Tehnologija

03.01.2018 21:43    Tehnologija   ​Otkrivena greška u gotovo svim Intelovim procesorima Zbog ozbiljnog propusta koji se dogodio prilikom izrade Intelovih komponenata procesora, Microsoft, Linux i Apple morat će ažurirati svoje operativne sustave za računala diljem svijeta. Intel još nije objavio detalje niti koliko je točno ozbiljan propust, no pretpostavlja se da bi mogao utjecati na milijune računala proizvedenih unatrag deset godina, koji svi redom imaju 'neispravnu' komponentu, piše BBC.
03.01.2018 20:39    Tehnologija   Samsung opet u velikim problemima zbog baterije mobitela Proizvođač je potvrdio postojanje problema, izjavivši kako su za sada primili "jako ograničen broj izvještaja".
01.01.2018 12:56    Tehnologija   ​WhatsApp širom svijeta nije radio sat vremena Popularni servis za poruke WhatsApp koji je u vlasništvu Facebooka srušio se u nedjelju navečer na oko sat vremena, a problem je potom riješen.
31.12.2017 12:45    Tehnologija   Pogledajte koje pametne telefone možemo očekivati u idućoj godini Pred nama je uskoro još jedan godina u kojoj se očekuje puštanje u prodaju nekoliko novih generacija pametnih telefona.
30.12.2017 13:32    Tehnologija   ​iPhone je najprodavaniji tehnološki proizvod 2017. Prema podacima o najprodavanijim tehnološkim brandovima 2017. godine koje je objavio USA Today, Apple je širom svijeta prodao više od 233 milijuna iPhoneova, što ga svrstava na vrh liste globalne prodaje tehnoloških proizvoda.
29.12.2017 19:45    Tehnologija   Sumnjate da vam neko krade Wi-Fi? Ova aplikacija će pomoći da pronađete krivca Bilo da ste kod kuće suočeni sa slabom internetskom vezom preko bežične mreže ili pokušavate otkriti koliko je preopterećen Wi-Fi u hotelu u kojem ste odsjeli, besplatan alat će vam to omogućiti. Jednom instaliran, Who Is On My Wi-Fi omogućava vam da odredite raspon IP adresa koje želite da skenira ova aplikacija ili pak da skenirate cijelu svoju kućnu mrežu kako biste vidjeli koji su uređaji spojeni na nju. Kao rezultat dobit ćete IP adrese, MAC adrese, imena računala, statuse spajanja i druge podatke. Ono što je najzanimljivije kod ove aplikacije je da ona ne zahtijeva da imate administrativna prava ili pristup cijeloj mreži koju namjeravate ispitati. Čak i ako ste samo klijent na tuđoj mreži, možete uz pomoć ovog alata otkriti tko je sve koristi. Kad dobijete listu spojenih računala, sami potom možete odrediti koji su uređaji vaši i dobiti dublji uvid u druge uređaje koji se spajaju na mrežu. Prije nego što ovaj alat instalirate na računalo u tvrtki u kojoj radite, imajte na umu da ovaj softver, zapravo, skenira portove, a ta radnja može, ali i ne mora, uključiti par alarma u vašem IT odjelu. Ako radite u normalnom, prijateljskom okružju, u tom slučaju mrežnom administratoru u vašoj tvrtki koji je zadužen za sigurnost mreže, nećete morati objašnjavati zašto mapirate tvrtkin Wi-Fi neautoriziranim alatom. Who’s On My Wi-Fi je besplatan, a video ispod pokazuje kako cijeli program radi.
29.12.2017 08:22    Tehnologija   ​Ovisnost o igrama i službeno postaje bolest Koliko god se mnogi pokušavali na razne načine oduprijeti činjenicama o tehnološkim oblicima ovisnosti, nema nikakve dvojbe da su one prisutne.
27.12.2017 12:21    Tehnologija   ​Korisnici podižu tužbe: Apple u problemima zbog usporavanja iPhonea Nakon što su iz Applea nedavno priznali kako su sa softverskom nadogradnjom namjerno usporili neke modele svojih telefona, u nekoliko dana podignuto je najmanje osam tužbi protiv ove kompanije.
26.12.2017 21:36    Tehnologija   Novi virus napada Facebook Messenger Kako se proširila histerija uz kriptovalute, tako se šire i malware programi za rudarenje kriptovaluta.
26.12.2017 13:44    Tehnologija   ​Pametni nokat: Za poziv će uskoro biti dovoljno samo gurnuti prst u uho Pomalo bizarnim idejama nikad kraja, čemu svjedoči najnoviji izum - pametni nokat.
23.12.2017 20:29    Tehnologija   ​Elon Musk u svemir šalje električni automobil Tjedan dana nakon što je objavio kako na vrhu rakete Falcon Heavy planira u svemir poslati izvorni sportski automobil Tesla Roadster, osnivač i direktor SpaceX-a, Elon Musk, objavio je i nekoliko fotografija automobila koji se priprema za lansiranje u sjedištu američke kompanije.
23.12.2017 16:49    Tehnologija   ​Čemu zapravo služi 'zrakoplovni mod' na našim mobitelima? Iako nikada nije dokazano da signal mobitela može poremetiti navigaciju aviona, to je mišljenje itkekako uvriježeno. No, što je zapravo prava istina o "zrakoplovnom modu"?