Studentske novosti

16.01.2019 16:23    Studentske novosti   Prof. dr. Dragan Primorac: 'Uvijek sam koristio poziciju moći SAD-a da pomognem Hrvatima' „Ako niste izvrsni u početku vi ste izgubili bitku, to je postao minimalni standard“, kazao je svjetski poznati prof.dr. Dragan Primorac na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru prilikom predavanja o temi "Sveučilište u 22. stoljeću".
12.01.2019 20:14    Studentske novosti   Tomislav Lončar: ''Kada sam saznao za pripravnički rad shvatio sam da za svaki trud dođe nagrada'' Tomislav Lončar dokaz je da se trud i zalaganje zaista isplate. Tomislav je prvostupnik novinarstva te trenutno odrađuje pripravnički rad u Arena Sport Centru. On boluje od mišićne distrofije, ali njegova bolest nije ga spriječila da ostvari svoje snove. Ovaj dvadesetdvogodišnjak vodi jednako ispunjen život kao i njegovi vršnjaci. „Kada sam primio diplomu osjećaj je bio vjerojatno kao i svakom drugom studentu, sreća i zadovoljstvo što sam ispunio zacrtani cilj. Moji roditelji zajedno s ostatkom obitelji i mojim užim krugom prijatelja dio su svega, zbog tih nekoliko ljudi ja sam danas to što jesam. Njihova potpora i pomoć u svakom trenutku su neizostavni. I koliko god sve ovo bio moj uspjeh, neke stvari bez njih ne bi bile moguće“, istaknuo je Tomislav. Naglašava kako je Studij novinarstva ispunio njegova očekivanja te kako je s kolegama i profesorima imao dobar odnos tijekom proteklih godina. „Želja iz djetinjstva je bila da moj posao nekada u budućnosti ima veze sa sportom, kako se njim baš i ne mogu baviti kroz novinarstvo sam vidio priliku da to ostvarim kao sportski novinar“, kazao je. Tomislav, kao veliki zaljubljenik u sport, trenutno piše na portalu posuski.info gdje svakodnevno objavljuje sportske vijesti iz regije i svijeta te je već nekoliko godina organizator malonogometnog turnira Hercegovački Vinjani u rodnom Posušju. Njegov pripravnički rad u Arena Sport Centru podrazumijeva obavljanje različitih novinarskih zadataka kao što su komunikacija s klijentima, vođenje maila i društvenih mreža Facebooka i Instagrama. „Ako je ikada postojala sumnja je li sav taj trud i rad tijekom školovanja uzaludan jer posla svakako neće biti, realno teško ga pronalaze i sasvim zdrave osobe, u tom trenutku kada sam saznao za pripravnički u Arena Sport Centru svaka sumnja je nestala i shvatio sam da za svaki trud u životu dođe nagrada“, rekao je. Tomislav je zadovoljan uvjetima rada u Arena Sport Centru i zahvalan za priliku koju je dobio te priznaje kako bi tamo mogao zamisliti svoju budućnost. „U budućnosti želim raditi, bilo to u Areni ili nekim novinama kao sportski novinar ili nešto treće, sasvim drugačije, svejedno je. Uz to već nekoliko godina sam organizator malonogometnog turnira i želim nastaviti taj projekt. Tih mjesec dana u godini je razdoblje u kojem imam najmanje slobodnog vremena ali isto tako najviše uživam“, zaključio je. Jelena Pervan/Pogled.ba
08.01.2019 19:25    Studentske novosti   ELSA Mostar organizirala seminar o otkazu ugovora o radu Lokalni odbor organizacije studenata prava i mladih pravnika ELSA MOSTAR (The European Law Students' Association) organizirao je danas seminar „Otkaz ugovora o radu“ na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
08.01.2019 15:34    Studentske novosti   ​FPMOZ: Koncert vokalne glazbe Studija glazbene umjetnosti U petak, 11. siječnja 2019. godine s početkom u 19:00 sati u Kapelici franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru održat će se koncert vokalne glazbe Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
18.12.2018 21:08    Studentske novosti   FOTO: Udruga studenata Psihologije 'Mentalist' pomaže Odjelu rodilišta i logopedije SKB Mostar Udruga studenata Psihologije ''Mentalist'' organizirala je humanitarnu akciju. Cilj ove akcije je prikupiti sredstva koja će biti donirana Odjelu rodilišta Sveučilišne bolnice Mostar te Odjelu logopedije.
