Politika

24.04.2018 16:11    Politika   ​Članovi Predsjedništva BiH sastali se s Matvienko Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se s predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvienko, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.
24.04.2018 15:17    Politika   ​Šešelj ne odustaje od okupljanja radikala u Hrtkovcima 6. svibnja Vođa Srpske radikalne stranke i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj ponovio je danas da će se radikali okupiti u Hrtkovcima 6. svibnja unatoč najavi ministra policije o zabrani svih skupova u tom srijemskom selu.
24.04.2018 15:07    Politika   Krenula realizacija projekta 'Jačanje saveza općina i gradova u BiH' U cilju jačanja lokalnih razina vlasti, savezi općina i gradova Federacije BiH i Republike Srpske počeli su projekt „Jačanje saveza općina i gradova u BiH“.
24.04.2018 14:40    Politika   ​U Mostaru održana sjednica Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u FBiH U Mostaru je održana 10. sjednica Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u Federaciji Bosne i Hercegovine na kojoj je, između ostalog, bilo riječi i o izradi Okvirnog nastavnog plana i programa za devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine.
24.04.2018 14:23    Politika   Ruska delegacija dočekana u Banja Luci bez obilježja države BiH Predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matviyenko dočekana je danas u Banja Luci bez ijednog obilježja države Bosne i Hercegovine.
24.04.2018 11:39    Politika   ​Bevanda: Zvizdić ne može sam predstavljati BiH u vezi Pelješkog mosta Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić ponovo djeluje samoinicijativno u komunikaciji s drugim državama, zadirući u resore kojima ne rukovodi i za koje nema nadležnosti što može nanijeti nemjerljivu štetu Bosni i Herecegovini, upozorio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.
24.04.2018 09:01    Politika   ​Karamatić otkrio planove za obnovu Herceg-Bosne Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, otkrio je u emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji (FTV) svoje planove nakon raspisivanja općih izbora 2018. godine.
24.04.2018 08:33    Politika   ​Burne reakcije u BiH zbog Pelješkog mosta Oporbene stranke u Bosni i Hercegovini optužile su u ponedjeljak vladajuće strukture u toj zemlji a posebice dužnosnike iz Stranke demokratske akcije (SDA) zbog izostanka reagiranja na potpisivanje ugovora o početku gradnje Pelješkog mosta te su zatražili intervenciju kod Europske komisije kako bi se zaustavila provedba tog projekta kojega smatraju štetnim po interese BiH.
23.04.2018 14:34    Politika   ​Čović, Jerković i Čordaš na proslavi sv. Juraja mučenika u Derventi Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš prisustvovali su danas proslavi sv. Juraja mučenika u istoimenoj župi u Derventi.
23.04.2018 13:33    Politika   Vučić najavio veća izdvajanja za vojsku i poručio da će Hrvatskoj odgovoriti recipročnim mjerama Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je kazao da je zabrana ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku bila ishitrena i nervozna reakcija.
23.04.2018 11:05    Politika   ​CCI pozdravio konačno usvajanje Programa rada Skupštine HNŽ-a Centri civilnih inicijativa (CCI) pozdravili su u ponedjeljak usvajanje Programa rada Skupštine HNŽ-a za 2018. godinu.
22.04.2018 21:15    Politika   Dodik: Očigledno je da u FBiH ima skrivenog oružja i to se mora zaustaviti Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da bi zbog jačanja međusobnog povjerenja u BiH bilo dobro da se formira zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i streljiva u Federaciji BiH /FBiH/, koje je izvan kontrole zajedničkih institucija BiH, ali da ne vjeruje da će to u FBiH prihvatiti. "BiH je sastavljena od dva entiteta, tri naroda i to je dejtonska struktura. Vidimo da kod BiH i njenih zajedničkih organa to ne funkcionira i da to nije `dejtonska odgovornost`. Zato bi bilo najbolje zbog jačanja ukupnog povjerenja odnosa u BiH da se napravi zajednička komisija vlada Srpske i FBiH i da se izvrši kontrola i inspekcija i u FBiH i u Republici Srpskoj, i da ta priča splasne", rekao je Dodik novinarima u Tesliću. Dodik je poručio da ta priča neće nestati arogancijom koju pokazuju Bošnjaci nedolaskom na zakazanu sjednicu Predstavničkog doma parlamenta. "Ta sjednica i nije važna, već da li ima skrivenog oružja ili nema. Očigledno da ga ima i to treba biti zaustavljeno", rekao je Dodik. On je istakao da je u FBiH "projektima međunarodnog faktora", ostalo šest tvornica oružja i streljiva, a da su u operacijma uništavanja u Republici Srpskoj ukinute sve, te da zato postoji opravdana zabrinutost. "Naravno, nismo mi ništa slabiji ili lošiji zbog toga, ali svakako ne bilo dobro da netko tajno proizvodi oružje i da ga skladišti, kako to oni kažu, za `ne daj Bože`. Da li će to u FBiH prihvatiti? Ne vjerujem, ali vjerujem da će naša vlada pristati", naveo je Dodik. Sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj je trebalo koja se raspravlja o ratnohuškačkim izjavama člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u tvornicama namjenske industrije na teritoriji FBiH, odgođena je u petak, 20. travnja zbog nedostatka kvoruma.