Obitelj

12.12.2017 21:11    Obitelj   Kreće sezona beba: Znate li da parovi najčešće ostaju trudni oko Božića? Sigurno znate puno ljudi koji su rođeni krajem kolovoza i početkom rujna. Zar ne? Za to postoji i znanstveno objašnjenje, a ne samo vanjske okolnosti - zima i blagdansko vrijeme u kojemu se malo jače se volimo, više smo kod kuće u toplom, pod dekicom, bliži svome partneru ili partnerici. Ne treba zaboraviti niti brojne predblagdanske i blagdanske zabave.
12.12.2017 08:07    Obitelj   ​6 savjeta kako da ne pretjerate s kupovinom dječjih poklona za blagdane Prosinac je mjesec darivanja, ali to ne znači da bismo trebali pretjerati s kupovinom i mališanima kupiti sve ono što požele. Zadovoljna.hr donosi savjete koje će vam pomoći da djeca ne izgube entuzijazam, ali i da ne zaborave pravi smisao Božića.
10.12.2017 09:57    Obitelj   Ovih 12 stvari bi majka i kći trebale raditi zajedno za Božić 1. Pecite kolače Odaberite zajedno nekoliko recepata za blagdanske kolače i pecite ih zajedno. Zajedno ih i dekorirajte i odlučite kome od susjeda i prijatelja ćete darovati dio njih.
09.12.2017 22:14    Obitelj   Zašto se zapravo mladenka i mladoženja međusobno hrane tortom na vjenčanju? U antičkom Rimu, a kasnije i Srednjem vijeku, gosti su svadbenu tortu bacali u smjeru mladenkine glave jer se vjerovalo da to donosi sreću i plodnost. Gosti bi se zatim okupili i uzimali komadiće torte s mladenke te ih uzeli sa sobom kući za sreću. Postoji i mit da su djeveruše svoj komad torte uzimale kući i stavljale ga ispod jastuka preko noći nadajući im da će im to donijeti sreću da nađu supruga. U Srednjem vijeku postojala je i tradicija prema kojoj su gosti naslagali torte, kolače i peciva jedne na druge i ako su se mladenci uspjeli poljubiti preko tog tornja bez da ga sruše, vjerovalo se da će im život biti pun blagostanja. S vremenom se u torte počelo stavljati voće kao simbol plodnosti, a vjerovalo se i da će mladenki donijeti plodnost ako sama nareže tortu i podijeli je gostima. Kada su se počele raditi torte na više katova, mladenka je trebala pomoć kako bi stigla poslužiti sve goste do ponoći. Mladoženja joj je počeo pomagati i tako se rezanje torte simbolički počelo smatrati njihovim prvim zajedničkim zadatkom kao bračni par i početkom njihovog zajedničkog života kao partnera. Uskoro su se mladenka i mladoženja počeli međusobno hraniti tortom kao simbol obavezivanja da će se brinuti jedno o drugom te slavlja njihova novog zajedničkog života.
09.12.2017 09:59    Obitelj   ​Lijepa ženska imena s još ljepšim značenjima Nema roditelja koji svom djetetu ne želi dati ime na koje će biti ponosno. I dijete i roditelj. No imena je jako puno pa je katkad teško odabrati i još teže odlučiti se za to jedno, vrijedno, najvrjednije...Zato, ako nemate ideju, a čekate djevojčicu, možda će vam izbor olakšati baš neka od imena s ovog popisa, jer osim što su lijepa, imaju još ljepše značenje.
05.12.2017 21:36    Obitelj   Sutra je sveti Nikola, jeste li očistili čizmice? Sutra 6.12. sveti Nikola jedan je od najomiljenijih kršćanskih svetaca. On je svetac zaštitnik pomoraca, trgovaca, putnika, ribara, zaručnika… i sva djeca radosno iščekuju njegov blagdan. Stoga se večeras tradicionalno čiste čizmice i stavljaju na prozore, kako bi omiljeni svetac donio darove.
05.12.2017 11:31    Obitelj   ​BUDI TU zajednica aktivnih roditelja u Mostaru: I dobri roditelji griješe "Razgovarajmo uspješno s djecom" tema je radionice za roditelje u organizaciji Zajednice aktivnih roditelja 'Budi tu' koja je privukla veliku pozornost i roditelja i odgajatelja.
05.12.2017 08:26    Obitelj   Što više vremena provodiš sa svojom majkom, to će ona duže živjeti Istraživanje na Sveučilištu Kalifornija u San Franciscu pokazalo je kako usamljenost utječe na osobe starije životne dobi. U istraživanju je sudjelovalo 1600 odraslih čiji je prosjek godina bio 71. Pokazano je da je među onima koji su bili usamljeniji bila i viša stopa smrtnosti, unatoč zdravlju i socioekonomskom statusu.
02.12.2017 18:08    Obitelj   Adventski vijenac: 10 originalnih božićnih ukrasa bez puno muke Početak prosinca uvod je u blagdansko vrijeme, koje je teško zamisliti bez najljepšeg božićnog ukrasa - adventskog vijenca. No umjesto kupovine gotovog, za izradu originalnog vjenčića treba vam samo malo mašte i dobre volje
30.11.2017 21:52    Obitelj   Djevojčica Hana iz Zagreba: Odgovori iz lektire koji su nasmijali Facebook kriju dirljivu priču Fotografija radnog listića iz lektire djevojčice Hane, učenice petog razreda jedne zagrebačke škole, koju je njezina mama Ana-Marija Mužević objavila na Facebooku, oduševila je mnoge svojom duhovitošću i iskrenošću. No iza šaljive fotografije nalazi se dirljiva priča o djeci s poteškoćama iz spektra autizma koja nas uči kako da budemo bolji ljudi.
28.11.2017 21:01    Obitelj   ​Kako odabrati igračke prema dobi djeteta? Vječna dvojba, što kupiti za blagdane, po mogućnosti da nije skupo, da je za dijete korisno i zabavno. Dob djeteta diktira što mu je najpotrebnije za igru.
27.11.2017 22:13    Obitelj   7 činjenica koje nove mame ne znaju o prvim danima majčinstva Tijekom trudnoće buduće mame čut će jako puno savjeta i novih informacija, no postoje i one informacije koje se često znaju izostaviti iz razgovora. Stoga donosimo sedam činjenica koje nitko ne kaže novim mamama o prvim tjednima majčinstva, piše Zadovoljna.hr