Politika

22.10.2017 22:02    Politika   ​Iznenađenje na izborima u Sloveniji: Borut Pahor i Marjan Šarec idu u drugi krug Borut Pahor nije uspio izjednačiti se s Milanom Kučanom i pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji. Bio je jako blizu, jedna je izlazna anketa navodila da će uspjeti i osvojiti 56 posto glasova, ali rezultati Državnog izbornog povjerenstva su rekli drukčije: Borut Pahor nije uspio osvojiti 50 posti i jedan glas
22.10.2017 21:21    Politika   ​Dodik: Erdogan u BiH može čuvati samo imovinu Izetbegovića Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagirao je danas na izjavu Recepa Tayyipa Erdogana kako "nikada neće ostaviti BiH, koju mu je u 'amanet' ostavio Alija Izetbegović", poručivši turskom predsjedniku da područje BiH nikada više 'neće biti sultanat'.
22.10.2017 19:54    Politika   ​Izbori u Sloveniji: Pahor vjerojatni pobjednik već u prvom krugu Birališta u Sloveniji na kojima su se birači između devet kandidatkinja i kandidata izjašnjavali koga žele za budućeg predsjednika ili predsjednicu zatvorena su večeras u 19 sati a prema prvim projekcijama sadašnji predsjednik Borut Pahor vjerojatni je pobjednik i drugi krug neće biti potreban, prenosi Hina.
22.10.2017 17:19    Politika   Plenković i Čović istaknuli važnost izmjena izbornog zakonodavstva Predsjednici HDZ-a i HDZ-a BiH, Andrej Plenković i Dragan Čović, u nedjelju su u Zagrebu istaknuli važnost podupiranja kvalitetnih odnosa između dvije zemlje, izmjena izbornog zakonodavstva i jednakopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji.
22.10.2017 16:34    Politika   Plenković: Ne znam gdje je Ivica Todorić Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u nedjelju da nema informacije gdje se nalazi bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić, za kojim je raspisana tjeralica, i da ne komentira pravosudni proces, te ponovno odbacio Todorićeve optužbe na račun Vlade.
22.10.2017 08:45    Politika   Slovenci danas biraju predsjednika, favorit Borut Pahor U Sloveniji se danas održavaju predsjednički izbori i Slovenci, pored aktualnog šefa države Boruta Pahora koji će pokušati da osvoji drugi petogodišnji mandat, biraju još osam kandidata
21.10.2017 15:52    Politika   Izetbegović: Europa ne pripada samo kršćanima Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da Europa ne pripada samo kršćanima budući da je kršćanstvo stiglo u Europu nekoliko stoljeća prije islama s istog mjesta, prenosi Dnevni list.
21.10.2017 10:21    Politika   Čović: Strategija je da se smanji utjecaj hrvatskog naroda u FBiH Ovo što danas imamo nisu koalicije i partnerstva. Ovo je nužda. Ustroj države je takav i nama je partner onaj tko je pobjednik kod Bošnjaka i Srba. Jedino u tom dijelu mogu mešetariti predstavnici Bošnjaka koji mogu izabrati u vlast i onoga tko nije pobjednik kod Hrvata. Zato se i ne ide u izmjene Izbornoga zakona, izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
20.10.2017 19:40    Politika   Ivanić: Dio bošnjačke elite, prije svega u SDA, vjeruju da je BiH njihova Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je u intervjuu za N1 rekako kako je bilo jasno da će se ovako nešto dogoditi kada je najavljeno da će na dnevni red NSRS ići Rezolucija o vojnoj neutralnosti.
20.10.2017 19:03    Politika   Najveća bošnjačka stranka u BiH pripremila svoj prijedlog izmjena izbornog zakona Stranka demokratske akcije (SDA) utvrdila je svoj prijedlog izmjena izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje planira što prije poslati parlamentu te zemlje na razmatranje i usvajanje, potvrdio je predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
20.10.2017 16:54    Politika   Borjana Krišto: Bez izmjena Izbornog zakona nema implementacije rezultata općih izbora Izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je predložio Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bi se trebale naći na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma PS BiH sljedećeg tjedna, potvrdila je Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH.
20.10.2017 16:10    Politika   Plenković se ne vidi kao novi europski povjerenik: 'To nije realno' Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je kako prenosi Hina da ne vidi sebe kao novog europskog povjerenika te naglasio da ima još puno posla kao predsjednik hrvatske vlade.