Politika

17.09.2018 16:22    Politika   Mještani bh. sela poručili strankama: 'Niste dobrodošli, lažete nas godinama' ​Predizborna kampanja u BiH uzima sve većeg maha iz dana u dan, a politički kandidati užurbano rade na pripremanju i organiziranju predizbornih tribina.
17.09.2018 15:43    Politika   Šef ruske diplomacije u petak dolazi u posjet BiH Posjet šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini odgođen je za petak 21. rujna, kada će se susresti s tročlanim predsjedništvom i svojim bosanskohercegovačkim kolegom te u Banjoj Luci obići mjesto gradilišta rusko-srpskog kulturnog i vjerskog centra.
17.09.2018 14:26    Politika   ​Zastupnički dom PSBiH usvojio izmjene Zakona o kaznenom postupku BiH Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku BiH.
17.09.2018 13:54    Politika   ​Medved: Branitelji u Hrvatskoj nisu privilegirani Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak da je muškarac koji je u nedjelju u Opuzenu dignuo kuću u zrak ratni veteran koji je imao zdravstvenih teškoća, no Ministarstvo branitelja nije zbog njega ni od koga dobilo zahtjev za pomoć.
17.09.2018 09:31    Politika   ​Jokić: Neću ići u Beograd zbog Vučićeve izjave Boris Jokić odbio je gostovanje na regionalnoj gospodarskoj konferenciji “The Western Balkans in 2030 – Visions. Wishes. Realities”, odnosno “Zapadni Balkan 2030. – Vizije. Želje. Realnosti”, koja se trebala održati u Beogradu od 26. do 28. rujna.
17.09.2018 08:18    Politika   ​Predizborni primitivizam: Kandidatkinju za predsjednicu RS-a nazvali 'ustaškom unukom' Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica nazvao je "ustaškom unukom" protukandidatkinju za predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović na listopadskim izborima, dok je ona njega optužila da je za vrijeme rata bio dezerter u nikada prljavijoj kampanji u BiH u kojoj se poruke svode na primitivna diskreditiranja, tvrdnje o nacionalnoj izdaji te prijetnje podjelom zemlje.
16.09.2018 23:06    Politika   Završeni 'Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.' Završeni su 'Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.' - Brotnjo, najveće vinogorje u BiH, treba nastaviti razvijati, poručeno je sa svečanosti. Na Broćanskom trgu u Čitluku, večeras je održana završna svečanost obilježavanja tradicionalne turističko-kulturne i gospodarstvene manifestacije 'Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.'
16.09.2018 20:51    Politika   I šef slovenskog parlamenta napao EU zbog stava prema arbitraži Nizu dužnosnika nove slovenske vlade koji ovih dana kritiziraju Hrvatsku što nije provela arbitražnu presudu o granici, a Europsku komisiju jer nije podržala slovensku tužbu protiv Hrvatske, pridružio se i predsjednik parlamenta Dejan Židan, do sada najoštrijom kritikom na račun predsjednika Komisije Jeana-Claudea Junckera.
16.09.2018 17:48    Politika   Predsjednik Čović: Doprinos turizma razvoju zemlje moramo podići na veću razinu Turizam u Bosni i Hercegovini doprinosi tek oko 2% BDP-ija, iz čega se može jasno vidjeti da je doprinos turizma gospodarskom i društvenom razvoju zemlje manji je od objektivno mogućeg. Danas je u Hotelu Brotnjo u Čitluku održan Turistički forum "Tradicija u funkciji turizma", kojega je svečano otvorio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Otvarajući ovaj forum, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović kazao je kako mu je čast u ime institucije koju predstavlja da može kazati par riječi time i otvoriti i ovaj današnji forum. -Prije svega drago mi je da smo danas uspjeli u našem Brotnju, u našem Čitluku u našoj Hercegovini napraviti jedan ovakav iskaz opredjeljenja da sve ono što baštinimo, što jest naša tradicija ponudimo svjetskoj javnosti. Zbog toga mi je drago što su ovakvi predavači danas među nama ovdje iz Republike Hrvatske koji zajedni s nama promišljaju razvoj ovog kraja, kazao je dr. Čović Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina potencijali su ogromni, ali ja vas pozivam i da na ovakav jedan način koji danas ovdje čujemo, da možemo ovakvo znanje prenositi. Svi vi koji predstavljate razine vlasti, osobito iz reda hrvatskog naroda, pozivam da našu pažnju usmjerimo prema pomoći poticanju i razvoju turizma, moramo ubrzati sve ono što mi osmišljamo kada je u pitanju pozicija ovog kraja Hercegovačkog. Maloprije ste spomenuli da je duga tradicija Čitluka, odnosno Dana berbe grožđa Čitluk, a ovo je relativno mlad grad, mlada sredina, kad gledamo tu administraciju stotinama godina se tu živi, stotinama godina ovdje je prepoznatljiva Blatina i Žilavka, ja jednostavno potičem sve one koji se žele nastaviti educirati i razvijati ono što je naša ključna vrijednost, poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Na forumu "Tradicija u funkciji turizma" govorili su i prof.dr.sc. Mirjana Milićević, pročelnica smjera Turizam i zaštita okoliša i voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru, dr.sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizma Republike Hrvatske, mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj, gđa. Dubravka Davidović, predsjednica Hrvatske udruge za za turističke i kulturne rute "Tur Kultur, gđa. Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice Hrvatskih društava turističkih vodiča, gosp. Branimir Penava, voditelj Etno-sela „Herceg“.
16.09.2018 16:31    Politika   Dodik: Dobit ćete od 30 do 100 KM da možete izaći na izbore i da glasate za nas Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je tijekom predizbornog skupa poručio umirovljenicima da će im Vlada dati jednokratnu pomoć kako bi mogli da izađu na izbore i glasaju za njega. "Krajem idućeg tjedna umirovljenici s najnižim mirovinama će dobiti po 100 maraka, oni sa srednjim mirovinama po 50 KM, a oni s najvišim mirovinama po 30 KM jednokratne pomoći. Da se malo pripreme za zimu i da mogu doći na izbore i glasati za nas", poručio je Dodik Dodikovu izjavu o jednokratnoj pomoći zarad glasova na izborima, narod je dočekao uz oduševljenje i smijeh.
16.09.2018 12:55    Politika   ​Plakat Alije Izetbegovića postavljen na kontejnere za smeće I dok SDA-ovi plakati s kandidatima vise na sve strane, pokojnog bivšeg predsjednika Republike Bosne i Hercegovine su postavili na kontejner na livadi.
16.09.2018 11:22    Politika   ​Novalić: Stvorene sve pretpostavke da se nastavi s gradnjom autoceste Premijer Federacije BiH Fadil Novalić naglašava da je Vlada FBiH u ovom mandatu uspjela ostvariti rast prihoda za 24 posto, a da je prvi put akumuliranu dobit javnih poduzeća i sredstva naplaćena po osnovu klirinškog duga Ruske Federacije u ukupnom iznosu od gotovo 289 milijuna KM usmjerila u važne infrastrukturne projekte.