Politika

16.07.2019 18:44    Politika   Američki veleposlanik u BiH za propast Aluminija okrivio politiku Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Eric Nelson ocijenio je kako je propast mostarskog 'Aluminija' rezultat pogubnih političkih utjecaja i stranačkog kadroviranja koji nemaju veze s ekonomskom logikom pri čemu je upozorio da zbog toga trpe i brojni drugi potencijali koji postoje u Bosni i Hercegovini i kojima upravo zbog politike vladajućih stranaka prijeti slom kao i mostarskoj tvrtki
16.07.2019 17:22    Politika   SDA, HDZ BiH i DF testiraju koalicijski dogovor Političke stranke koje su ranije načelno dogovorile koaliranje radi uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini u utorak su uspjele imenovati svoje čelnike Zastupničkog doma parlamenta Federacije BiH no ne sve a i proces kandidiranja i glasovanja je pokazao kako će ta vlast teško funkcionirati.
16.07.2019 16:04    Politika   Emmanuel Macron završio posjet Srbiji Predsjednik Francuske Emmanuel Macron završio je danas dvodnevni posjet Srbiji koji se u Beogradu ocjenjuje kao 'povijesni', a njegov domaćin, srpski predsjednik Aleksandar Vučić, osobno ga ispratio do zrakoplova, uz crveni tepih i počasnu postrojbu Garde Vojske Srbije
16.07.2019 14:21    Politika   Grabar-Kitarović odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano.
16.07.2019 14:03    Politika   ​Dragan Čović posjetio Radioteleviziju Herceg Bosne Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović obišao je danas Radioteleviziju Herceg Bosne u Mostaru.
16.07.2019 13:01    Politika   ​Europska unija uvela sankcije Turskoj Europska unija (EU) tvrdi da su bušenja u istočnom Mediteranu koje vrši Turska nezakonita, zbog čega je poduzela mjere protiv službene Ankare. Međutim, Ankara obećava da će nastaviti svoje aktivnosti u Mediteranu.
16.07.2019 11:11    Politika   ​Glasnović: Ideologija Multikulturalizma želi samo kaos Multikulturalizam je pretvaranje monoetničke kulture u multietničku kulturu bez kompromisa (Alternativlos). Kao jedan od projekta frankfurtske škole je multikulturalizam specifična ideologija s pogledom iz samo jedne perspektive u kojoj ne postoji drugo mišljenje.
16.07.2019 11:00    Politika   ​Sanela Jenkins najavila kandidaturu za člana Predsjedništva BiH Sanela Jenkins i ovo ljeto provodi u Hrvatskoj sa svojim dečkom, pop-zvijezdom Asherom Monroom. U razgovoru za Novu TV govorila je o svome životu, ali je i najavila kako je moguće da se kandidira na idućim izborima za člana Predsjedništva BiH.
16.07.2019 09:33    Politika   ​Sud naredio HNŽ-u isplatu više od pola milijuna maraka općini Prozor – Rama za prijevoz učenika Županijski sud u Mostaru djelomično je uvažio žalbu Vlade HNŽ-a kojoj je ranije sudskim presudama naloženo kako moraju općini Prozor – Rama isplatiti značajna sredstva na temelju naknade za prijevoz učenika i prosvjetnih radnika.
16.07.2019 09:21    Politika   ​Posvađali se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović Neovisni za Hrvatsku su pred raspadom.
16.07.2019 08:11    Politika   ​Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH bira novo rukovodstvo Prijedlog za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda primila je Komisija za izbor i imenovanje tog doma, o čemu će se očitovati zastupnici na današnjoj izvanrednoj sjednici doma.
16.07.2019 07:38    Politika   ​Trio na vrhu: Grabar-Kitarović sigurno ulazi u drugi krug, Škoro puše za vrat Milanoviću Istraživanje agencije 2X1 komunikacije "CroElecto" pokazuje kako bi u slučaju održavanja predsjedničkih izbora favorit bila aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te da bi u drugi krug prošao i Zoran Milanović.