Politika

11.07.2020 17:55    Politika   Merkel: Globalnu pandemiju možemo pobijediti samo ako globalno odgovorimo Ona je u svom obraćanju, posvećenom Danu svjetskog stanovništva Ujedinjenih naroda, istaknula kako povećani broj stanovnika iziskuje i pojačane napore u borbi protiv izazova poput pandemije koronavirusa, prenosi Hina.
11.07.2020 15:09    Politika   Milanović: Koronu treba prihvatiti ne kao neku veliku bolest, nego kao karijes Poručio je da ćemo s virusom morati naučiti živjeti, ali i da su svi pod stresom zbog velike količine ne sasvim razumljivih informacija.
11.07.2020 14:07    Politika   Dragan Čović: Budućnost trebamo graditi na istini, uvažavanju i pomirenju Čović je na svom Twitter nalogu uz oznaku #SrebrenicaGenocide napisao: "Svjesni patnje i bola koji nastaju u odsustvu mira, gradimo europsku budućnost naše domovine utemeljenu na načelima istine, uvažavanja i pomirenja".
11.07.2020 11:36    Politika   Plenković: Žrtve Srebrenice ne smiju nikad biti zaboravljene U povodu 25. obljetnice genocida u Srebrenici predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je da žrtve jednog od najstrašnijih zločina na europskom tlu nakon Drugoga svjetskog rata ne smiju i nikad neće biti zaboravljene.
10.07.2020 11:18    Politika   Krišto: U SDA nikako da shvate kako u BiH postoje tri naroda Nikako da shvate kako u BiH postoje tri naroda
09.07.2020 20:19    Politika   Sastanak Čović-Plenković: Hrvatska partner u izgradnji europske budućnosti BiH Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji,
09.07.2020 17:56    Politika   Ministrica civilnih poslova BiH verbalno napadnuta zbog uporabe hrvatskog jezika Na samom početku sastanka održanom u Brčko distriktu radi unaprijeđenja procesa akreditacije visokoškolskih institucija, ministricu Gudelj verbalno je napao prof. dr. Enver Halilović,
09.07.2020 14:46    Politika   ​Vlada FBiH: Usvojiti planove pripravnosti s ciljem sprečavanja širenja pandemije Vlada Federacije BiH zadužila je danas federalne organe uprave, federalne upravne organizacije, stručne i druge službe Vlade FBiH, kao i javne ustanove i javna poduzeća čiji je osnivač Federacija BiH da se, s ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19), u potpunosti pridržavaju odgovarajućih odluka i zaključaka Federalne vlade i naredbi i preporuka nadležnih kriznih štožera.
09.07.2020 12:56    Politika   KAKO SU GLASALI BIRAČI U BiH Barbariću najviše preferencija u Hercegovini Nositelj Neovisne liste Željko Glasnović, kojemu za ulazak u Sabor nedostaje 11 glasova, zatražio je ponovno prebrojavanje glasova u Livnu tvrdeći da mu tamo nije pridodano točno toliko glasova
09.07.2020 11:45    Politika   ​Pao dnevni red, odgođena sjednica Vijeća ministara BiH Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija obratio se javnosti nakon što je prekinuta današnja sjednica Vijeća ministara.
08.07.2020 18:43    Politika   Održan sastanak Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH Josip Grubeša, ministar pravde BiH i Ruiz Calavera, direktorica za Zapadni Balkan u DG NEAR-u kopredsjedavali su na današnjem sastanaku Posebne skupine za reformu javne uprave, a koji je prvi sastanak ovog zajedničkog tijela EU i BiH nakon objave Mišljenja Europske komisije i Analitičkog izvještaja, te je ovo i prvi put da se u okviru ovog tijela uz dijalog na tehničkoj razini održava i politički dijalog na visokoj razini o reformi javne uprave.
08.07.2020 16:19    Politika   Dragan Čović: Mostar je sačuvao multietničnost, volio bih da je tako i u Tuzli Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raspravlja se o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, a tim povodom govorio je i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.