Gospodarstvo / Regija

04.07.2018 10:06    Gospodarstvo / Regija   ​BiH ponudila najlošiju uslugu kupcima, dok je Makedonija najbolja u pružanju kvalitetne usluge U vremenskom periodu od 15. svibnja do 15. lipnja 2018., Global Market Solutions specijalizirana agencija za mystery shopping je u suradnji sa agencijama za tajnu kupovinu u regiji, deseti put za redom provela istraživanje o osnovnim elementima kvalitete usluge s ciljem pronalaska najboljih u regiji.
03.07.2018 16:21    Gospodarstvo / Regija   ​U srijedu će se znati sudbina Agrokora Ruske banke i američki investicijski fondovi postat će vlasnici posrnuloga hrvatskog giganta ako u srijedu na ročištu o nagodbi vjerovnika u Agrokora prođe predložena nagodba.
01.07.2018 18:02    Gospodarstvo / Regija   Njemačka planira uvoziti njegovatelje, nudit će im bolje uvjete i veće plaće Njemačka vlada priprema opširan program dovođenja stranih njegovatelja u Njemačku, pri čemu se posebna pozornost pridaje radnicima s Kosova i iz Albanije, prenosi dnevnik Bild am Sonntag u nedjelju
30.06.2018 21:48    Gospodarstvo / Regija   Počeli udarni turistički vikendi na Jadranu Prave turističke gužve počele su i u susjednoj Hrvatskoj. Danas je prvi dan udarnog turističkog vikenda. Gužve i kolone na graničnim prelazima i naplatnim kućicama u oba smjera i prema moru i prema unutrašnjosti Hrvatske.
29.06.2018 15:29    Gospodarstvo / Regija   Slovenija otvara tržište rada za Hrvate, evo koga sve traže Hrvatski državljani bit će od 1. srpnja na tržištu rada u Sloveniji izjednačeni s državljanima drugih članica Europske unije i moći će se zapošljavati bez radnih dozvola, potvrdilo je danas slovensko ministarstvo za rad i socijalnu politiku.
29.06.2018 09:50    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski 'Cammeo Taxi' najavio dolazak u BiH "Cammeo Taxi", kompanija koja na području Hrvatske posluje duže od 10 godina, planira proširiti svoje poslovanje na Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za Klix.ba iz Cammeo Grupe.
28.06.2018 15:58    Gospodarstvo / Regija   ​Srpski tajkun oduševljen svojim poslovanjem u Hrvatskoj, kaže da bi sve preselio u Hrvatsku! Petar Matijević, vodeći srpski poljoprivredni poduzetnik, poznat i kao tamošnji "kralj mesa", na sva usta je nahvalio uvjete poslovanja u našoj zemlji. Matijević, inače i sam porijeklom iz Hrvatske, kupio je prije tri godine 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u blizini Vukovara i Vinkovaca, a s obzirom na sve komplimente, investicija mu se, očito, jako dobro isplaćuje. Inače, u Srbiji, obrađuje čak 30.000 hektara.
28.06.2018 13:47    Gospodarstvo / Regija   ​Sberbank i Raiffeisen optuženi za zloupotrebu simbola SP-a Vodeća ruska banka Sberbank i ruski ogranak austrijskog Raiffeisen Bank Internationala (RBI) optuženi su za neprimjerenu upotrebu pojma Svjetskog nogometnog prvenstva u promotivnim materijalima, izvijestili su ruski mediji.
28.06.2018 09:27    Gospodarstvo / Regija   ​Ovi će poslovi izgubiti bitku s tehnologijom U ne tako dalekoj budućnosti neki će poslovi izgubiti bitku s tehnologijom, primjerice dio administrativnih poslova i profesionalni vozači, neki će se poslovi raditi u suradnji s tehnologijom, primjerice učiteljski i liječnički, a treća grupa poslova su novi ili uglavnom nepromijenjeni poslovi koji se odnose na upravljanje podacima i osobne usluge.
23.06.2018 11:29    Gospodarstvo / Regija   ​Amerikanci žele kupiti INA-u Otprilike deset mjeseci nakon što je Igor Sečin, prvi čovjek ruske naftne kompanije Rosnjeft i jedan od najbližih suradnika tamošnjeg predsjednika Vladimira Putina, javno iskazao interes za preuzimanje udjela koji mađarski MOL drži u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini, na adresu hrvatske Vlade stigla je još jedna ponuda. Ali ovaj put s druge strane Atlantika, prenosi Novac.hr.
20.06.2018 11:16    Gospodarstvo / Regija   Rimac dobio novog partnera: Udjele u njegovim tvrtkama kupio slavni Porsche Manjinski udio u tvrtkama Mate Rimca kupio je slavni Porsche AG. Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja: postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.
19.06.2018 20:02    Gospodarstvo / Regija   Najveći pojedinačni vlasnik Agrokora s 39,2 posto bit će Sberbank Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je kako vjerovnici s visokim ukupnim udjelom u tražbinama, do 85 posto, podržavaju izglasanu nagodbu te kako vjeruje u uspjeh budućih koraka koji slijede kako bi se nagodba primijenila. Predstavnica dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Marica Vidaković rekla je kako je postignut dogovor o bitnim stvarima te kako je važno što je održan lanac opskrbe.