Politika

20.01.2018 16:18    Politika   Održana 19. redovita sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je 19. redovitu sjednicu u Domu HDZ-a BiH na kojoj je raspravljao o pripremama za 2018. godinu. Razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja proračuna za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH sukladno presudama Ustavnog suda BiH. Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara. Posebna pozornost je posvećena temi proračuna Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o proračunima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o proračunima tehnički način donošenja proračuna za Grad Mostar zbog specifične situacije. Sukladno navedenom Gradski odbor smatra da se proračun za 2018. treba objaviti što žurnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obveza. Gradski odbor je razmotrio rad u proteklom razdoblju i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacija HDZ-a BiH na području Mostara. Izvješće o radu i planove za 2018. Godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar gđa. Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko.
20.01.2018 14:26    Politika   Provesti odluku Ustavnog suda u slučaju 'Ljubić' i osigurati proces općih izbora Bez temeljite ustavne reforme, demokratske institucije ne mogu pravilno funkcionirati, a Bosna i Hercegovina ne može postati istinski građanska država svih njezinih građana, smatraju u Vijeću Europe.
20.01.2018 12:08    Politika   Bevanda: Posjet hrvatske predsjednice doveo do relaksiranja odnosa U intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda komentirao je proces europskih integracija, istaknuvši kako je evidentan porast potpore europskome putu BiH.
20.01.2018 09:10    Politika   Kako će se u budućnosti zvati Makedonija? Novi pregovori između Atene i Skoplja o imenu Makedonije probudili su u Grčkoj strasti, izazivajući prosvjede, upozorenja Crkve i neodobravanje većine stanovništva, što bi moglo smanjiti vladin manevarski prostor, piše France Presse.
19.01.2018 19:12    Politika   Zvizdić: Kadrovi SDP- a nisu ništa uradili u vezi sa EU integracijama BiH U vezi sa informacijama koje su danas objavljene u medijima i u vezi sa špekulativnim pismom koje je uputio SDP u vezi sa Upitnikom koji Bosna i Hercegovina treba dostaviti Europskoj komisiji, zbog javnosti predsjedatelj vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je priopćenje u kojem je pojasnio nekoliko činjenica.
19.01.2018 16:30    Politika   Dodik razgovarao s članovima Vlade iz 1998. godine Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas s članovima Vlade tog entiteta izabrane 18. siječnja 1998. godine.
19.01.2018 14:50    Politika   Plenković zbog kašlja bio na pregledu u Klinici za plućne bolesti Premijer Andrej Plenković zbog kašlja je bio na pregledu u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.
19.01.2018 14:00    Politika   ​Vlada HNŽ-a dala suglasnost na Kolektivni ugovor u državnoj službi Na današnjoj, 71. sjednici Vlada je dala suglasnost na Kolektivni ugovor za službenike tijela uprave i sudbene vlasti u Federaciji BiH. Tijekom rasprave, istaknuti su višemjesečni napori na usuglašavanju Kolektivnog ugovora prihvatljivog za sve sudionike.
19.01.2018 13:06    Politika   Predsjednički izbori u Crnoj Gori 15. travnja Predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović raspisao je u petak predsjedničke izbore za 15. travnja, a bit će sedmi po redu od uvođenja višestranačja u toj zemlji.
19.01.2018 11:32    Politika   ​Načelnik Čitluka i ministar Soldo održali radni sastanak Ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Oliver Soldo posjetio je u četvrtak općinu Čitluk gdje se susreo s načelnikom Marinom Radišićem s kojim je razgovarao o aktualnoj braniteljskoj problematici te nedavno održanom okruglom stolu 'Mogućnosti otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017.-2022. godine'.
19.01.2018 10:16    Politika   ​Bešlić: Očekujem održavanje izbora u Mostaru do kraja godine "Ovakav rad bez Gradskog vijeća umara, traži strahovito puno od gradonačelnika i suradnika koji rade najbolje u datim okvirima. Vrijeme čini svoje, sigurno da se okolnosti mijenjaju i trebalo bi donijeti nove odluke, a mi smo zatočeni'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić gostujući u programu televizije N1.
19.01.2018 09:15    Politika   Vesni Pusić uručen orden Viteza Nacionalnog reda Legije časti Bivšoj hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova i saborskoj zastupnici GLAS-a Vesni Pusić, u srijedu 17. siječnja, u rezidenciji francuskog veleposlanika, uručen je orden Viteza Nacionalnog reda Legije časti, kojim joj je bivši predsjednik Francuske Republike Francois Hollande odao priznanje za zalaganje europskim ciljevima te za doprinos suradnji između Francuske i Hrvatske.