Studentske novosti

17.01.2018 15:21    Studentske novosti   Martin Mikulić novi predsjednik HSPF-a Udruga Hrvatski studentski politološki forum izabrala je novo vodstvo na IX. redovnoj izbornoj sjednici Skupštine, koja je održana na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
15.01.2018 14:06    Studentske novosti   FOTO: Studenti se upoznali sa sigurnosti hrane na tržištu Glasnogovornik Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i član Mreže za komunikaciju Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) Dalibor Vidačak održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na temu „Sigurnost hrane, potrošači i mediji“.
11.01.2018 14:36    Studentske novosti   ​Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' simulacija predsjedničkog sučeljavanja U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u petak, 12. siječnja, u 11 sati bit će upriličena simulacija predsjedničkog sučeljavanja i izbornog dana, koji organiziraju profesori i studenti Odsjeka za komunikologiju, u sklopu predmeta 'Izborne kampanje'.
10.01.2018 15:45    Studentske novosti   U mostarskoj studentskoj kuhinji dnevno se pripremi oko 2000 obroka Osim cjelodnevnih predavanja, pripremanja ispita, užurbanog načina života, jedna od stvari koja studentima uzrokuje dodatnu glavobolju je i kuhanje i spremanje obroka, piše Večernji list BiH.
23.12.2017 08:01    Studentske novosti   Tim Ekonomskog fakulteta nagrađen na državnom natjecanju u odnosima s javnošću PR agencija Prime Communications organizirala je finale šestog po redu državnog studentskog natjecanja u odnosima s javnošću, pod nazivom PR Challenge. U finalnom dijelu natjecanja svoje PR strategije, za dvije ponuđene studije slučajeva, predstavilo je sedam timova. U finale PR Challenge natjecanja plasirao se i tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tim pod nazivom FiveStarMo osvojio je nagradu u kategoriji za najinovativniji pristup. Tim su činile naše studentice sa smjera marketing: Andrea Eljuga, Daria Heljić, Maja Vidić, Marina Petrović i Valentina Leko. Čestitamo timu na ostvarenom uspjehu!
21.12.2017 19:25    Studentske novosti   ​Potpisan sporazum između HMRK Zrinjski i Sveučilišta u Mostaru Predsjednik Hrvatskog muškog rukometnog kluba (HMRK) Zrinjski Branislav Stojkić i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić potpisali su ugovor o dvadesetogodišnjem najmu prostorija Sveučilišta u Mostaru na Kampusu u Rodoču te ugovor o dovršetku rukometnog doma i prostorija škole rukometa.
19.12.2017 19:14    Studentske novosti   FOTO/ Održana sveta misa za poginule studente Sveučilišta u Mostaru Svečana sveta misa za poginule studente Antoniju, Tenu, Vjekoslava i Domagoja te sve ostale pokojne studente Sveučilišta u Mostaru služena je večeras u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.
18.12.2017 17:16    Studentske novosti   ​Zoran Tomić novi predsjednik Rektorskog zbora BiH Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić preuzet će predsjedanje Rektorskim zborom/konferencijom Bosne i Hercegovine 1. siječnja 2018. godine, zaključeno je na današnjoj sjednici održanoj na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Mandat predsjednika Rektorskog zbora traje godinu dana.
14.12.2017 17:43    Studentske novosti   ​FOTO: Promocija 15. broja Časopisa "Nestabilnost Večeras je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljeno novo izdanje Časopisa "Nestabilnost" koje izlazi već 15. godinu za redom.
13.12.2017 19:08    Studentske novosti   Rektor Boras povukao tužbu protiv studenta pa opleo po medijima Sveučilište u Zagrebu povući će tužbu protiv studenta Luke Kovača, zaključeno je na sastanku rektora Damira Borasa s predsjednikom Studentskog zbora Nediljkom Jerkovićem i studentskom pravobraniteljicom Barbarom Šimić, priopćeno je u srijedu iz Sveučilišta.
12.12.2017 19:42    Studentske novosti   Na Filozofskom fakultetu prikupljeno 47 doza krvi Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je tradicionalno darivanje krvi koje provodi Transfuzijski centar KBM gdje je prikupljeno 47 doza. Ovom akcijom je završen niz prikupljanja krvi na fakultetima Sveučilišta u Mostaru. Studenti i djelatnici odazvali su se pozivu darivanja te time spasili mnoge živote. „Prvi put darujem krv. To je nešto normalno ako si zdrav i drugima želiš zdravlje. Pored toga i obiteljska tradicija je da smo svi dobrovoljni darovatelji. Tu tradiciju, kao nešto dobro želim i ja nastaviti“, objasnio je Ivo Vulić, jedan od darovatelja. Darivanje krvi ne šteti zdravlju ako se provedu svi propisani postupci pri odabiru darivatelji krvi, a može spasiti tri života. Svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina starosti može bez opasnosti za svoje zdravlje darovati krv, 3 do 4 puta tijekom jedne godine.
11.12.2017 20:16    Studentske novosti   Najava emisije ''Treća četvrtina'' studentskog radija Treći Radijska emisija „Treća četvrtina" bit će emitirana na radiju Treći 12. prosinca u 11.15 sati koju uređuju i realiziraju studenti prve godine diplomskog Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Emisija će biti realizirana u sklopu kolegija Sportsko novinarstvo. Gošća u emisiji je studentica novinarstva i odbojkašica Tamara Stojanović, koja je ove godine došla u Mostar igrati za premjerligaški klub SOK Mostar. U rubrici „Jeste li znali?“ govorit će se o zanimljivim činjenicama i događajima u svijetu sporta kroz povijest. Pitali smo studente koliko prate ligu petice i koga favoriziraju. Student četvrte godine Fizičke kulture i rukometni sudac Ivan Džolić otkrit će je li moguće uskladiti obveze rukometnog sudca sa fakultetom. U rubrici „Sve je to sport“ ovog utorka donosimo sport koji uključuje palice, lopticu i nevjerojatnu ulogu za žene u sportu. Emisiju realiziraju studenti Novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: Martina Jurić, Mate Golemac, Mladen Topić, Kristijan Krišto, Mijo Brkić, Tomislav Pavić, Anđela Jurišić, Lukrecija Batinović, Vedrana Merdžan i Ivana Rudeš. Kroz praktičnu nastavu studenti stječu kompetencije, znanja i vještine za realizaciju sportskih emisija na radiju.