Obitelj

08.04.2018 15:56    Obitelj   10 muških retro imena koja zaslužuju opet biti popularna Postoje neka muška imena koja su prije nekoliko desetljeća bila vrlo popularna, dok ih danas roditelji vrlo rijetko daju svojim sinovima.
01.04.2018 11:19    Obitelj   ​Uskrs u obitelji Šunjić u Mostaru Dijana i Marinko Šunjić iz naselja Cim u Mostaru već su 25 godina u braku i vjerno čuvaju tradicionalne običaje priprema i obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.
30.03.2018 19:01    Obitelj   Pisanice ukrasite prirodnim bojilima, voskom, biljkama... Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način - jaja su neizostavan simbol Uskrsa. Jaje se, inače, smatra univerzalnim simbolom života i plodnosti, pa se u nekim krajevima prema pucanju ljuske određivalo hoće li biti plodna godina. Kada je pak riječ o bojenju jaja, većina se ljudi radije odlučuje ukrašavati, prethodno kuhana jaja, umjetnim bojilima i lijepljenjem sličica s uskrsnim motivima.
30.03.2018 08:51    Obitelj   Ovo su osobine koje nasljeđujemo od očeva Genetika je kompleksna stvar i igra veliku ulogu u tome koje ćemo osobine naslijediti od naših roditelja, ali ipak postoje one za koje se smatra da su češće naslijeđene od strane oca.
27.03.2018 21:20    Obitelj   Nadbiskup Barišić: Isus Krist najveća zaštita od nasilja u braku, obitelji i društvu Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić izjavio je da su muški i ženski rod jednakoga dostojanstva, ali su različiti po spolu, naravi i psihi te je poručio da je Isus Krist najveća zaštita od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu
24.03.2018 20:16    Obitelj   6-godišnjak je samo jednim pitanjem spasio brak roditelja U tom trenutku je Joanna shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog supruga utječe na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna.
23.03.2018 21:46    Obitelj   ​Sedam pravila koja će vam pomoći da budete bolji roditelj Maria Montessori poznata je po osmišljavanju kratkih, mudrih i lako pamtljivih pravila koja svakom roditelju mogu pomoći da odgoji sretno i samopouzdano dijete.
21.03.2018 17:12    Obitelj   ​Znanost dokazuje: Ako imate sestru, bit ćete bolja osoba Svatko tko ima puno braće i sestara zna kako je to kada ste u jednom trenutku u ratnoj zoni, a u drugom trenutku su vam najbolji prijatelji. Ali na kraju krajeva, to nam je obitelj. Znanstveno je dokazano da postajete bolja osoba ako imate sestru ili sestre (koliko god vam se čini da vam svaki dan ispija krv na slamčicu).
13.03.2018 14:22    Obitelj   ​Kako kod djece razviti želju za životnim uspjesima? Kad otklonite vlastite pogreške kojima nesvjesno sabotirate šanse da se vaše dijete razvije u uspješnog čovjeka, s djecom tek onda treba raditi na rađanju želje za uspjehom. Tu ne mislimo samo na buduće poslovne ambicije, već njihovu želju da se posvećuju mnogim stvarima, da ne odustaju i naravno, da uspiju savladati prepreke i postići svoje jasne ciljeve.
09.03.2018 21:35    Obitelj   Majka šestero djece otkriva korisne trikove pomoću kojih svaki tjedan uštedi mnogo novca Krechelle Carter, blogerica iz australskog Adelaidea i majka šestero djece nedavno je na svom blogu pisala o metodama štednje pomoću kojih na tjednoj bazi štedi tisuću dolara.
09.03.2018 18:31    Obitelj   Dani otvorenih vrata u Domu za stare i nemoćne osobe Ravno Dani otvorenih vrata u Domu za stare i nemoćne osobe Ravno održat će se 23. i 24. ožujka 2018. godine u vremenu od 10 do 18 sati.
07.03.2018 18:33    Obitelj   Izračunao je koliko vrijedi rad njegove supruge kod kuće Nedavno je na jednom blogu koji vodi izvjesni Stephen, osvanuo tekst, koji ovih dana obilazi svijet. Razlog tome je što se mnogo ljudi, zapravo, pronašlo u njemu! “Razmišljao sam, ali nikako ne mogu da priuštim dadilju i kućnu pomoćnicu…. moja žena je prinuđena da ostavi svoj posao i u potpunosti se posveti kući i djetetu. Hrani ga i mijenja mu pelene, tješi ga kada plače i ušuškava ga svake noći, ali to je samo početak… Da, ona je majka i prirodno je da brine o svom djetetu, ali razmislite koliko novca moraju dati majke koje to, zbog posla, ne mogu!” Stephen je čak i izračunao koliko bi na godišnjoj razini koštalo sve to što njegova supruga obavlja: Prosječna zarada dadilje – 705 dolara tjedno, odnosno 36.660 dolara godišnje. Čišćenje kuće – 50 do 100 dolara svaki put, ili 5.200 dolara godišnje. Usluga “potrčka” (koji bi kupovao namirnice) – 65 dolara svaki put, 4 puta tjedno ili 13.520 dolara godišnje. Kuhar – 240 dolara tjedno, odnosno 12.480 dolara godišnje. Financijski pomoćnik (raspolaganje proračunom, plaćanje računa, itd) – 15 dolara na sat, 5 sati tjedno, 3.900 dolara godišnje. Organizacija okupljanja (obiteljskih ručkova, …) – 75 dolara po satu, 4 sata, 3 puta godišnje, ukupno – 900 dolara godišnje. Praonica rublja – 25 dolara tjedno, 1.300 dolara godišnje. Ukupna suma godišnje iznosi 73.960 dolara! “Osjećam sram, jer sve ovo vrijeme joj ništa nisam kupio. Osjećam se neugodno jer je ona stalno mislila da previše troši i sve naše prihode baca uzalud. Ona voli mene i našeg sina, naravno bez ikakve novčane naknade! Međutim, moramo da se zamislimo nad time da njihov rad objektivno vrijedi mnogo više od toga koliko zapravo uštede za angažiranje kućne pomoćnice. Na ovaj čudan način, želio sam da joj izrazim duboko poštovanje, kao ženi i majci mog sina, mojoj velikoj podršci! Ona vrijedi više od svog dragog kamenja na svijetu”, zaključio je Stephen, prenosi Haber.