Tehnologija

01.06.2018 16:31    Tehnologija   Sve manje tinejdžera u SAD-u koristi Facebook Novo istraživanje centra Pew Research iz Washingtona pokazuje dramatičan pad popularnosti Facebooka kod američkih tinejdžera.
30.05.2018 09:01    Tehnologija   Papua Nova Gvineja će zabraniti Facebook na mjesec dana Vlasti Papue Nove Gvineje objavile su da će svim svojim građanima onemogućiti pristup Facebooku na mjesec dana. Razlozi? Uklanjanje lažnih vijesti i profila te preispitivanje onoga što Facebook nudi, prenose svjetski mediji.
28.05.2018 09:22    Tehnologija   YouTube uveo novu opciju Videoservis YouTube je korisnicima omogućio korištenje mogućnosti dopisivanja na web verziji. Kad se logirate na Google račun i posjetite YouTube.com, možete se dopisivati s prijateljima i međusobno dijeliti sadržaj, dok ste to ranije mogli činiti samo na mobilnoj verziji YouTubea.
27.05.2018 21:10    Tehnologija   ​Instagram će vam uskoro govoriti koliko dugo skrolate po toj društvenoj mreži Omiljena društvena mreža stalno uvodi promjene. Instagram je tako sad uveo opciju skrivanja korisnika koji vas živciraju, ali koje ne želite baš prestati pratiti. Slično kao i na Facebooku, ne morate stisnuti unfollow, ali u newsfeedu neće vam se pojavljivati njihovi postovi ni storyji. Opcija će uskoro biti dostupna svim korisnicima.
27.05.2018 18:49    Tehnologija   ​Kopirali iPhone: Samsung mora Appleu platiti 539 mil. dolara! Američki savezni sud naložio je južnokorejskom Samsung Electronicsu da Appleu plati odštetu od 539 milijuna dolara zbog kopiranja karakteristika njegova izvornog iPhonea.
22.05.2018 12:02    Tehnologija   ​Upozorenje roditeljima: Ugrožavate budućnost djece objavama na Facebooku Krajem ovog tjedna na snagu stupa Opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja bi korisnicima trebala jamčiti veću zaštitu i privatnost osobnih podataka.
20.05.2018 14:25    Tehnologija   Gmail konačno uveo opciju koju smo svi čekali Iako mnogi od nas još nemaju pristup Gmailovom modu rada koji od korisnika ne traži da je spojen na internet, on (prema Googleu) dolazi uskoro. Ako koristite školski ili poslovni profil, morat ćete prvo dobiti dozvolu od vašeg Google admina u sklopu njegovog G Suitea. Ako ste, kao velika većina, vlasnik privatnog profila, opcija do vas dolazi uskoro. Kako biste je aktivirali, odite u Settings, pronađite Offline i aktivirajte ‘Enable offline mail’. Ovu opciju ćete, naglašavamo, vidjeti samo u novom Gmailu te ako koristite Chrome 61 ili noviji. Gmailov offline mod radi tako da sinkronizira vaš profil čim se spojite na internet. Moći ćete pisati mailove, spremati stvari na disk i načelno se baviti svime čime ste se bavili do sad – samo što će sve poruke biti poslane nakon što se računalo spoji na mrežu. Čak možete izabrati želite li zadržati skinuti i zadržati offline podatke na vašem eačunalu čak i ako se odspojite.
