Tehnologija

17.10.2018 18:59    Tehnologija   Neviđena milenijalska kriza pogodila je zapadni svijet. Noćas se srušio YouTube Jutjuberi diljem svijeta noćas su proživljavali pravi pakao. Popularna platforma za pretraživanje videa srušila se na par sati na krajnji očaj milijuna korisnika diljem svijeta. Kako su javili iz YouTubea, problem je bio u njihovim serverima. Stoga, teoretičari zavjera, potražite vijesti drugdje.
16.10.2018 16:00    Tehnologija   ​Googleova umjetna inteligencija prepoznaje karcinom dojke u 99 posto slučajeva Sustav dubokog učenja razvijen u Googleovom AI laboratoriju pronašao je novu primjenu u medicini. Ovoga puta liječnici i znanstvenici ovaj sustav mogu koristiti za patološke analize i dijagnostiku karcinoma dojke koji se proširio s primarnog žarišta na obližnje limfne čvorove. U te je svrhe još 2016. godine razvijen poseban sustav LYNA (LYmph Node Assistant, or LYNA), koji je u međuvremenu unaprijeđen, testiran i pretvoren u pravog pomoćnika liječnicima.
16.10.2018 15:47    Tehnologija   ​Zbog novog propusta na iPhoneu fotografije i kontakti na udaru hakera Zahvaljujući novootkrivenom propustu, znatiželjnici koji se domognu vašeg uređaja moći će kroz desetak koraka pristupiti vašim fotografijama.
16.10.2018 08:14    Tehnologija   ​Umro suosnivač Microsofta Paul Allen Suosnivač Microsofta Paul Allen, čovjek koji je nagovorio prijatelja iz škole Billa Gatesa da napusti Harvard i pokrene najveću softversku tvrtku na svijetu, umro je jučer u dobi od 65 godina, objavila je njegova obitelj.
14.10.2018 10:14    Tehnologija   ​Facebook testira opciju 'unsend' za Messenger Kompanija Facebook je počela testirati opciju "unsend" za aplikaciju Messenger, koja omogućava korisniku da izbriše poslanu poruku kako bi ona u potpunosti bila uklonjena iz chata.
12.10.2018 15:48    Tehnologija   ​Zakonom se zabranjuju loše lozinke Američka savezna država Kalifornija donijela je zanimljiv zakon kojim se zabranjuju loše lozinke čime žele povećati sigurnosne standarde za povezane uređaje koji su proizvedeni ili se prodaju u toj državi. Nije riječ, naravno, o svakodnevnim lozinkama koje koriste “obični” korisnici, već o defaultnim lozinkama koje često proizvođači gadgeta i elektronike dodjeljuju određenim uređajima poput npr. admin ili password.
12.10.2018 15:33    Tehnologija   ​Snapchat doživljava ogromne financijske gubitke Lista briga vlasnika društvene mreže Snapchat iz dana u dan sve je veća. Posljednja je vezana za rapidne financijske gubitke i vjerojatno će Snapchat biti primoran podići kredit sredinom 2019. godine kako bi opstao.
12.10.2018 14:09    Tehnologija   Hrvatska igra u manje od mjesec dana zaradila više od 100 milijuna kuna Hrvatska se puno puta do sada istaknula u sportu u kojem nam talenta ne manjka, a sada se možemo pohvaliti i da imamo apsolutni svjetski hit u svijetu gaminga. Za jednu od najpopularnijih igara na svijetu nazvanu SCUM zaslužni su hrvatski studiji Gamepires i Croteam, a kako je sve krenulo pitali smo ekipu iz Gamepiresa koji je već ranije probio led sa svojom prvom igrom Gas Guzzlers. Iako su Guzzlersi bili popularni, ništa se ne može mjeriti s popularnošću SCUMA a sve je krenulo od skupine 'geekova'.
10.10.2018 19:43    Tehnologija   Petr Čech požalio se na veliku grešku u Fifi 19 i želja mu je ispunjena Nova Fifa 19 itekako je osvojila fanove, ali i same zvijezde, protagoniste. Koliko paze na detalje najbolje će potvrditi jedna situacija vezana uz slučaj Petra Čecha...
10.10.2018 19:30    Tehnologija   ​Nintendo napravio videoigru u kojoj se morate znojiti: Uz boks i pjesmu do bolje forme Nintendo je još prije nekoliko mjeseci najavio inovativnu igru Fitness Boxing, no prave informacije o njoj skrivali su kao zmija noge. Ipak, fanovi Nintenda i njihove konzole Switch došli su na svoje.
09.10.2018 19:39    Tehnologija   Apple izdao zakrpu za probleme s punjenjem iPhonea XS Appleovi novi, najskuplji modeli iPhonea do sada, nekoliko su dana nakon početka prodaje u javnosti podigli buru zbog problema s punjenjem
09.10.2018 07:49    Tehnologija   ​Google će zatvoriti društvenu mrežu Google+ Alphabet je najavio zatvaranje društvene mreže Google+ nakon curenja podataka korisnika.