Tehnologija

24.04.2018 16:01    Tehnologija   ​Facebook objavio detaljnu verziju pravila korištenja društvene mreže Facebook je objavio danas knjigu pravila o tome kakve sadržaji su dozvoljeni na ovoj društvenoj mreži s mnogo više detalja nego ikada ranije, uključujući oblasti korištenja lijekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i poticanja na nasilje, prenosi Reuters.
24.04.2018 09:10    Tehnologija   ​Facebook će nas pitati dozvolu koju nećemo moći odbiti Facebook se sprema upitati sve svoje korisnike žele li biti praćeni dok koriste najveću društvenu mrežu svijeta. Europljani su prvi na redu, ali nećemo moći baš posve odbiti tu ponudu ako želimo ostati na Facebooku.
19.04.2018 08:27    Tehnologija   ​Stižu kamere koje otkrivaju korištenje mobitela u vožnji Vozači koji imaju naviku korištenja mobitela u vožnji uskoro bi mogli biti kažnjeni a da to i ne primijete, zahvaljujući novoj tehnologiji koja otkriva upotrebu mobilnih uređaja.
18.04.2018 15:15    Tehnologija   Ukoliko dobijete ovu poruku na WhatsApp-u, ni slučajno je ne otvarajte Čudna poruka danas bi se mogla pojaviti na ekranima mnogih korisnika WhatsApp-a, popularne aplikacije za dopisivanje. Ono što je uznemirujuće je to što je dio poruke točan! No, kakav je točno sadržaj poruke koju biste mogli primiti? Prvi dio poruke je prijevara - tvrdi da će izaći videozapis koji se zove Martinelli i da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite te ga nećete moći popraviti. Trenutno nije pronađena takva stvar kao što je "Martinellijev videozapis", drugi dio je onaj koji u sebi ima istine. O čemu se radi? U nastavku poruke doći će zamolba da ažurirate svoju verziju WhatsApp-a u verziju nazvanu - "WhatsApp Gold". "WhatsApp Gold" navodno nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete, ali samo je jedna verzija WhatsApp-a, a to je upravo ona koju svi koristimo. Link koji će voditi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli u potpunosti uništiti mobitel. Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama vezanim za posebno, ograničeno izdanje "WhatsApp Golda", opreza nikad dosta! Ako ćete prijateljima poželjeti proslijediti poruku o najnovijem virusu, slobodno prije slanja izbrišite dio o "Martinelli videozapisu".
16.04.2018 19:50    Tehnologija   ​Facebook iz svakog selfieja dobiva ogromnu količinu podataka Magazin Wall Street Journal objavio je popis svih stvari koje Facebook može saznati o vama kada objavite najobičniji selfie.
16.04.2018 18:43    Tehnologija   WhatsApp omogućio vraćanje obrisanih datoteka WhatsApp je najnovijim ažuriranjem uveo opciju koju su korisnici dugo tražili.
15.04.2018 18:10    Tehnologija   GEJMERI, PRIPREMITE SE! Možda je upravo procurio datum izlaska konzole Playstation 5 Više izvora izgleda zna kada će stići Playstation 5. O sljedećoj Sonyjevoj konzoli Playstation 5 već se dosta raspravlja, iako Playstation 4 još uvijek neumorno vlada svijetom video igara, piše Mirror.
14.04.2018 08:27    Tehnologija   Stiže Playstation 5: Ovo je sve što se zna o Sonyjevoj novoj konzoli Glasine o novoj Sonyjevoj konzoli ponovno se šire medijima i premda smo na ovakve priče već odavno navikli, čini se da napisi ovog puta imaju više temelja u stvarnosti.
13.04.2018 19:00    Tehnologija   Pritisak na internet: Rusko pravosuđe naredilo blokadu popularnog Telegrama Rusko pravosuđe naredilo je u petak blokadu mobilne aplikacije za razmjenu poruka Telegram u Rusiji u očekivanju da ona odobri specijalnim službama čitanje poruka korisnika aplikacije.
