Gospodarstvo / Regija

27.08.2018 16:58    Gospodarstvo / Regija   Slovenci razvijaju mrežu pametnih sela, pozivaju mlade na ostanak u njima Tri slovenske općine uz rijeku Savu, Krško, Sevnica i Brežice, dobile su 68.000 eura poticaja za projekt "Pametna sela budućnosti" iz europskog fonda za ruralni razvoj, potvrdila je u ponedjeljak nacionalna agencija za razvoj poljoprivrede i sela
26.08.2018 15:42    Gospodarstvo / Regija   ​Sprema se masovni odljev stanovništva iz BiH: Njemačka novim zakonom dovodi još više radne snage Njemačka zbog strahovitog ekonomskog procvata priprema novi zakon o useljeništvu kojim pokušava dovesti što više radne snage iz tzv. trećih zemalja.
24.08.2018 16:41    Gospodarstvo / Regija   Šarović se hvali: Kosovo ukinulo carine na mlijeko iz BiH Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je Vlada Kosova ukinula i posljednje zaštitne mjere za BiH, na izvoz mlijeka i mliječnih prerađevina na Kosovo, čime su uvaženi naši napori da taj problem bude riješen u skladu s principima slobodne trgovine. Odluka o ukidanju mjera ima veliki značaj za mliječnu industriju u Bosni i Hercegovini jer tržište Kosova predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH. "Carine na izvoz mlijeka, našim izvoznicima više se ne naplaćuju", istaknuo je Šarović, pojašnjavajući da je ukidanje ranije donesenih, spornih mjera od strane Prištine rezultat zajedničkog rada zemalja CEFTA-e i ministarskog sastanka koji je prethodno održan u Beogradu a na kojem su, osim Šarovića, sudjelovali i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije Ljupče Nikolovski i šef Direktorata za regionalnu suradnju Ministarstva ekonomije Crne Gore Goran Šćepanović. Nakon tog sastanka Vlada Kosova je najprije djelimično ukinula prethodno donesene zaštitne mjere na uvoz određenih vrsta voća, povrća i kukuruza, nakon čega su zemlje CEFTA-e zatražile potpuno ukidanje svih mjera, ocjenjujući ih kao štetne za CEFTA-u, kao zonu slobodne trgovine ali i za privrednike koji zadnjih dana nisu mogli slobodno izvoziti, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
24.08.2018 09:14    Gospodarstvo / Regija   Hrvatska: Ovo je broj blokiranih građana u srpnju Krajem ovogodišnjeg srpnja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u blokadi je bio 318.521 građanin, s ukupnim dugom od 43,29 milijardi kuna, kao i 22.622 poslovna subjekta, s dugom od 11,73 milijardi kuna, najnoviji su podaci koje je objavila Financijska agencija (Fina).
22.08.2018 15:44    Gospodarstvo / Regija   U Dalmaciji zaplijenjeno 1225 kilograma mesa, ne zna se odakle je Inspekcijske i carinske službe zaplijenile su na području triju dalmatinskih županija ukupno 1225 kilograma mesa nepoznatog podrijetla, pri čemu je zabranjen rad dvjema klaonicama, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo poljoprivrede
22.08.2018 13:11    Gospodarstvo / Regija   ​Srbija većinu svog piva izvozi u BiH Srbija proizvede godišnje 500 milijuna litara piva, od čega 130 milijuna litara izveze, i drugi je najveći izvoznik piva u EU, izjavio je tajnik za prehrambenu industriju Privredne komore Srbije Dimitrije Ivanović.
22.08.2018 08:46    Gospodarstvo / Regija   Iz Dubrovnika iduće godine izravni letovi za SAD Hrvatska će od ljeta 2019., nakon 28 godina, ponovno biti izravno povezana sa SAD-om i to na novoj zračnoj liniji „American Airlinesa“ od Dubrovnika do Philadelphije, od lipnja do rujna triput tjedno, objavila je u utorak Uprava Zračne luke Dubrovnik.
21.08.2018 20:40    Gospodarstvo / Regija   ​Vir - otok bez hotela, a 2 milijuna noćenja Od sinonima za bespravnu gradnju do turističkog rekordera u Zadarskoj županiji - tako bi se ukratko mogao opisati otok Vir koje je upravo dosegnulo magični broj od 2 milijuna noćenja! Zanimljiv je podatak da na Viru za sada hotela nema - gosti su smješteni u obiteljskim apartmanima.
20.08.2018 15:21    Gospodarstvo / Regija   ​U samo četiri mjeseca vrijednost Podravke porasla za 31 posto Zahvaljujući ovogodišnjem izvrsnom poslovnom rezultatu i najvišoj dobiti u povijesti poslovanja, vrijednost Podravke na burzi porasla je za 31 posto, dok cijena njezinih dionica još od travnja bilježi neprekidan rast.
19.08.2018 15:10    Gospodarstvo / Regija   ​Makarska rivijera: Brojniji odlasci od dolazaka Pretposljednji vikend kolovoza na Makarskom primorju u znaku je velike smjene turista, s brojnijim odlascima od dolazaka gostiju te očekivanim velikim gužvama u prometu na cestama i u trajektnim pristaništima.
17.08.2018 11:00    Gospodarstvo / Regija   ​Prazno ostalo 200.000 postelja, apartmani u Splitu, Zadru i Makarskoj se nude za samo 30 eura! Iako je broj gostiju po e-Visitoru gotovo u brojku jednak lanjskome, (1,015 milijuna) na svakom koraku može se čuti kako posvuda na Jadranu ima ponešto praznih kreveta kod onih koji su se cjenovno ili tržišno preračunali.
16.08.2018 15:44    Gospodarstvo / Regija   U SAD-u raste turistička potražnja za Hrvatskom Američka organizacija za luksuzna putovanja Virtuoso bilježi porast potražnje od oko 28 posto za Hrvatskom koja je u njezinom godišnjem istraživanju uvrštena među prvih 10 najbrže rastućih destinacija, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a u povodu predstavljanja na 'Virtuoso Travel Weeku' u Las Vegasu.