19.05.2018 16:47    Tehnologija   Mali vodič za korištenje pametnih telefona tijekom vjenčanja Mnogi zaljubljeni parovi, ponajviše zbog probuđene prirode, veselijeg raspoloženja i sve življe atmosfere, sudbonosno „da“ odluče izgovoriti u proljeće i ljeto. Neizostavni dio svakog vjenčanja je fotografiranje. Svaki gost, na neki način, želi obilježiti njemu poseban i drag trenutak tijekom vjenčanja. Ipak, jeste li razmišljali o tome koliko je pristojno koristiti fotoaparate ili mobilne telefone u takvim situacijama? Postoji tvrdnja da su pravila tu da bi se kršila, ali o nju se treba ponekada oglušiti i voditi se „pravilima“ koja će vas usmjeriti na to kako se ponašati prilikom ovakvih događaja. Samsung je pripremio mali vodič za korištenje pametnih telefona i kamera kada je riječ o baš tom, za mnoge parove, najvažnijem danu: 1. Tijekom same ceremonije izbjegavajte fotografiranje jer je za to gotovo uvijek zadužen profesionalni fotograf. Uživajte u trenutku, a svoj mobilni uređaj držite pohranjen na sigurno – u torbi, u džepu. Ne zaboravite – stišajte telefon! 2. Pravi trenutak za fotografiranje koji svi nestrpljivo iščekuju jest izlazak mladenaca nakon same ceremonije vjenčanja. Taj trenutak svi čekaju i prihvatljivo ga je zabilježiti mobilnim uređajem. Ujedno, ovo je sjajna prilika za isprobati Super Slow-mo mogućnost snimanja koje vam nudi vaš pametni telefon jer se tada najčešće bacaju konfete, latice ruže ili riža. Idealan trenutak za dobru snimku za pamćenje. 3. “Selfie” trenutak je svaki onaj tijekom zabave nakon same ceremonije vjenčanja. Dok nema mladenaca, jer se presvlače ili se dodatno fotografiraju, vi iskoristite trenutak za selfije jer, budimo iskreni, svi želimo pokazati kako smo se lijepo uredili za proslavu ljubavi naših dragih osoba te na kakvom se divnom mjestu nalazimo. Ipak, čim se mladenci pojave budite s njima i družite se, drugi “val selfija” može čekati. 4. Pametni telefon na stolu? Nikako! Čak i za radoholičare, pametni telefon na stolu nije prihvatljiv! Pokušajte se uključiti u razgovor s osobama koje se nalaze za vašim stolom, ako vam to ne odgovara, uvijek se možete diskretno izvući s vašim pametnim telefonom ili pronaći ugodnije društvo. 5. Trenutak za svadbenu tortu je još jedna mogućnost za fotografiju koju ne smijete propustiti! Ovo može biti prilika za snimanje zanimljivog videa ako odaberete zanimljiv ugao. Na primjer, snimka mladenaca s leđa za jedinstvenu perspektivu... 6. Večernja zabava je izvrsna prilika da snimite taj trenutak, ali i da napravite fotografije pri slabom svjetlu. Međutim, uvijek provjerite s osobama koje se nalaze na snimci smijete li sadržaj podijeliti na društvenim mrežama kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti. 7. Ako ostanete na after-partyju, obavezno snimite najzabavniji trenutak. Ali, nemojte ga podijeliti prije dobre crne kave i Aspirina sljedećeg jutra. I naravno, dobro se zabavite!
14.05.2018 16:55    Tehnologija   ​Posljedice skandala: Fejs ukida 200 aplikacija, a to je tek start Nakon što je Zuckerberg naredio veliku istragu, u Fejsu su analizirali tisuće aplikacija s pristupm do velikih količina podataka korisnika. Ugasili su njih 200 Facebook je dosad ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka, a kao odgovor na skandal u čijem je središtu tvrtka za političko savjetovanje Cambridge Analitica.
14.05.2018 15:25    Tehnologija   ​Lenovo je možda uspio napraviti što Apple nije, mobitel koji je cijeli samo ekran Novi Lenovo Z5 trebao bi imati ekran koji zauzima 95 posto prednje površine A.pple tvrdi kako su s iPhoneom X predstavili mobitel koji s prednje stranice ima samo ekran, no to je točno samo ako ignoriramo urez na vrhu uređaja. Kako bi Appleu pokazao kako izgleda mobitel koji je “samo ekran”, potpredsjednik Lenova Chang Cheng pokazao je novu skicu njihova nadolazećeg modela Z5. Cheng je u postu na Weibu napisao da ekran na Z5 zauzima 95 posto prednje strane, dok, usporedbe radi, ekran iPhonea X zauzima 82,9 posto.
14.05.2018 14:59    Tehnologija   ​Facebook ukinuo oko 200 aplikacija Facebook je dosad ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka, a kao odgovor na skandal u čijem je središtu tvrtka za političko savjetovanje Cambridge Analytica.
14.05.2018 12:09    Tehnologija   ​Stiže li nam napokon jedinstven punjač za sve uređaje? Europski parlament traži veći pritisak na proizvođače elektroničkih uređaja kako bi prihvatili standard koji bi omogućio korištenje istog punjača za različite uređaje.