Tehnologija

10.11.2018 10:43    Tehnologija   ​Mislili ste preskočiti ažuriranje aplikacije na pametnom telefonu? Developeri će uskoro moći prisiliti korisnike Android aplikacija na ažuriranje. Čak i ako korisnik baš i nije raspoložen za to.
09.11.2018 18:56    Tehnologija   U Kini predstavljen digitalni voditelj vijesti Kineska državna novinska agencija Xinhua predstavila je digitalnog voditelja vijesti. Kako prenosi B92 nije sasvim jasno koju su tehnologiju koristili, ali su sasvim sigurno na tragu najnovijih napredaka na području tehnologije
09.11.2018 17:46    Tehnologija   UEFA pokreće Ligu prvaka za gamere UEFA i Electronic Arts najavili su eChampions League, esport verziju Lige prvaka u kojoj će se gameri natjecati u FIFA-i 19. Najava je stigla mjesec dana nakon što je Premiership najavio pokretanje vlastitog esport natjecanja. Na eChampions League moći će sudjelovati samo igrači na PlayStation konzolama, a nagradni fond prve sezone iznosi 280 tisuća eura, odnosno nešto više od dva milijuna kuna
07.11.2018 10:02    Tehnologija   Otkrivene aplikacije koje vas mogu opljačkati; provjerite mobitele Uočen je veći broj Android aplikacija u kojima se nalazi opasni virus koji hakerima omogućava pljačku bankovnih podataka korisnika, piše Index.hr.
06.11.2018 19:21    Tehnologija   Vaša djeca moraju znati ovo kako bi prepoznala lažne vijesti Istraživanja pokazuju kako djeca i mladi pri pretraživanju internetskih sadržaja često ne znaju razaznati istinu od laži i novosti od oglasa. Iako se znaju vrlo vješto služiti kompjuterom, njihove prosudbe u tom procesu nisu uvijek u srazmjeru s njihovim kompjuterskim vještinama, piše Diane Shipley za Mashable. Mladi ljudi najviše vijesti dobivaju putem posrednika, u obliku društvenih mreža i medija kao što su YouTube, Twitter, Instagram i Facebook. Te platforme često ne navode izvor informacije te sve vijesti prikazuju na sličan način, zbog čega je teško zaključiti dolaze li iz pouzdanih ili nepouzdanih izvora. U kontekstu društvenih mreža i odrasli se suočavaju s istim problemom. Jedno je istraživanje pokazalo kako djeca od 10 do 18 godina uglavnom ne vjeruju mainstream medijima, ali većina ih ima povjerenja u informacije koje dobiju od svojih roditelja ili skrbnika. Važno je da roditelji na vrijeme djeci krenu objašnjavati koji su programi i sadržaji prihvatljivi za njih i u kojoj dobi te koji su vjerodostojni i zašto. Ako dijete gleda kakvu neprimjerenu emisiju, isključivanje televizije bez objašnjenja neće uroditi plodom. Bitno je da roditelji objasne djeci smisao, okolnosti, prednosti i mane novinarskoga posla, s naglaskom na različite percepcije i (ne)pouzdanost izvora pojedinih novinara. Dijete treba osposobiti da na određeni sadržaj gleda iz nekoliko kutova. No, to ne znači da djecu treba učiti cinizmu i uvjerenju kako iza svih informacija koje kruže u medijima stoji skriveni motiv. Lažnim vijestima nazivaju se one koje ne predstavljaju činjeničnu istinu, već su u potpunosti izmišljene. Mogu i ne moraju služiti propagandi, no u svakom su slučaju nepotrebne i štetne. U posljednje su vrijeme toliko učestale da se počelo govoriti o fenomenu zvanom "kultura dezinformacije". Psiholog David Anderson savjetuje roditelje da s djecom o lažnim vijestima razgovaraju strpljivo i oprezno te preporučuje povremeno zajedničko pretraživanje internetskih sadržaja, što može pomoći i u zbližavanju roditelja i djece i otkrivanju zajedničkih interesa. Adolescenti su naročito skloni vjerovati u lažne informacije koje pročitaju na internetu. Sukladno tome često su skloni surfanju po ekstremističkim portalima i lako nasjedaju na teorije zavjere. S toga ih se puta može odvratiti jednostavnim, zdravorazumskim sokratskim pitanjima koja će dovesti u pitanje temelje informacija u koje vjeruju, jer će shvatiti kako nemaju dovoljno argumenata za potkrijepiti ih. Ono što svakako treba izbjegavati je držanje prodika adolescentima. Nužno je djeci pristupiti s dobrom namjerom kad ih se pokušava naučiti da razlikuju istinu od lažnih vijesti. A kako je bolje spriječiti nego liječiti, tako je izvrsna i metoda prethodnog informiranja djece o objektivnim istinama. Index.hr
04.11.2018 17:03    Tehnologija   Razlog zbog kojeg vam je mobitel uvijek na punjaču Koliko često posežete za punjačem? Ako pitate The Washington Post, trendovi s baterijama definitivno ne idu niz dlaku korisnicima koji sve češće traže superiorne značajke uz sve manju potrošnju energije
03.11.2018 11:16    Tehnologija   WhatsApp uvodi promjenu koja vam se sigurno neće svidjeti WhatsApp uvodi reklame.
03.11.2018 08:44    Tehnologija   ​Prvi fleksibilni pametni telefon predstavio je... Očekivali smo da će neki od velikih igrača u mobilnoj industriji poput Samsunga ili Huaweija, prvi na tržište izbaciti pametni telefon s fleksibilnim ekranom.
02.11.2018 20:10    Tehnologija   ​Kreće najvažniji događaj godine za sve ljubitelje Blizzardovih igara U petak, 2. studenoga, u Anaheim Convention Centeru počinje godišnja Blizzardova konvencija BlizzCon. Očekuju nas brojne najave, kao i završnice velikih esport turnira u popularnim naslovima jedne od najvećih kompanija u industriji videoigara. Konvencija će službeno biti otvorena oko 19:00 sa svečanom ceremonijom.
02.11.2018 12:55    Tehnologija   ​Procurile privatne poruke 81 tisuće korisnika Facebooka Osobni podaci 257 tisuća korisnika Facebooka, uključujući privatne poruke 81 tisuće korisnika, dostupne su online od početka rujna, a podijelili su ih navodno ruski hakeri, izvijestili su iz BBC-ijeva servisa na ruskom.
31.10.2018 19:44    Tehnologija   ​Kako sve uništavate svoj telefon, a da ni ne znate Male stvari koje radimo svakodnevno mogu na više načina utjecati na naše pametne telefone i imati ozbiljne posljedice. Evo nekoliko jednostavnih pravila kojih se trebate pridržavati kako bi ih izbjegli.
31.10.2018 07:43    Tehnologija   ​Facebook objavio financijsko izvješće, u Europi im pao broj korisnika Prihodi Facebooka dosegnuli su u trećem tromjesečju 13,7 milijardi dolara, 33 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, što je njihov najsporiji rast od 2012. godine, kada su dionice te društvene mreže uvrštene na američke burze.