu Instagrama. Vjerujemo da će Instagram uskoro pronaći rješenje i za ovaj sigurnosni propust.