Gospodarstvo / Svijet

24.12.2018 16:27    Gospodarstvo / Svijet   Stručnjaci o padu na burzama: Najgore tek dolazi Zbog nepredvidljivosti američkog Wall Streeta, mnoge dionice diljem svijeta završile su u "području medvjeda" (vrijeme smanjenog kupovanja, rasprodaje dionica i pada cijene). U novoj godini će se situacija pogoršati", naveli su analitičari za CNBC.
23.12.2018 16:40    Gospodarstvo / Svijet   VW otkrio greške u programu za praćenje emisije štetnih plinova kod dizelaša Iz Volkswagena su u nedjelju objavili da su informirali vlasti o 'nepravilnostima' koje su otkrivene prilikom pregleda novog softwarea koji bilježi podatke o emisiji štetnih plinova iz dizelskih motora.
23.12.2018 08:14    Gospodarstvo / Svijet   ​Modni div zbog gubitka zatvara trgovine nakon 230 godina postojanja Dugovječni britanski lanac robnih kuća Debenhams jedan je u nizu nekadašnjih divova trgovine koji muku muči s novim trendovima. Da je situacija alarmantna pokazuje i činjenica da ih je po vrijednosti prestigao i lanac dućana s ribičkom opremom Angling Direct.
20.12.2018 15:00    Gospodarstvo / Svijet   ​Pelješki most gradit će 650 radnika, uglavnom iz Kine Tvrtka China Road and Bridge Coporation (CRBC) koja je potkraj srpnja uvedena u posao gradnje Pelješkog mosta, završila je dodatne istražne radove na lokacijama temeljenja mosta. A ti istražni radovi pokazali su, doznaje Večernji list u Hrvatskim cestama, da su duljine pilota unutar očekivanih vrijednosti te nema potrebe za izmjenom rasporeda pilota ili načina temeljenja.
20.12.2018 11:42    Gospodarstvo / Svijet   ​BMW šalje kablove u povijest Još u rujnu 2017. godine Continental je predstavio sustav za punjenje baterija automobila bez žice, a BMW ga prvi uvodi u serijsku proizvodnju.
19.12.2018 19:02    Gospodarstvo / Svijet   Njemačka kao El Dorado za radnike iz BiH Građani BiH s nestrpljenjem očekuju najavljene olakšice za dobivanje radnih viza za Njemačku. I dok čekaju, mnogi vrijeme koriste za prekvalifikaciju. Ono što povezuje Alena iz Sarajeva i Dragana iz Doboja je želja da se što prije domognu posla u Njemačkoj. Zato se obojica žele prekvalificirati, izučiti moderne, precizne vrste varenja, budući da su, kako kažu, u Njemačkoj, ali i Austriji, Nizozemskoj i nekim drugim članicama EU-a, varioci jako traženi,
19.12.2018 08:17    Gospodarstvo / Svijet   ​Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske! Mađarski MOL iznenada je i bez objašnjenja povukao tužbu protiv Hrvatske podnesenu na Okružnom sudu u Washingtonu.
18.12.2018 11:05    Gospodarstvo / Svijet   ​Zvuči dobro: Radni tjedan od samo četiri dana Raditi četiri dana, a dobiti plaću za pet radnih dana? Zvuči predobro da bi bilo istinito, no čini se da velik broj tvrtki iz cijeloga svijeta koje su skratile radni tjedan bilježi puno veću produktivnost radnika, zaposlenici su motiviraniji te je zamijećen manji sindrom izgaranja na poslu.
18.12.2018 08:26    Gospodarstvo / Svijet   ​Pet komunikacijskih vještina uz koje ćete brže napredovati u poslu Možda je to mnogima neshvatljivo, ali brži napredak u poslovnom svijetu dostižu oni koji znaju komunicirati. To nije urođena vještina, već se ona stječe, a treninzima i nadograđuje.
17.12.2018 16:52    Gospodarstvo / Svijet   ​Nova tehnologija smanjuje potrošnju benzinaca i dizelaša za nevjerojatnih 30 posto? Motorima s unutarnjim izgaranjem, uvriježeno je mišljenje, odbrojani su dani. Mnoge kompanije ipak trude se ovu pogonsku tehnologiju održati što duže na životu, a njemački startup Micro Wave Ignition AG vjeruje kako ima rješenje koje bi benzincima i dizelašima moglo značajno produžiti vijek zadovoljavanja ekoloških standarda, piše tportal.
17.12.2018 14:49    Gospodarstvo / Svijet   Štrajk u Amazonu u Njemačkoj: 'Postoji rizik da božićni darovi neće stići na vrijeme' Radnici dvaju Amazonovih distribucijskih centara u Njemačkoj stupili su u ponedjeljak ujutro u štrajk u znak potpore zahtjevima za kolektivnim pregovorima o povećanju plaća i boljim uvjetima rada, rekao je glasnogovornik sindikata Verdi.
17.12.2018 09:00    Gospodarstvo / Svijet   ​Cijene nafte pale više od dva posto Nakon dva tjedna rasta, prošloga su tjedna cijene nafte na svjetskim tržištima pale više od 2 posto jer se ulagači plaše da će usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava izazvati pad potražnje za energentima.