Politika

19.07.2018 19:13    Politika   Trump: Mediji žele sukob s Rusijom koji bi mogao dovesti do rata Američki predsjednik Donald Trump izjavio da se nada novom susretu s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos žestokim kritikama pojedinih političara i medija u SAD-u.
19.07.2018 17:52    Politika   ​Izrael usvojio kontroverzni zakon, arapski jezik više nema ravnopravan status Izraelski parlament usvojio je nacrt zakona kojim se Izrael definira kao "državu-naciju židovskog naroda", u okviru kojega je modificiran kontroverzni članak kojim se predviđalo osiguravanje novih lokaliteta za Židove.
19.07.2018 16:27    Politika   ​Nakon snimke na kojoj su Junckera nosili tijekom hodanja, novinari ga direktno je li bio pijan ? Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker našao se prošlog tjedna ponovno na udaru medija nakon što je u javnost procurila snimka nastala nakon radne večeri priređene za čelnike NATO-a. Na toj se snimci vidi kako Junker jedva održava ravnotežu tijekom hodanja te da su mu političari pomagali i pridržavali ga tijekom hodanja,a to je samo ponovno potaklo brojne glasine o njegovoj sklonosti alkoholu.
19.07.2018 14:15    Politika   ČOVIĆ i VUČIĆ: Potpora Srbije teritorijalnom integritetu BiH i suradnji sva tri naroda Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji.
19.07.2018 11:52    Politika   Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: 'Iz Zagreba nam šalju ultimatume' Predsjednik stranke Demokratska fronta (DF) i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, ustvrdio je u četvrtak kako se iz Zagreba pokušavaju nametnuti neprihvatljiva rješenja za izmjene izbornog sustava u njegovoj zemlji te je pozvao sve parlamentarne političke stranke da to ne dopuste i ustraju na rješenjima koja su već dobila potporu u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH.
19.07.2018 11:38    Politika   EU pozvao političke lidere u BiH da pokažu odgovornost i brzo izmijene Izborni zakon Izvjestitelj Europskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda u svom nacrtu izvješća Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta o BiH, a na temelju izvješća Europske komisije za BiH za 2018., izdvaja zabrinutost zbog izrazitog usporavanja tempa reformi u državi zbog neslaganja među strankama
18.07.2018 19:51    Politika   Čović u Orašju: Posavina u središnjem mjestu vođenja politike HDZ BiH u BiH Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak s članovima Županijskog odbora i članovima Izbornog stožera Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina
18.07.2018 18:20    Politika   Sutra se sastaju Čović i Vučić Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sutra u Beogradu s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, potvrđeno je iz Čovićevog ureda.
18.07.2018 16:31    Politika   Mađarska se povlači iz UN-ovog sporazuma o migracijama: 'On je prijetnja svijetu' Mađarska će se povući iz UN-ovog sporazuma o globalnim migracijama i prije nego što stupi na snagu jer smatra da predstavlja "prijetnju svijetu", rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u Budimpešti nakon sjednice vlade.
18.07.2018 13:14    Politika   Njemački Welt o Grabar-Kitarović - Totalno drukčija Predsjednica Bio je to osvježavajuće topao, simpatičan nastup. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović slavila je i grlila u hrvatskom dresu, kojim dominiraju crvene kockice - kao da je njezina zemlja postala svjetski prvak.
18.07.2018 10:13    Politika   ​Čović traži istragu: Tko je krivotvorio dokument o putovanju u Rusiju Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović očekuje da će nadležne institucije provesti istragu o tome tko je krivotvorio dokument iz Predsjedništva kojim se javnost dezinformira da je on boravio u službenoj posjeti Rusiji i pratio utakmicu Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu o trošku BiH, te odgovorne za to kazniti.
17.07.2018 21:18    Politika   ​Milorad Dodik: Muslimani cijelo vrijeme sebe grade kao žrtve Moja će predizborna kampanja za srpskog člana Predsjedništva BiH biti pobjednička, pobjedu očekujem na svim razinama te su mi potrebni ljudi da jedinstveno djeluju na paroli ‘Republika Srpska na prvom mjestu’.