Obitelj

13.04.2018 19:43    Obitelj   ​U godinu dana roditeljski dopust koristilo samo 50 očeva u BiH, u HNŽ-u nitko Najmanje četiri mjeseca roditeljskog dopusta koji mora iskoristiti otac i ne može ga prenijeti na majku, najmanje deset slobodnih plaćenih dana za oca nakon rođenja djeteta, uvođenje dopusta za skrb o teško bolesnom ili ovisnom rođaku od najmanje pet dana godišnje, mogućnost korištenja roditeljskog dopusta do 12. godine djetetova života te pravo da svaki roditelj djeteta do 12. godine zatraži mogućnost rada od kuće ili neki drugi oblik fleksibilnog načina rada, piše Večernji list BiH.
12.04.2018 21:45    Obitelj   5 rečenica koje ne smijemo reći svojim roditeljima Kada roditelji ostare, trebaju pomoć svoje djece, a suvišno je podsjećati da je i zaslužuju. No nerijetko to zaboravimo, nemamo strpljenja ni razumijevanja za njihove potrebe, pa izgovorimo i neke grube riječi koje ne mislimo ozbiljno, ali nam jednostavno izlete. U idućih 5 rečenica sigurno će se prepoznati mnogi čiji su roditelji ostarjeli, ali postoje puno blaže opcije da bismo mami i tati u godinama nešto objasnili i bolje s njima komunicirali, piše Zadovoljna.hr.
08.04.2018 15:56    Obitelj   10 muških retro imena koja zaslužuju opet biti popularna Postoje neka muška imena koja su prije nekoliko desetljeća bila vrlo popularna, dok ih danas roditelji vrlo rijetko daju svojim sinovima.
01.04.2018 11:19    Obitelj   ​Uskrs u obitelji Šunjić u Mostaru Dijana i Marinko Šunjić iz naselja Cim u Mostaru već su 25 godina u braku i vjerno čuvaju tradicionalne običaje priprema i obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.
30.03.2018 19:01    Obitelj   Pisanice ukrasite prirodnim bojilima, voskom, biljkama... Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način - jaja su neizostavan simbol Uskrsa. Jaje se, inače, smatra univerzalnim simbolom života i plodnosti, pa se u nekim krajevima prema pucanju ljuske određivalo hoće li biti plodna godina. Kada je pak riječ o bojenju jaja, većina se ljudi radije odlučuje ukrašavati, prethodno kuhana jaja, umjetnim bojilima i lijepljenjem sličica s uskrsnim motivima.
30.03.2018 08:51    Obitelj   Ovo su osobine koje nasljeđujemo od očeva Genetika je kompleksna stvar i igra veliku ulogu u tome koje ćemo osobine naslijediti od naših roditelja, ali ipak postoje one za koje se smatra da su češće naslijeđene od strane oca.
27.03.2018 21:20    Obitelj   Nadbiskup Barišić: Isus Krist najveća zaštita od nasilja u braku, obitelji i društvu Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić izjavio je da su muški i ženski rod jednakoga dostojanstva, ali su različiti po spolu, naravi i psihi te je poručio da je Isus Krist najveća zaštita od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu
24.03.2018 20:16    Obitelj   6-godišnjak je samo jednim pitanjem spasio brak roditelja U tom trenutku je Joanna shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog supruga utječe na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna.
23.03.2018 21:46    Obitelj   ​Sedam pravila koja će vam pomoći da budete bolji roditelj Maria Montessori poznata je po osmišljavanju kratkih, mudrih i lako pamtljivih pravila koja svakom roditelju mogu pomoći da odgoji sretno i samopouzdano dijete.
21.03.2018 17:12    Obitelj   ​Znanost dokazuje: Ako imate sestru, bit ćete bolja osoba Svatko tko ima puno braće i sestara zna kako je to kada ste u jednom trenutku u ratnoj zoni, a u drugom trenutku su vam najbolji prijatelji. Ali na kraju krajeva, to nam je obitelj. Znanstveno je dokazano da postajete bolja osoba ako imate sestru ili sestre (koliko god vam se čini da vam svaki dan ispija krv na slamčicu).
13.03.2018 14:22    Obitelj   ​Kako kod djece razviti želju za životnim uspjesima? Kad otklonite vlastite pogreške kojima nesvjesno sabotirate šanse da se vaše dijete razvije u uspješnog čovjeka, s djecom tek onda treba raditi na rađanju želje za uspjehom. Tu ne mislimo samo na buduće poslovne ambicije, već njihovu želju da se posvećuju mnogim stvarima, da ne odustaju i naravno, da uspiju savladati prepreke i postići svoje jasne ciljeve.
09.03.2018 21:35    Obitelj   Majka šestero djece otkriva korisne trikove pomoću kojih svaki tjedan uštedi mnogo novca Krechelle Carter, blogerica iz australskog Adelaidea i majka šestero djece nedavno je na svom blogu pisala o metodama štednje pomoću kojih na tjednoj bazi štedi tisuću dolara.