Politika

16.08.2017 15:35    Politika   Izmijenjena optužnica protiv Lijanovića i Šakića Županijsko tužiteljstvo u Tuzli izmijenilo je optužnicu protiv Jerka Ivankovića-Lijanovića i Stipe Šakića kojom se terete za zlouporabu položaja prilikom isplata poticaja, prenosi Večernji list BiH.
16.08.2017 12:00    Politika   ​U Tužiteljstvu se zna tko je čiji tužitelj i tko pripada kojoj političkoj stranci Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH prepalo se naroda i kritika na društvenim mrežama pa sada od sebe prave žrtve izmišljajući prijetnje, kategorično je poručio Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH. Naime, on se osvrnuo na posljednje peripetije i priopćenje VSTV-a oko natpisa na Facbooku u kojima se, kako kaže, s pravom kritizira rad pravosuđa koje se ne
16.08.2017 11:32    Politika   SDA: Čović ima ustavnu obvezu da zastupa interese BiH, a ne druge države Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića u vezi sa službenim stavom BiH kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta.
16.08.2017 10:50    Politika   Trump: Za nasilje u Charlottesvilleu treba kriviti obje strane Borbeno i prkosno, američki predsjednik Donald Trump ponovio je u utorak da "krivica postoji na svim stranama" za smrtonosno nasilje proteklog vikenda u Charlottesvilleu, u saveznoj državi Virginiji, što mnogi smatraju njegovim pokušajem izjednačavanja akcija bijelih suprematista i onih koji protesvjeduju protiv njih.
16.08.2017 08:34    Politika   ​Povjerenik Hahn je postavio ultimatum BiH Ismir Jusko, ministar prometa i veza BiH, kazao je za N1 kako je u prvih pet dana svog mandata imao sastanke s povjerenicom EU-a za promet Violetom Bulc i povjerenikom za proširenje Johannesom Hahnom koji su kazali da, ako BiH nešto želi mijenjati, usvoji Transportnu strategiju i dovrši most Svilaj na Savi.
15.08.2017 17:18    Politika   ​Mektić: Pravosuđe u BiH uopće ne funkcionira i to je 'razvaljena država' Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u utorak je oštro kritizirao pravosuđe u zemlji ustvrdivši kako ono uopće ne funkcionira što je razlog da je BiH zapravo, kako je kazao, "razvaljena država".
15.08.2017 14:02    Politika   ​Ustavni sud: 9. siječanj i 1. ožujak nisu imali isti tretman Zlatko M. Knežević, potpredsjednik Ustavnog suda BiH, u izdvojenom mišljenju povodom odluke o 1. ožujku rekao je da nepristojna brzina ukazuje da većina ili nije željela da dopusti jednak tretman kao i povodom odlučivanja o 9. siječnju kao Danu RS, ili je imala ozbiljnu bojazan da odgovori na pitanja koja se postavljaju u zahtjevu.
15.08.2017 10:02    Politika   ​DF traži od Parlamenta FBiH da zaustavi ‘samovolju’ direktora Lukača Demokratska fronta uputila je zahtijev Parlamentu FBiH i svim drugim nadležnim institucijama i organizacijama da zaustave, kako navode, “samovolju direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača, koji ohrabren podrškom ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare više ne bira način svog djelovanja pri tome kršeći niz zakona”.
15.08.2017 08:25    Politika   ​Moon: Ne smije biti vojne akcije SAD-a bez pristanka Južne Koreje Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in izjavio je danas da se sjevernokorejska nuklearna kriza mora "riješiti apsolutno mirnim putem" i da ne smije biti vojnih poteza SAD-a bez pristanka Južne Koreje.
15.08.2017 08:11    Politika   ​Mario Karamatić: Pretplatu nećemo plaćati, makar Bošnjaci plaćali 500 maraka Ako se do kraja godine ne usvoje izmjene Izbornog zakona BiH, sigurno ćemo tražiti reaktiviranje Herceg-Bosne i u tome ćemo tražiti podršku Sabora Hrvatske.
14.08.2017 21:15    Politika   ​Trump: Rasizam je zlo, svi smo jednaki u očima Stvoritelja Američki predsjednik Donald Trump obratio se danas javnosti osudivši, tek nakon dva dana, rasističko nasilje u Charlottesvillu, prenosi CNN. Trump je po povratku u Washington održao konferenciju za novinare, kazavši da svi, bez obzira na boju kože moraju poštovati zakone.
14.08.2017 21:00    Politika   ​Beljak: BiH se nema pravo miješati u hrvatsku unutarnju politiku Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio u ponedjeljak, u povodu protivljenja iz BiH izgradnji Pelješkog mosta dok se ne definira granica, kako se Bosna i Hercegovina nema pravo miješati u hrvatsku unutarnju politiku, a član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk smatra da je razlog takvim izjavama unutarnja situacija u susjednoj zemlji.