Gospodarstvo / Regija

25.05.2018 18:42    Gospodarstvo / Regija   Izvanredna uprava Agrokora objavila Nacrt nagodbe Izvanredna uprava objavila je na web stranici Agrokora Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave u Agrokoru te prateće dokumente.
24.05.2018 19:56    Gospodarstvo / Regija   Radnici Croatia Airlinesa najavili borbu za očuvanje kompanije ​Radnici Croatia Airlinesa borit će se za očuvanje svoje kompanije, a očekuju i da premijer Andrej Plenković ozbiljno shvati situaciju i postavi upravu Croatia Airlinesa u punom mandatu, zaključci su s u četvrtak održanog skupa radnika hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.
24.05.2018 16:25    Gospodarstvo / Regija   ​Europska komisija traži od Slovenije privatizaciju Nove Ljubljanske banke Europska komisija uputila je Sloveniji više preporuka vezano uz reforme i proračun u sklopu redovitih godišnjih naputaka za vođenje ekonomske politike članica EU-a, među kojima se ističu strukturne reforme na području mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te nastavak privatizacije državnih tvrtki.
22.05.2018 16:19    Gospodarstvo / Regija   Slab interes bh. radnika za rad na moru, 50% radnih dozvola u RH neiskorišteno Poučeni lanjskim iskustvom kada su imali silnih problema s manjkom sezonskih radnika, hrvatski ugostitelji i hotelijeri ove godine su započeli potragu za sezonskim radnicima puno prije početka turističke sezone. Mnogi su sezonce tražili u BiH, a nudili su im platiti i do 2000 eura mjesečno. Ipak, izgleda da im ni to nije puno pomoglo,
22.05.2018 14:43    Gospodarstvo / Regija   Oglas za studentski posao u Dubrovniku Novootvorena agencija u Dubrovniku, koja nudi profesionalne usluge čišćenja, traži studente/ice za sezonski rad u poslovima čisćenja (apartmani, sobe, poslovni prostori, noćni klubovi, restorani...).
18.05.2018 20:01    Gospodarstvo / Regija   ​Građani Hrvatske sve više kupuju u BiH: Na litri benzina štede 2 kune, a usput uzmu i duhan Zbog rasta cijene goriva na hrvatskim benzinskim crpkama, koja je probila psihološku granicu od deset kuna, Slavonci, posebice oni koji žive u pograničnom području, masovno hrle preko granice i spremnike svojih automobila pune u susjednoj Bosni i Hercegovini.
16.05.2018 21:22    Gospodarstvo / Regija   ​Ukida se roaming u regiji Na summitu EU - zapadni Balkan, koji se održava sutra u Sofiji, bit će potpisana deklaracija koja podrazumijeva da će EU pružiti financijsku i političku pomoć zemljama zapadnog Balkana. U deklaraciji se ne spominju bilo kakvi datumi za članstvo Srbije i Crne Gore, kao ni oni za početak pregovora s ostalim zemljama, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, pišu Nezavisne novine.
15.05.2018 16:16    Gospodarstvo / Regija   Tedeschi u Mostaru: Poslovanje je uvijek išlo prije politike Govorio je o percepciji i praksi upravljanja uspješnim sustavom u slučaju razvoja Atlantic Grupe, jednog od najuspješnijih i najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji jugoistočne Europe. Potom, o rastu i razvoju tvrtke koja je strateški, financijski i kadrovski zasigurno primjer uspješnog poslovnog projekta za koji su dodijeljene brojne svjetske nagrade i priznanja.
14.05.2018 20:32    Gospodarstvo / Regija   Jesu li planine krive za siromaštvo balkanskih zemalja? ​Balkan je prema razvijenosti i prihodima oduvijek uljez među ostalim zemljama Europe. Primjerice, srednja vrijednost BDP-a per capita u Zapadnoj Europi iznosi oko 40 tisuća dolara, a ona u balkanskim zemljama (isključujući Grčku) između 10 i 20 tisuća, dok bi razlika u usporedbi najbogatije i najsiromašnije zemlje bila daleko veća. No, to su sve već poznate činjenice koje je većina nas prihvatila kao takve.
14.05.2018 12:35    Gospodarstvo / Regija   ​Dvije turske korporacije žele kupiti Konzum Turska Süzer grupa zakoračila je 2011. na hrvatsko tržište kupnjom Kent banke (tada Banka Brod). Svoj portfelj, od razvoja nekretninskih projekata u Turskoj i SAD-u, energetike, turizma, građevinarstva, pružanja usluga do financija, proširili su malom hrvatskom bankom s namjerom da bude platforma jačanju veza između ulagača i najmlađe članice Europske unije.
13.05.2018 15:29    Gospodarstvo / Regija   Let od Zagreba do Mostara kratko traje, cijena karte pristupačna Glavni grad Hrvatske Zagreb i najveći grad Hercegovine Mostar, nakon punih 12 godina, ponovo su povezani zrakoplovnom linijom. Zahvaljujući suradnji mostarske Zračne luke i kompanije „Croatia Airlines" te subvenciji Federalne vlade, uspostavljena je redovita zrakoplovna linija, a cijena povratne karte je 89 eura,
13.05.2018 15:14    Gospodarstvo / Regija   Dalmatinska konoba u centru Beograda uvrštena među 12 najboljih restorana u gradu Restoran Tata Mata nalazi se u centru Beograda u Dalmatinskoj ulici kojom se svakodnevno širi miris svježe ribe i ostalih morskih delicija, a da stvar bude još bolja, otvorio ga je mladi Splićanin Antonio Vukorepa.