Politika

23.05.2017 18:19    Politika   Čavara primio izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH: 'Pred mladima su velike mogućnosti' Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas predsjednika Mladeži HDZ-a BiH Maria Mikulića i dopredsjednike Jakova Križanovića i Ivona Jerkovića.
23.05.2017 12:25    Politika   Karamatić: ‘Postoji plan za reaktivaciju Herceg Bosne. I ima potporu u Hrvatskoj’!? Zastupnik u Domu naroda parlamenta Bosne i Hercegovine Mario Karamatić izjavio je kako postoji plan za ponovno aktiviranje Hrvatske republike Herceg-Bosna koji bi se realizirao uz potporu Hrvatske, objavile su u ponedjeljak banjolučke “Nezavisne novine”.
23.05.2017 12:11    Politika   Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao redovitu sjednicu u Vitezu Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je 22. svibnja 2017. godine u Vitezu, svoju 16. redovitu sjednicu. Županijski odbor HDZ BiH ŽSB razmatrao je realizaciju Zaključaka s prethodne sjednice i normativno pravnu djelatnost o radu Vlade ŽSB i Sabora ŽSB.
23.05.2017 09:11    Politika   May: Eksplozija u Manchesteru užasan teroristički napad Britanska premijerka Theresa May izjavila je u utorak ujutro kako predstavnici vlasti rade na utvrđivanju detalja eksplozije na koncertu u Manchesteru u kojoj je poginulo najmanje 19 osoba, dodajući kako se taj događaj tretira kao 'užasan teroristički napad".
23.05.2017 08:04    Politika   Hrvati šalju prijedlog za četiri RTV servisa Nakon što Dom naroda Parlamenta BiH na svojoj posljednjoj sjednici nije podržao principe Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom RTV sustavu BiH, a prema kojem bi se produžio rok trenutnog sustava naplate RTV takse, dodatno se aktualizirala potreba da se u najvišem zakonodavnom tijelu države konačno razmotri i Prijedlog zakona o RTV sustavu na kojem radi Hrvatski narodni sabor, a sukladno dokumentu o transformaciji cjelokupnog RTV sustava.
22.05.2017 11:10    Politika   Ivanić: BiH dobra prilika za investitore, političari da poprave imidž zemlje Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić jutros je na otvaranju Sarajevo Business Foruma 2017 poželio dobrodošlicu gostima iz inozemstva u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja, kako je naveo, pruža mnoge prilike za ulaganje.
22.05.2017 09:39    Politika   Grmoja: Automobilima dovodili Hercegovce na glasanje Nikola Dobroslavić, kandidat HDZ-a, osvojio je 48,95 posto glasova, a Grmoja se smjestio na drugo mjesto, osvojivši 23,97 posto glasova.
22.05.2017 08:09    Politika   HDZ osvojio većinu u gradskim vijećima 12 gradova, SDP u pet HDZ je na izborima za gradska vijeća osvojio većinu u 12 velikih gradova, SDP u pet, IDS i Stranka rada i solidarnosti imaju većinu u po jednom gradskom vijeću kao i dvije nezavisne liste, koje su se natjecale na nedjeljnih lokalnim izborima, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva.
21.05.2017 21:32    Politika   Prvi neslužbeni rezultati izbora u Hrvatskoj: Bandić otišao u nebesa, HDZ rastura na jugu Prvi neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva u Zagrebu se znatno razlikuju od izlaznih anketa. Milan Bandić ima gotovo 20 posto prednosti nad Ankom Mrak Taritaš. U Splitu je također tijesan rezultat. Za dva tjedna snage će odmjeriti Željko Kerum (nezavisni) koji je dobio najviše glasova i Andro Krstulović Opara (HDZ). U Rijeci i Splitu također će se u drugom krugu doznati tko će biti gradonačelnik ili gradonačelnica. Južne županije pripale su HDZ-u koji je tamo vodio najžešću bitku s Mostom. U Varaždinu je pak pobijedio povratnik Ivan Čehok, piše tportal.hr.
21.05.2017 19:32    Politika   Milan Bandić u Zagrebu dobio najviše glasova Prema prvim izlaznim anketama u Zagrebu će se u drugom krugu lokalnih izbora voditi bitka između Milana Bandića (BM365) i Anke Mrak Taritaš.
21.05.2017 18:50    Politika   Crnadak odlazi u New Yorku na ECOSOC Forum Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovat će u radu ECOSOC Foruma o financiranju razvitka, koji će biti održan u New Yorku 22-25. svibnja, priopćeno je iz MVPBiH.
21.05.2017 17:29    Politika   Zvizdić ide na sastanak s Mogherini Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nazočit će sljedećeg tjedna u Briselu neformalnoj večeri koju visoka predstavnica Europske unije za zajedničku sigurnosnu i vanjsku politiku Federica Mogherini organizira za šest premijera zemalja zapadnog Balkana kako bi razgovarali o situaciji u regiji – potvrđeno je iz Zvizdićevog ureda. Također je rečeno da će predsjedavajući Zvizdić, kao i ostali premijeri, imati i bilateralni susret s Mogherini. Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič ranije je izjavila za Al Jazeeru da će se na ovoj neformalnoj večeri koja će biti održana u srijedu, 24. svibnja, razgovarati o situaciji u regiji u svjetlu posljednjih događanja i zajednički razmotriti budući koraci.