Gospodarstvo / Regija

22.11.2018 18:14    Gospodarstvo / Regija   ​Otkaz zbog pršuta: Trgovački lanac radnici u Hrvatskoj mora platiti 60 tisuća kuna odštete Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici iz Zadra zbog nezakonitog otkaza.
22.11.2018 15:54    Gospodarstvo / Regija   ​Kosovske carine na bh. proizvode ugrožavaju 10 tisuća radnih mjesta Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković izjavio je danas da je u BiH ugroženo 10.000 radnih mjesta nakon što je Kosovo uvelo 100 postotne carine na bh. proizvode.
21.11.2018 17:09    Gospodarstvo / Regija   ​Kosovo uvelo stopostotne carine BiH i Srbiji Prištinske vlasti uvele su novu carinu od 100 posto na proizvode iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a u cilju jačanja domaće proizvodnje, ekonomije i kosovske državnosti.
18.11.2018 17:57    Gospodarstvo / Regija   U Hrvatskoj se proizvode jedna od najboljih vatrogasnih vozila na svijetu Malo je poznato da se u Hrvatskoj projektiraju i proizvode jedna od najboljih vatrogasnih vozila na svijetu. Na dvije lokacije, u Zagrebu i odnedavno u Kutini, njemačka kompanija Ziegler proizvodi vatrogasna vozila koja se isporučuju na sve strane svijeta - Kinu, Njemačku, Tursku, Rumunjsku, Pakistan, Vijetnam, UAE i još mnoge zemlje.
16.11.2018 17:15    Gospodarstvo / Regija   Zračna luka Rijeka ostvarila rekordne brojke u ovoj godini Zračna luka Rijeka ostvarila je povijesni rekord sa 180 tisuća putnika u prvih deset mjeseci ove godine i 4000 tona tereta te ukupno više od 5000 operacija, rečeno je danas na konferenciji za novinare u županijskoj upravi
16.11.2018 07:46    Gospodarstvo / Regija   100 najbogatijih Slovenaca ima 5,7 milijardi eura, evo koliko su 'teški' i čime se sve bave Ukupna vrijednost imovine sto najbogatijih Slovenaca iznosi 5,7 milijardi eura i veća je za 10 posto nego lani, prema procjeni revije Menager koja pred kraj svake godine objavljuje koliko su po vrijednosti svojih tvrtki i stanju na računu "teški" domaći bogatuni.
13.11.2018 09:20    Gospodarstvo / Regija   Rimac automobili traže sto radnika, vlasnik tvrdi da im nedostaje prostora za širenje Kompanija Rimac Automobili u suvlasništvu poduzetnika Mate Rimca na svojim je internetskim stranicama objavila oglas u kojem traži čak stotinu novi radnika različitih profila.
12.11.2018 16:20    Gospodarstvo / Regija   ​Tvrtka Rimac Automobili traži više od 100 radnika U ovom trenutku Rimac Automobili zapošljavaju 429 radnika u stalnom radnom odnosu, odnosno ukupno 482 radnika uključujući vanjske suradnike i studente.
11.11.2018 15:49    Gospodarstvo / Regija   Vučić i Merkel o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, gdje borave povodom svečane ceremonije obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata. Teme razgovora bile su ekonomska suradnja, bilateralni odnosi i eurointegracija Srbije, ali i situacija u regiji i na Kosovu. Vučić je Merkel obavijestio o tijeku dijaloga s Prištinom, kao i s povećanjem poreza na robu iz Srbije i BiH, saznaje B92.net. "Njemačka će osuditi politiku rušenja sporazuma CEFTA, odnosno odluku Prištine da poveća porez na robu iz središnje Srbije i BiH", istaknuo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju novinarima u Parizu. Izrazio je uvjerenje kako će "Nijemci, nedvosmisleno, pokazati svoj odnos prema rušenju sporazuma CEFTE". "Ne želim da govorim da je to rezultat današnjeg sastanka (s Angelom Merkel), već dosljedne politike Njemačke. Kao što znam da će biti za nezavisnost Kosova, znam da će osuditi politiku rušenja sporazuma CEFTA", rekao je Vučić. On je kancelarku Merkel informirao i o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji, a kancelarka je istaknula da želi da pomogne da se u regiji zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.
11.11.2018 11:48    Gospodarstvo / Regija   ​Posao za 20 tisuća ljudi: Gradi se jedan od najvećih industrijskih parkova u ovom dijelu Europe S kineskim partnerima gradimo zajedničku budućnost i viziju Balkana i Europe, koja se temelji na inovacijama, tvornicama i tehnologijama budućnosti, ‘pametnim’ radnim mjestima i dodatnoj vrijednosti koju stvaraju naši inženjeri”, rekao je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije, otvarajući Treću konferenciju između Kine i zemalja srdišnje i istočne Europe o inovacijama, koja se održava u Sarajevu.
10.11.2018 20:44    Gospodarstvo / Regija   ​Zračna luka Zadar ostvarila novi rekord u prijevozu putnika Zračna luka Zadar u petak navečer je prigodnom svečanošću obilježila dolazak šestotisućitog putnika, što je nakon prošlogodišnjih 589 tisuća njezin novi apsolutni rekord u prometu putnika, priopćila je u subotu ta zračna luka.
08.11.2018 19:41    Gospodarstvo / Regija   Kinezi u Srbiji grade dva tehnološka parka Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj konačno je otkrio što Kinezi grade u Beogradu te što namjeravaju izgraditi u Smederevu, poručivši da tako sa Srbijom grade budućnost i viziju Balkana i Europe, prenose srpski mediji