Tehnologija

02.07.2018 16:11    Tehnologija   ​HT ERONET upozorava korisnike: Pazite se povećan je promet SPAM elektroničke pošte 'Primijećen je povećan promet SPAM elektroničke pošte prema korisnicima HT ERONET-a', stoji u upozorenju navedene kompanije koje prenosimo u cijelosti.
29.06.2018 20:58    Tehnologija   Zaslon mobitela moguće je osigurati od oštećenja Mobiteli i tableti svima su potrebni, ali i vrijedni. Bilo da se koristi privatno ili poslovno, ako se ekran mobitela ošteti, to će koštati i vremena i novca, ali i živaca. Čak 50 % populacije doživjelo je puknuće ekrana, a njih 42% nikada ne popravi svoj mobitel jer su troškovi oštećenja preveliki.
29.06.2018 20:31    Tehnologija   ​Google planira pokrenuti online platformu za igre Pet osoba upoznatih s Googleovim planom izjavilo je da tvrtka planira pokrenuti platformu za igre na internetu. Predstavnici Googlea sastali su se u ožujku s nekoliko velikih tvrtki na Konferenciji programera igrica (GDC) kako bi im predstavili plan za svoju online platformu nazvanu Yeti, izjavili su izvor
28.06.2018 19:07    Tehnologija   ​Zaslon mobitela moguće je osigurati od oštećenja Mobiteli i tableti svima su potrebni, ali i vrijedni. Bilo da se koristi privatno ili poslovno, ako se ekran mobitela ošteti, to će koštati i vremena i novca, ali i živaca. Čak 50 % populacije doživjelo je puknuće ekrana, a njih 42% nikada ne popravi svoj mobitel jer su troškovi oštećenja preveliki.
28.06.2018 12:48    Tehnologija   ​Facebook ima zanimljivo rješenje za vas ako ne volite nogomet Kao i sa svim svojim opcijama, Facebook ju postupno omogućuje korisnicima, pa bi moglo potrajati nekoliko dana prije no što dobijete mogućnost utišavanja objava koje sadrže "nogomet" ili "Modrić".
26.06.2018 20:42    Tehnologija   Googleova umjetna inteligencija s 95 posto točnosti predviđa kada ćete umrijeti Umjetna inteligencija bilježi izniman napredak, posebno kad govorimo o Google AI, koji koristi sve usluge Alphabetove najprofitabilnije tvrtke i samim time postaje sve pametniji i pametniji. Dosegnuo je toliku razinu da može s 95 posto točnosti predvidjeti kad će netko umrijeti.
22.06.2018 20:00    Tehnologija   Instagram se sve više okreće video sadržajima Društvena mreže Instagram se sve više okreće video sadržajima.
22.06.2018 12:22    Tehnologija   Facebook testira naplaćivanje članstva u pojedinim grupama Facebook je jučer objavio kako je počeo testiranje naplaćivanja članstva u pojedinim grupama, kako bi, naveli su, "pomogao administratorima da naplate svoje napore" tako što će naplatiti između 4.99 i 29.99 dolara (8.30 i 50 KM). Grupe koje je Facebook odabrao za prvu fazu testiranja jesu Facebook zajednice o roditeljstvu, čišćenju i kuhanju. Trenutno, ne postoji način zarade od grupa, pa je Facebook "dobio ideju" da se naprave podgrupe u kojima će se objavljivati ekskluzivni sadržaj, bila to videa ili članci, a moći će ih vidjeti samo članovi koji plate. Navodi se da je riječ o pilot projektu, a Facebook testira mogućnosti naplaćivanja sadržaja.
20.06.2018 17:11    Tehnologija   Facebook u Messenger uskoro uvodi promjene koje se mnogima neće svidjeti Facebook bi uskoro u Facebook Messenger mogao utrpati videoreklame koje se automatski pokreću. Prema pisanju TechRadara, u Facebooku upravo testiraju novu metodu oglašavanja, koja uključuje reklamne videosnimke koje bi se same pokretale unutar aplikacije za čavrljanje.
