Politika

13.01.2018 08:45    Politika   Merkel se priprema za posljednji mandat, što Njemačku čeka nakon toga? 'Koalicija gubitnika' naziv je koji u Njemačkoj već prati vladu koju se oslabljena Angela Merkel priprema voditi u svom nedvojbeno posljednjem mandatu.
12.01.2018 19:48    Politika   ČAVARA: Komšić nikada neće biti izabran kao predstavnik hrvatskog naroda 'On nikada nije bio predstavnik hrvatskog naroda niti će ikada biti izabran kao predstavnik', kazao je Marinko Čavara, predsjednik FBiH za N1 komentirajući najavljenu kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.
12.01.2018 15:56    Politika   Erjavec: Slovenija će tužiti Hrvatsku pred Europskim sudom Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je uvjerenje da će Hrvatska prije ili kasnije promijeniti stajalište prema arbitražnoj presudi i najavio da njegovo ministarstvo priprema tužbu protiv Hrvatske pred Europskim sudom.
12.01.2018 09:33    Politika   Nikšić: Vrijeme je da ljevica ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH Nakon što je lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić najavio kako će se kandidirati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić prokomentirao je za Klix.ba kako će SDP stati iza svih kandidata ljevice te kako je vrijeme da građanski blok ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva BiH.
11.01.2018 21:49    Politika   Željko Komšić opet želi biti hrvatski član Predsjedništva BiH Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić gostovao je u programu Hayat TV i najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH za izbore u listopadu.
11.01.2018 19:11    Politika   Čović: BiH treba organizirati drugačije jer ovako ne funkcionira osobito FBiH Predsjedatelj Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović je gostujući u emisiji N1 na 1 komentirao aktualne teme i događaje. Britanski lordovi su u izvještaju o BiH kazali da 'Dragan Čović koketira s trećim entitetom u BiH'.
11.01.2018 19:00    Politika   Putin: Ne pada nam na pamet miješati se u bilo koje strane izbore Ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao danas da nikada nije ni palo na pamet ruskim dužnosnicima miješati se u strane izbore, uključujući i one koji su zakazani u Italiji u ožujku
11.01.2018 13:00    Politika   ​Plenković idući mjesec razgovara s Junckerom i Komisijom o granici sa Slovenijom Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak da će idući mjesec predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru i svim njegovim povjerenicima objasniti hrvatske stavove i pristup u rješavanju graničnog prijepora sa Slovenijom.
11.01.2018 12:31    Politika   ​Župan Tomašević izbačen iz HDZ-a, supruga navodno povukla optužbe? Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je donio odluku o izbacivanju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića iz stranke.
11.01.2018 08:11    Politika   ​Kujundžić: Problem lista čekanja riješit ćemo uvođenjem prioritetnih lista u sve bolnice Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u srijedu rješavanje problema lista čekanja uvođenjem u sve bolnice prioritetnih lista koje bi omogućile da ozbiljno bolesni pacijenti obave pregled kod specijalista u roku od tri dana, a sve daljnje pretrage unutar mjesec dana.
11.01.2018 08:05    Politika   ​Izetbegović kometirao posjet Grabar-Kitarović Turskoj: Ne znam što je tamo tražila Bošnjački član Predsjedništva BiH komentirao je sastanak Kolinde Grabar Kitarović i Reccepa Tayipa Erdogana kazavši da ne zna precizno što tražila ju Turskoj jer nije vidio iz njihovih izjava što je tražila.
10.01.2018 20:42    Politika   Župan Tomašević ipak podnosi ostavku, ključan je bio jedan telefonski poziv? Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević mogao bi u četvrtak ipak podnijeti ostavku na tu dužnost. Informaciju da će Tomašević ipak odstupiti objavio je Telegram, pozivajući se na dobro obavještene izvore. Prema tim izvorima, ključan je bio telefonski poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću, HDZ-ovcu koji je još uvijek moćan u toj županiji. Pokušali smo to provjeriti i sa Šeksom, no nije odgovarao na naše pozive, piše Dnevnik.hr. Tijekom današnjeg dana nam je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac Požeško-slavonske županije također rekao da će Tomašević vjerojatno podnijeti ostavku u četvrtak. Nasilni župan dosad je odbijao naloge vrha HDZ-a da odstupi s dužnosti zbog optužbi za obiteljsko nasilje. Ni nakon razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem Tomašević se nije predomislio, već je u utorak objavio pismo u kojem kaže da istupa iz HDZ-a, ali da od ostavke nema ništa. I nakon toga HDZ je nastavio s pritiscima. Predsjedništvo stranke je donijelo odluku o bezuvjetnom isključenju Tomaševića iz HDZ-a koju je stranački Visoki časni sud trebao provesti upravo sutra, u četvrtak. Tomaševićevu neposlušnost kritizirala je danas i Martina Dalić, potpredsjednica Vlade. "'Postupci župana s političke točke gledišta su neprihvatljivi. Njih je HDZ osudio i poduzeo u skladu s tim odgovarajuće mjere'', rekla je Dalić. Protiv Tomaševića je požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja tjelesne ozljede. Župana se, među ostalim, tereti da je svoju suprugu 2. listopada 2017. "udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo", pri čemu je ona i ozlijeđena.