13.04.2018 17:04    Tehnologija   ​Pogledajte kako će izgledati novi Gmail i koje nove značajke donosi Godine su prošle od zadnjeg redizajna i Google konačno ima planove za modenizaciju Gmaila na web preglednicima. Najveće novosti su uvođenje odgode za pristiglu poštu i izvanmrežni način rada, a ima ih još.
12.04.2018 21:27    Tehnologija   U Švedskoj otvorena prva cesta koja puni baterije električnih vozila Prva elektrificirana cesta koja može puniti baterije električnih automobila i kamiona otvorena je u Švedskoj. Oko dva kilometra električne šine je ugrađeno u javnu cestu u blizini Stockholma, ali tu nije kraj, jer je vlada već izradila mapu za širenje mreže ovakvih cesta u budućnosti. Švedska je za cilj postavila da postane potpuno neovisna od fosilnog goriva do 2030. godine, a to zahtjeva smanjenje od 70 posto u sektoru transporta. Tehnologija koja stoji iza elektrifikacije ceste između aerodroma Arlanda u Stockholmu i logističkog centra izvan glavnog grada ima za cilj riještiti problem punjenja baterija električnih automobila te učiniti proizvodnju baterija pristupačnom. Energiju automobil preuzima kontaktom pokretne "ruke" na dnu automobila sa dvije šine ugrađene u cestu. Ukoliko dođe do preticanja, ruka se automatski odvoji od šine. Elektrificirana cesta je podjeljena na dijelove od 50 metara, a svaki dio je pod naponom samo kada je vozilo iznad njega. Kada se vozilo zaustavi, struja se isključi. Sustav može izračunati potrošnju energije vozila i tako podijeliti trošak po vozilu i korisniku. "Dinamičko punjenje" omogućava korištenje manjih baterija, kao i smanjenje troškova njihove proizvodnje. Kamion logističke kompanije PostNord, koji je nekada koristio dizel, postao je prvo vozilo koje je koristilo cestu. Iza ovog projekta je konzorcij eRoadArlanda, a njegov predsjednik Hans Sall tvrdi da se postojeća vozila i putevi mogu adaptirati kako bi se koristila ova tehnologija. Švedska posjeduje oko pola milijuna kilometara ceste od čega 20.000 km otpada na autoceste. "Ako elektrificiramo 20.000 km autoputa, to će biti dovoljno. Udaljenost između dva autoputa nigdje nije veća od 45 km, a električni automobili već mogu preći tu udaljenost bez potrebe za novim punjenjem baterije. Neki vjeruju da će biti dovoljno i ako elektrificiramo 5.000 km autoceste", kazao je Sall.
10.04.2018 19:37    Tehnologija   Instagram uveo portret mod i novi način tagiranja prijatelja u storyjima Društvena mreža Instagram je za korisnike svoje aplikacije pripremila dva noviteta, a to su portret mod nazvan Focus te novi način tagiranja prijatelja u storyjima sa stickerima. Mod Focus je direktan odgovor Instagrama na portret mod koji je sve popularniji i dio je svakog novog smartphonea. Iz kompanije je priopćeno da će se Focus mod naći odmah ispod dugmića za snimanje, odnosno do superzoom moda. "Kada netko bude u kadru, primijetit ćete da će ostati u fokusu, dok će se pozadina blago zamutiti. Jednostavno napravite fotografiju ili držite dugme za snimanje videa", priopćeno je. Osim moda Focus, korisnici dobijaju i novi način tagiranja drugog korisnika Instagrama, a to vrijedi samo za korisnike uređaja s operativnim sustavom iOS. Sticker @mention se nalazi u izborniku, odaberite ga, pronađite korisnika kojeg želite tagirati na fotografiji i to je sve. Nadogradnja koja donosi novitete je već dostupna, ali za iPhone 6S i novije modele, kao i za pojedine uređaje s operativnim sustavom Android.