19.06.2018 16:20    Tehnologija   IBM predstavio stroj koji je pobijedio ljude u debati Američka tehnološka kompanija IBM jučer je u San Franciscu testirala projekt pod nazivom Debater, kompjutor za raspravu s dvije osobe. Bila je to prva javna demonstracija umjetne tehnologije na kojoj IBM radi više od pet godina.
18.06.2018 12:00    Tehnologija   ​Instagram isključio jednu vrlo korisnu značajku Popularna društvena mreža nedavno je uvela softversku blokadu Storiesa koja ih je 'štitila' od screenshotanja, no čini se kako je ovoj mjeri došao kraj.
17.06.2018 07:55    Tehnologija   Dječak od 11 godina izumio uređaj koji će spašavati djecu u užarenim autima Bishop Curry je 11-godišnjak koji vrijedno radi na rješavanju velikog problema u SAD-u - stradavanja djece u užarenim automobilima, piše CBS News. Prije godinu dana, dječak je vidio vijest o smrti šestomjesečne bebe koja je umrla nakon što je ostavljena u zatvorenom automobilu na užarenom suncu u njegovom susjedstvu. U roku od nekoliko sati, Bishop je došao na ideju kako spriječiti takva stradavanja djece. "Vijest o smrti bebe ga je strašno ražalostila i tada je počeo razmišljati što bi se moglo učiniti kako bi se takve tragedije spriječile u budućnosti", kazao je njegov otac Bishop Curry IV. Čim je došao s posla, kako je kazao, njegov 11-godišnji sin mu je potrčao u susret s napola zgužvanim papirom u ruci na kojemu je imao detaljno nacrtan plan svojeg izuma koji je nazvao Oasis (Oaza, op.a.). "Kad mi je pokazao skicu, bio sam ponosan na njega zato što je razmišljao o rješenju tog velikog problema. Obično se samo požalimo na probleme, rijetko tko traži i rješenje", kazao je njegov otac. Dizajnirao je ventilator koji se pali prema potrebi Dječak je, naime, dizajnirao ventilator koji bi se automatski uključio kad bi unutrašnjost automobila dostigla određenu temperaturu. Uređaj bi bio postavljen na naslonjač za glavu, prednji ili stražnji. Mjesto na koji bi se ventilator postavio ovisilo bi o starosti djeteta i položaja sjedalice. "Uređaj ujedno otkriva i je li se vozilo zaustavilo, a pritom koristi GPS tehnologiju", kazao je dječakov otac i dodao: "Potom uređaj otkriva sjedi li dijete u automobilu koji se zagrijava. Ako se otkrije prisustvo djeteta, iz ventilatora počinje puhati hladni zrak preko unutarnjeg sustava hlađenja". No, učenik šestog razreda nije stao na tome. Želio je pronaći način na koji bi spasio dijete iz potencijalno opasne situacije pa je, uz GPS, dodao i WI-FI. Ako je ventilator uključen, ugrađena antena koristit će WI-FI kako bi kontaktirala roditelje djeteta koje je u automobilu. Ako ne odgovore, sustav sve dojavljuje lokalnim vlastima. Uz pomoć GoFundMe kampanje prikupljeno je 50.000 dolara u samo nekoliko mjeseci od njezina pokretanja, a 11-godišnji izumitelj uspio je registrirati patent i izgraditi 3D model uređaja. Proizvođači autosjedalica oduševljeni Njegov otac, inače inženjer u Toyoti, ponudio je ideju svojoj tvrtki. Proizvođač automobila bio je oduševljen idejom te je poslao dječaka i njegovog oca na konferenciju o prevenciji dječjih povreda gdje je inovativni uređaj predstavljen proizvođačima autosjedalica. Nekoliko proizvođača pokazalo je interes za proizvod, no konačna odluka još nije donesena. Prije početka proizvodnje uređaj treba doraditi, testirati i obaviti manje izmjene. Svake godine u užarenim automobilima u SAD-u prosječno umre gotovo četrdesetoro djece, objavila je organizacija za sigurnost djece u automobilima. Od 1994. godine zbog vrućine u automobilima umrlo je čak 804 djece.