Tehnologija

20.01.2018 21:10    Tehnologija   Google će uskoro kreirati odgovore i odgovarati na poruke za nas Googleova tipkovnica Gboard za uređaje s iOS i Android operativnim sustavima sadrži mnoštvo korisnih funkcija, ali uskoro će dodati jednu koja bi se korisnicima mogla najviše sviđati - Smart Reply. Opcija Smart Reply znači kako će Google kucati poruke za nas. U slučaju kad ne možete odgovoriti na neku poruku ili ne znate šta biste napisali, Google će vam ponuditi nekoliko opcija odgovora i olakšati konverzaciju. Na ovaj način, na poruke ćete moći odgovarati brže i efikasnije, što će posebno služiti onima kojima posao nalaže svakodnevnu komunikaciju s ljudima. Gboard tipkovnica već je dostupna za nekoliko Googleovih aplikacija kao što su Gmail ili Allo. Međutim, u novoj verziji s opcijom Smart Reply bit će kompatibilna s raznim aplikacijama za razmjenu poruka, uključujući Hangouts, Android Messages, Facebook Messenger, Messenger Lite, WhatsApp, Snapchat i Tencet. Ovakvim opcijama, poput Smarty Reply, tehno stručnjaci žele smanjiti potrebu za tipkanjem te svesti korištenje aplikacija upotrebom samo jedne ruke. Oni koji su već koristili Smart Reply na Gmailu kažu kako do pet puta brže odgovaraju na e-mailove. Pored toga što skraćuje vrijeme odgovaranja na poruke, Smart Reply će skratiti i vrijeme koje provodite razmišljajući o tome šta biste odgovorili.
18.01.2018 18:47    Tehnologija   Samo jedna poruka može srušiti vaš telefon ili računalo Sve što je potrebno je da se na zaslonu mobitela prikaže tekstualna poruka koja sadrži link s kodom buga, tvrde sigurnosni stručnjaci.
18.01.2018 11:10    Tehnologija   Ne želite da vam iPhone radi sporije? To ćete moći isključiti Nakon što su priznali da su namjerno usporavali telefone, protiv Applea su podignute brojne tužbe, ali i pokrenute istrage. Šef Tim Cook i sada tvrdi da su sve radili za dobrobit korisnika.
16.01.2018 09:00    Tehnologija   ​Viber ima novu sjajnu opciju za sve korisnike Aplikacija za razgovore i slanje multimedijalnog sadržaja Viber odnedavno ima novu opciju koja je obradovala sve korisnike.
15.01.2018 16:21    Tehnologija   Probna predavanja za obuku CNC operatera u INTERA Tehnološkom Parku CNC glodalica, CNC tokarilica, rezni alati, G-code, režimi obrade, tehnološke liste, mjerni protokol – sve su to pojmovi s kojima se iskusni CNC operater svakodnevno susreće. Upravo o ovim i mnogim drugim pojmovima se stječu znanja i vještine na obuci CNC operatera čiji se sada već trinaesti ciklus organizira u INTERA Tehnološkom Parku. Već tradicionalno, prije same obuke, INTERA TP organizira otvoreni dan tj. besplatna probna predavanja koja će se održati u petak, 19.01.2018. godine u 17h u prostorijama INTERA HTEC CNC centra. Kroz probna predavanja polaznici će dobiti priliku upoznati se s CNC tehnologijama te steći uvid u sadržaje koje obuka pruža. CNC industrijski strojevi zadnje generacije, visokokvalitetni alati i prateća oprema su dio INTERA HTEC CNC centra, suvremenog centra za obuku u proizvodnim CNC tehnologijama, unutar kojeg će se i vršiti spomenuta obuka. Obuke ovakvog profila čine Vas konkurentnijima na tržištu rada, stoga ukoliko želite steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time stvoriti priliku za zaposlenje – INTERA HTEC je mjesto za Vas. Do sada je kroz dvanaest ciklusa obuke u INTERA HTEC CNC centru obuku CNC operatera prošlo preko 200 polaznika od kojih je većina iskoristila obuku kao potencijal za zapošljavanje. Svi zainteresirani za besplatna probna predavanja svoje prisustvo mogu potvrditi mail-om na [email protected]
14.01.2018 12:02    Tehnologija   ​Ovako vaš Android možete vratiti na tvorničke postavke Ako ikad odlučite pokloniti ili prodati vaš Anroid smartfon, ovaj jednostavni trik bit će vam od velike koristi.
14.01.2018 07:50    Tehnologija   Zuckerberg izgubio 3,3 milijarde dolara zbog promjena u načinu funkcioniranja Facebooka Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet posto, piše Independent.
13.01.2018 16:55    Tehnologija   ​Zuckerberg najavio velike promjene na Facebooku Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg najavio je velike promjene u algoritmu koji uređuje početnu stranu, to jest rubriku "Novosti" (News Feed) Facebooka pa će tako od sada prioritet biti na "smislenim društvenim interakcijama" nad "relevantnim sadržajem", čime će se osigurati da je vrijeme provedeno na Facebooku "dobro provedeno", piše Guardian.
10.01.2018 14:51    Tehnologija   Izgled uređaja isti, kvaliteta drukčija Kvaliteta proizvoda namijenjena određenom tržištu bitno varira, i to nije tajna. Ljudi su već odavno primijetili da su određeni proizvodi kvalitetniji ako se kupe u zemljama Europske unije, pa određene tehničke proizvode, ako su u mogućnosti, mnogi radije kupuju u inozemstvu, piše Večernji list BiH. Iako nema službenih podataka o listi proizvoda koji su lošije kvalitete, udruge za zaštitu potrošača imaju neslužbene podatke koji govore o mnogim proizvodima koji su bitno drukčiji u odnosu na tržišta Europske unije.
07.01.2018 17:32    Tehnologija   Zuckerberg otkrio novogodišnje odluke o Facebooku Šef Facebooka Mark Zuckerberg poznat je po svojim novogodišnjim odlukama koje javno objavljuje gdje drugdje nego na Facebooku.
05.01.2018 16:34    Tehnologija   ​Zuckerberg obećao: U 2018. dodatno će se popraviti Facebook Glavni čovjek jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svijetu ove je godine sam sebi zadao 'osobni izazov' ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima.
05.01.2018 16:08    Tehnologija   Mobitel vam se brzo prazni jer ga krivo punite, evo kako ćete to ispravno napraviti Od pojave mobilnih, a onda i pametnih telefona, pojavilo se i pitanje kako i koliko puniti bateriju.