Politika

14.07.2018 18:14    Politika   Njemački ministar: Ako Amerika postane nepredvidiva, trošit ćemo više na obranu Europa zna da sigurnost nije besplatna, a ako Sjedinjene Države postanu nepredvidljiviji partner bit će potrebne veće investicije na tom području, rekao je u subotu njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas
14.07.2018 10:12    Politika   ​Rusi ismijali Theresu May zbog poraza od Hrvatske Russia TV je ovih dana na YouTubeu objavila video Therese May kako na mobitelu gleda utakmicu Engleska-Hrvatska. Utakmica je već očito bila gotova, a radost naših nogometaša prikazao joj je turski ministar obrane Mevlüt Çavuşoğlu.
14.07.2018 08:01    Politika   ​Novalić: Navijam za Hrvatsku, polovica tih momaka je iz BiH Gostujući na N1, premijer FBiH Fadil Novalić govorio je o svom mandatu, odnosu građana prema njemu, ali i o predstojećem finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem će igrati Hrvatska i Francuska.
13.07.2018 21:38    Politika   ​Erdogan neće produžiti izvanredno stanje u Turskoj Izvanredno stanje u Turskoj uvedeno nakon pokušaja puča 15. srpnja 2016. neće se više produžavati nakon 18. srpnja ove godine, rekao je danas glasnogovornik predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. "Sadašnje izvanredno stanje istječe navečer u srijedu 18. srpnja. Naš predsjednik ima želju ne produžavati ga", rekao je Ibrahim Kalin nakon sjednice vlade u Ankari.
13.07.2018 15:54    Politika   ​Putin na Arktiku šalje moćno oružje kojem ni debeli minusi ne mogu ništa Topljenja leda na Arktiku, zbog globalnog zagrijavanja, otvara nove trgovačke rute između Europe i Azije te će se u skoroj budućnosti sve više rasprava voditi oko dna oceana ispod leda Arktika. naime, pretpostavlja se da se tamo nalazi četvrtina svih svjetskih zaliha nafte i plina što je samo još jedan razlog za osvajanje ledenog vrha svijeta. A otapanjem leda bit će otvoren direktan put uz rusku obalu zbog čega će taj dio svijeta postati izuzetno važan.
13.07.2018 15:25    Politika   Trump opet u elementu: popljuvao premijerku i gradonačelnika Predsjednik SAD-a Donald Trump tek je završio sa špotanjem svjetskih lidera na NATO summitu, a već je bacio novu diplomatsku bombu na samom početku boravka u četverodnevnom posjetu Velikoj Britaniji. Tijekom večere koja se u njegovu čast održavala u palači Blenheim kraj Oxforda, proširila se vijest da je američki predsjednik u razgovoru za The Sun brutalno iskritizirao domaćicu večere, britansku premijerku Theresu May.
13.07.2018 13:44    Politika   Vinko Puljić: Sport je napokon skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić najavio je da će članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozvati narod da ostvari svoje demokratsko pravo i dužnost izlazeći na predstojeće izbore.
13.07.2018 13:09    Politika   ​Povjerenstvo utvrdilo: Martina Dalić bila je u sukobu interesa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je bivša potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić bila u sukobu interesa sudjelujući u donošenju odluka vezano uz otkup udjela u Ini od mađarskog MOL-a.
13.07.2018 12:36    Politika   ​Izraelski premijer objavio video susreta s Plenkovićem na utakmici Hrvatska - Engleska Premijer Izraela Benjamin Netanyahu objavio je na svom Facebook profilu video svog susreta s premijerom Andrejom Plenkovićem na polufinalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske.
13.07.2018 11:52    Politika   ​HDZ BiH, PDP i SBB na vodećim pozicijama na listama za izbore Kuglice su jučer odlučile tko će se na izbornim listama nalaziti na kojoj od pozicija. Središnje izborno povjerenstvo je nakon ždrijebanja utvrdilo redoslijed političkih subjekata, što nije nevažan podatak prigodom glasovanja, piše Večernji list BiH.
13.07.2018 10:04    Politika   21 gospodarstvenik mora vratiti sredstva koja mu je isplatila FBiH Vlada FBiH je, radi realizacije programa “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta” na jučerašnjoj sjednici odobrila Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta utrošak proračunskih sredstava za 2018. godinu u iznosu od 2,000.000 KM.
13.07.2018 09:32    Politika   ​Nevenko Herceg čestitao Vatrenima i otvorio ligu MZ Grada Mostara Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sinoć je na malonogometnom igralištu kod Osnovne škole „Petra Bakule“ u Mostaru otvorio XII. turnir Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Mostara „Vjekoslav Arapović“.