Politika

18.10.2018 14:49    Politika   ​Ne pomogne li EU, bojim se da ćemo teško sačuvati stabilnost u regiji... Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u četvrtak da će Srbija učiniti sve što od nje ovisi kako bi se u regiji održali mir i stabilnost, ali je zatražio i snažniju ulogu Europske unije na Zapadnom Balkanu ako želi pridonijeti stabilnosti regije.
18.10.2018 14:20    Politika   ​Rusija gradi vojne objekte na samoj granici NATO-a Nove satelitske snimke, do kojih je ekskluzivno došao CNN, ukazuju na to da je Rusija krenula s nadogradnjom četiriju svojih vojnih objekata u Kalinjingradu, u kojem je smještena strateška vojna postrojba Rusije na pragu NATO-a, javlja CNN.
18.10.2018 13:10    Politika   Čelnici pet županija sa hrvatskom većinom proglasili Željka Komšića personom non grata Komšić je u većini općina sa hrvatskom većinom već proglašen personom non grata, a ovo je samo nastavak toga trenda
18.10.2018 11:44    Politika   Naputak članova Islamske zajednice: Svaki treći u kući mora glasovati za Željka Komšića Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović samo nekoliko dana prije izbora je u intervjuu za Večernji list izjavio kako jedni narodi ne trebaju drugima birati predstavnike
18.10.2018 11:36    Politika   ​Raspudić: 'Onaj tko je zaokružio Komšića je politički zločinac' Nino Raspudić komentirao je stanje u Bosni i Hercegovini za N1 Televiziju, nakon trećeg izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva susjedne države, koji smatra nelegitimnim.
18.10.2018 10:43    Politika   ​Šuica: Europski parlament traži žurnu izmjenu izbornog zakona Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu, kazala je u intervjuu za Hrvatski Medijski Servis kako je Europski parlament tražio i još uvijek traži žurnu promjenu izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnog suda u predmetu Ljubić kako bi se omogućilo provođenje interesa triju konstitutivnih naroda, smanjile izborne manipulacije te omogućila pravedna politička zastupljenost hrvatskog naroda u Federaciji BiH.
18.10.2018 10:00    Politika   ​Kriza bh. vlasti: Ministri iz HDZ-a i danas bojkotiraju sjednicu Vijeća Sjednica Vijeća ministara koja se održava danas mogla bi biti otkazana kao i ona od 10. listopada i to zbog nedolaska ministara iz HDZ-a BiH.
18.10.2018 09:21    Politika   ​Lajčak: Izborom Komšića Hrvati će se osjećati još više marginaliziranima Za razliku od svog starijeg kolege Wolfganga Petritscha koji je izrazio zadovoljstvo što je Željko Komšić izabran za hrvatskog člana u Predsjedništvo BiH, njegov mlađi kolega i bivši visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak zbog ishoda izbora u BiH izrazio je zabrinutost.
17.10.2018 22:40    Politika   ​Uskoro počinje ključni summit o Brexitu. Hoće li doći do dogovora? Uoči početka summita čelnika EU-a koji će uglavnom biti posvećen pregovorima o izlasku Velike Britanije koji su u zastoju i bez velikih izgleda da na ovom summitu dođe do proboja, britanska premijerka Theresa May izjavila je da se može postići dogovor ako se bude intenzivno radilo.
17.10.2018 17:53    Politika   Tsipras preuzeo dužnost ministra vanjskih poslova Grčke Grčki premijer Alexis Tsipras preuzeo je dužnost ministra vanjskih poslova i poručio da neće dopustiti da osobni ciljevi prevladaju nad nacionalnom politikom, nakon što je grčki ministar vanjskih poslova podnio ostavku zbog podjela u vladi oko Makedonije.
17.10.2018 17:41    Politika   Plenković u Bruxellesu: Izvijestit ću EPP o stanju u BiH Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi u Bruxellesu, gdje se održava sastanak Europske pučke stranke. 'Današnji sastanak na vrhu EPP je posljednji prije našega kongresa u Helsinkiju, gdje će stranka birati svoga glavnoga kandidata na izborima za Europski parlament te na izborima za čelnika Europske komisije', rekao je Plenković.
17.10.2018 11:24    Politika   Dodik: Trenutna BiH je monstrum visokih predstavnika Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prije nego s novim članovima Predsjedništva BiH i da su razgovarali o implementaciji izbornih rezultata, o fomiranju organa, javlja Srna.