Gospodarstvo / Regija

07.12.2018 21:31    Gospodarstvo / Regija   ​Hrvatske tvrtke traže radnike u BiH: Nude minimalno plaću od 500 eura, dodatke... Veliki interes ovih dana vlada u Tuzli, Bijeljini i Brčkom za sastanke koje organiziraju menadžmenti turističko-ugostiteljskih objekata s Jadrana, koji su, iako usred zime, već u potrazi za sezonskim radnicima koji će im na ljeto 2019. doći iz Bosne i Hercegovine da rade u Malom Lošinju i na otoku Cresu, piše Dnevni Avaz.
07.12.2018 18:55    Gospodarstvo / Regija   ​VIDEO Mate Rimac dao veliki intervju bivšem prvaku F1: 'Nisam bio dobar učenik' Mate Rimac gostovao je kod bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Nica Rosberga.
04.12.2018 12:21    Gospodarstvo / Regija   Radnici Uljanika i dalje u štrajku U pulskom Uljaniku, gdje su od ponedjeljka radnici ponovno u štrajku, situacija je i dalje teška i neizvjesna, u utorak su se radnici samoinicijativno okupili najprije pred upravnom zgradom, potom i kod polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja i poručili kako se štrajk odnosi i na kooperante.
03.12.2018 08:29    Gospodarstvo / Regija   ​U Hrvatsku dolazi novi jeftini trgovački lanac, traže i radnike S obzirom na oglase na društvenim mrežama u kojima u Zagrebu i Rijeci traže radnike te građevinska zemljišta i komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, pitanje je dana kad će hrvatsko tržište postati bogatije za još jedan veliki međunarodni trgovački lanac – Eurospin.
02.12.2018 19:16    Gospodarstvo / Regija   Radnici Uljanika od sutra opet štrajkaju Radnici pulskog Uljanika od ponedjeljka u pet sati ujutro su ponovno u generalnom štrajku a štrajk se odnosi i za one radnike kojima je ranije bilo dopušteno da rade na polarnom kruzeru australskog naručitelja, izjavio je u nedjelju navečer Hini predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac
01.12.2018 19:33    Gospodarstvo / Regija   ​Svečano otvoren zagrebački advent “Advent u Zagrebu” svečano je otvoren u subotu navečer paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića upalili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
26.11.2018 18:02    Gospodarstvo / Regija   Pogledajte kakvo je iznenađenje radnicima Agrokora za Božić pripremila izvanredna uprava U prostorijama Konzum Akademije izvanredna uprava Agrokora zaključila je dogovor o isplati božićnica s reprezentativnim sindikatima, potpisnicima kolektivnih ugovora u kompanijama koje su u većinskom vlasništvu Agrokora u Hrvatskoj.
25.11.2018 16:39    Gospodarstvo / Regija   ​'Fiat' u Kragujevcu završio proizvodnju za ovu godinu Proizvodnja u tvornici 'Fiat Krajsler automobili' (FCA) Srbija za ovu godinu je završena, a zaposleni očekuju plan za 2019. godinu, potvrđeno je RTS-u u Samostalnom sindikatu kompanije
24.11.2018 14:12    Gospodarstvo / Regija   NE POŠTUJU SE PRAVA: Bolja zaštita bh. radnika na radu u Sloveniji Izaslanstvo Agencije za rad i zapošljavanje BiH, predvođeno ravnateljem Muamerom Bandićem, boravi u Republici Sloveniji u cilju praćenja realizacije sporazuma o zapošljavanju državljana BiH u Sloveniji, a u povodu saznanja da poslodavci u Sloveniji povremeno krše prava radnika iz BiH.
24.11.2018 11:22    Gospodarstvo / Regija   Građani iz Hrvatske sve više kupuju u BiH, evo zašto Kava, mlijeko, kruh, duhan, voće, - samo su neki od artikala koje, zbog osjetno nižih cijena, građani Hrvatske kupuju u pograničnim dijelovima Bosne i Hercegovine. I to sve češće. I udaljene bh. šoping destinacije su zbog jeftine robe postale predmet posjeta hrvatskih građana
23.11.2018 14:37    Gospodarstvo / Regija   ​Najviše prosječne plaće u regiji imaju u Sloveniji i Hrvatskoj, najniže u BiH, Srbiji i Makedoniji Prema posljednjim službenim statističkim podacima, najviše prosječne plaće u zemljama bivše Jugoslavije su u Sloveniji i Hrvatskoj, a najniže u Makedoniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.
22.11.2018 18:14    Gospodarstvo / Regija   ​Otkaz zbog pršuta: Trgovački lanac radnici u Hrvatskoj mora platiti 60 tisuća kuna odštete Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici iz Zadra zbog nezakonitog otkaza.