Obitelj

26.04.2018 21:11    Obitelj   Ovaj par je u braku 74 godine i svaku večer zaspu držeći se za ruke Roy i Grace Plucky u braku su 74 godine, a njihova ljubav je gotovo filmska. Roy je tijekom Drugog svjetskog rata dva puta preživio teška bombardiranja, a Grace mjesecima nije znala je li živ. Danas kažu da je njihova ljubav jača nego ikada, a s novinarima su podijelili recept za dug i sretan brak ispunjen ljubavlju.
26.04.2018 15:14    Obitelj   Savjeti za zaposlene mame: Evo kako izbalansirati poslovni i obiteljski život Sve više mama je zaposleno. Prema podacima Centra za američki progres žene čine čak polovicu radne snage u Sjedinjenim državama. Međutim, biti mama s punim radnim vremenom može dovesti do osjećaja krivnje i stresa što ne provodite dovoljno vremena sa svojom obitelji.
21.04.2018 20:32    Obitelj   5 razloga zbog kojih seks više nije isti tijekom perioda dojenja Iskustvo dojenja može utjecati na razne aspekte ženina život, pa tako i na seks. Donosimo 5 načina na koje navala hormona, iscrpljenost i sve ostalo što se događa tijekom dojenja može promijeniti seksualni život.
17.04.2018 17:40    Obitelj   Majka na meti kritika jer je sinu ovo dopustila: Djeca trebaju nositi što žele! Australska blogerica Stevie Niki (27) i majka četvero djece našla se na meti kritika jer je svome četverogodišnjem sinu dopustila da obuje plave štikle za djevojčice nakon što je njegovu fotografiju objavila na društvenim mrežama.
15.04.2018 09:58    Obitelj   Nekoliko načina da potaknete dječji smisao za humor Smisao za humor jedna je od veoma bitnih osobina. Mnogi se zaljube u svoje supružnike upravo zbog njihovog smisla za humor, pa im je zbog toga vrlo bitno i da njihova djeca imaju istu osobinu. Međutim, smisao za humor nije nasljedna osobina već se on jednostavno mora razvijati.
14.04.2018 19:59    Obitelj   BBC: Dječake uče da bi pravi muškarac spriječio silovanje žene Jedna neprofitna organizacija u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, provodi izrazito uspješan program suzbijanja nasilja nad djevojčicama i ženama. Budući da su muškarci u srži samog problema, cilj im je promijeniti stavove dječaka o tomu što znači biti pravi muškarac, prenosi BBC.
13.04.2018 19:43    Obitelj   ​U godinu dana roditeljski dopust koristilo samo 50 očeva u BiH, u HNŽ-u nitko Najmanje četiri mjeseca roditeljskog dopusta koji mora iskoristiti otac i ne može ga prenijeti na majku, najmanje deset slobodnih plaćenih dana za oca nakon rođenja djeteta, uvođenje dopusta za skrb o teško bolesnom ili ovisnom rođaku od najmanje pet dana godišnje, mogućnost korištenja roditeljskog dopusta do 12. godine djetetova života te pravo da svaki roditelj djeteta do 12. godine zatraži mogućnost rada od kuće ili neki drugi oblik fleksibilnog načina rada, piše Večernji list BiH.
12.04.2018 21:45    Obitelj   5 rečenica koje ne smijemo reći svojim roditeljima Kada roditelji ostare, trebaju pomoć svoje djece, a suvišno je podsjećati da je i zaslužuju. No nerijetko to zaboravimo, nemamo strpljenja ni razumijevanja za njihove potrebe, pa izgovorimo i neke grube riječi koje ne mislimo ozbiljno, ali nam jednostavno izlete. U idućih 5 rečenica sigurno će se prepoznati mnogi čiji su roditelji ostarjeli, ali postoje puno blaže opcije da bismo mami i tati u godinama nešto objasnili i bolje s njima komunicirali, piše Zadovoljna.hr.
08.04.2018 15:56    Obitelj   10 muških retro imena koja zaslužuju opet biti popularna Postoje neka muška imena koja su prije nekoliko desetljeća bila vrlo popularna, dok ih danas roditelji vrlo rijetko daju svojim sinovima.
01.04.2018 11:19    Obitelj   ​Uskrs u obitelji Šunjić u Mostaru Dijana i Marinko Šunjić iz naselja Cim u Mostaru već su 25 godina u braku i vjerno čuvaju tradicionalne običaje priprema i obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.
30.03.2018 19:01    Obitelj   Pisanice ukrasite prirodnim bojilima, voskom, biljkama... Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način - jaja su neizostavan simbol Uskrsa. Jaje se, inače, smatra univerzalnim simbolom života i plodnosti, pa se u nekim krajevima prema pucanju ljuske određivalo hoće li biti plodna godina. Kada je pak riječ o bojenju jaja, većina se ljudi radije odlučuje ukrašavati, prethodno kuhana jaja, umjetnim bojilima i lijepljenjem sličica s uskrsnim motivima.
30.03.2018 08:51    Obitelj   Ovo su osobine koje nasljeđujemo od očeva Genetika je kompleksna stvar i igra veliku ulogu u tome koje ćemo osobine naslijediti od naših roditelja, ali ipak postoje one za koje se smatra da su češće naslijeđene od strane oca.