18.12.2018 16:23    Studentske novosti   ​Upoznajte studenticu u Mostaru koja ruši stereotipe Martina Stanić djevojka je koja ruši stereotipe. Studentica je prve godine diplomskog Studija novinarstva te joj je prije nekoliko dana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače uručena diploma prvostupnice. Martina je posebna studentica mostarskog Sveučilišta i prva studentica sa stopostotnim oštećenjem vida.
18.12.2018 15:38    Studentske novosti   FOTO: U tijeku je humanitarna akcija za odjele rodilišta i logopedije za SKB Mostar Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u tijeku je humanitarna akcija za odjele rodilišta i logopedije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Akciju organiziraju članovi udruge studenata psihologije “Mentalist”, a trajat će do 17.00 sati u srijedu. Prikupljaju se sredstva u vidu robice i posteljine za novorođenčad te posteljine za bolničke krevete. Također, cijene se donacije u obliku bojanki, bojica, slikovnica i igračaka koje će biti donirane Odjelu logopedije. Prikupljaju se i novčane donacije kojima će sve navedeno biti kupljeno. Članica udruge „Mentalist“ Martina Orman-Škoro je istaknula kako su na ideju došli, jer je i ona sama mlada majka, koja se uvjerila u uvjete u bolnici. „Medicinsko osoblje nije u potpunosti u mogućnosti pružiti majkama i bebama skrb kakvu zaslužuje netko tko dolazi na svijet. Stoga u ovo božićno vrijeme želimo pomoći Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar“, kazala je Orman-Škoro, koja navodi kako je u razgovoru s osobljem rodilišta SKB Mostar saznala da ovakvu donaciju nisu primili više od četiri godine. Ukoliko bude potrebe za produžetkom humanitarne akcije ona će trajati i duže.
17.12.2018 13:50    Studentske novosti   ​Sveučilište u Mostaru prijavit će se na Timesovu ljestvicu najboljih sveučilišta Četvrta sveučilišna klauzura u organizaciji Sveučilišta u Mostaru na temu "Strategija-integracija-razvoj" održava se u ponedjeljak u Mostaru.
17.12.2018 11:44    Studentske novosti   Najbolja studentica Nina Lončar: Život u Mostaru može biti divan, budućnost ovdje nije nemoguća Na dodjeli nagrada za najbolje studente u Federaciji BiH, drugu godinu zaredom, priznanje je dobila Nina Lončar, mlada Mostarka s izuzetnim akademskim, ali i izvannastavnim rezultatima.
15.12.2018 07:36    Studentske novosti   FOTO Studenti Sveučilišta u Mostaru stekli vještine fotografiranja Seminar i radionica “Naša škola fotografije i videozapisa“ u organizaciji PROF komunikacija iz Sarajeva održana je 13. i 14. prosinca na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Radionicu su vodili talentirani mladi fotograf Mateo Jurčić, dobitnik Canon BiH foto natječaja ljetne priče 2017. i Alisa Vrabac, komunikologinja i koordinatorica projekta. Na seminaru je sudjelovalo 25 studenata s gotovo svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
13.12.2018 18:53    Studentske novosti   ​FOTO: Studenti Građevinskog fakulteta predstavili novi broj časopisa 'Nestabilnost' Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je predstavljeno 16. izdanje studentskog časopisa „Nestabilnost“.
11.12.2018 21:05    Studentske novosti   FOTO/ Fra Marin Karačić okupio mostarske studente duhovnom glazbom i pričom o vjeri Mostarske studente večeras je okupio fra. Marin Karačić koji je uz duhovnu glazbu i veselo druženje održao predavanje na temu "Vjera i mladi", u Župi sv. Tome Apostola na Bijelom brijegu.