Novosti

25.04.2018 21:17    Novosti   Okončano suđenje u predmetu Fahrudin Radončić i drugi Na suđenju za ometanje pravosuđa, obrana Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića zatražila je oslobađajuću presudu u završnoj riječi uz obrazloženje da Tužiteljstvo BiH nije dokazalo ni osnovne elemente kaznenih djela koja im se stavljaju na teret.
25.04.2018 20:49    Novosti   EU donosi novi zakon o zaštiti podataka, što nas čeka? Europska regulativa za zaštitu podataka (GDPR), prva jedinstvena regulativa takve vrste za čitavu Europsku uniju, stupa na snagu za točno mjesec dana. Ona bi mogla donijeti velike promjene za korisnike društvenih mreža, ali i za internetske gigante poput Facebooka i Googlea.
25.04.2018 20:05    Novosti   Međunarodna zajednica obećala 4,4 milijarde dolara sirijskim izbjeglicama Međunarodna zajednica okupljena u Bruxellesu obećala je 4,4 milijardi dolara za pomoć milijunima sirijskih izbjeglica i zatražila je od Rusije da izvrši pritisak na Damask da pristupi pregovorima o završetku rata.
25.04.2018 18:39    Novosti   Napravio DNK test da bi dokazao: 'Ja sam Hitlerov unuk' Vodoinstalater iz Francuske pristao se podvrgnuti DNK testu kako bi dokazao svoju tvrdnju da je on unuk Adolfa Hitlera. Uzorak sline Philippea Loreta (62) usporedit će se s dijelovima lubanje i čeljusti za koje se vjeruje da su pripadale Hitleru, a čuvaju se u trezoru bivšeg KGB-ovca u Moskvi.
25.04.2018 18:22    Novosti   Tešanjski gimnazijalci nacističkim simbolima sve šokirali Tešanjski gimnazijalci su tijekom vikenda organizirali 'predmaturalnu zabavu' u jednom lokalnom kafiću, a fotografije koje su se naknadno pojavile na društvenim mrežama zaprepastile su javnost.
25.04.2018 17:19    Novosti   Europske sile pripremaju plan za spas sporazuma o iranskom nuklearnom programu Zapadni diplomati kazali su da su Velika Britanija, Njemačka i Francuska blizu dogovora o paketu mjera koji će predložiti američkom predsjedniku Donaldu Trumpu ne bi li ga uvjerili da ne raskine sporazum s Iranom o njegovu nuklearnom programu.
25.04.2018 17:01    Novosti   Nema dokaza da je novac za akcije darivanja krvi i pomoć invalidima namjenski utrošen Sredstva koja se u federalni proračun slijevaju od naknada za priređivanje igara na sreću redovito se raspoređuju udrugama iz raznih oblasti, uključujući razne udruge. Federalno ministarstvo rada i socijalne skrbi je tako iz sredstava od naknada za priređivanje igara na sreću tijekom dvije godine (2014. i 2015.) u pretprošloj godini dobilo 3,046.130 KM i rasporedilo udrugama koje su se prijavile na natječaj,
25.04.2018 15:58    Novosti   Papa pozvao kršćanske vođe s Bliskog istoka na dijalog o miru Papa Franjo pozvao je bliskoistočne kršćanske predstavnike na dijalog koji bi pridonio miru u toj regiji, u povodu susreta s njima koji će se 7. srpnja održati u talijanskome gradu Bariju, izvijestio je Vatikan.
25.04.2018 15:26    Novosti   Iran i Rusija odbacuju ideju o novom nuklearnom sporazumu Rusija i Iran odlučno su odbacili mogućnost novog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, osudivši prijedloge francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i američkog predsjednika Donalda Trumpa koji su objavili namjeru da zajednički rade na novom dokumentu.
25.04.2018 14:07    Novosti   ​FOTO: Veleposlanik Barton u Mostaru otvorio Međunarodnu konferenciju MOSTIMUN 2018. Desetu međunarodnu konferenciju MOSTIMUN 2018. otvorio je u srijedu u INTERA Tehnološkom parku u Mostaru šef Misije OESS-a u BiH veleposlanik Bruce Berton koji je poručio kako je rad s mladima prioritet Misije OESS-a i da je Mostar savršeno mjesto za njihovo okupljanje.
25.04.2018 13:30    Novosti   Čelnicima Parlamenta F BiH predstavljeno Privremeno izvješće Europske komisije Zamjenik šefa Delegacije Europske komisije u BiH Sinno Khaldoun predstavnio je danas čelnicima Parlamenta Federacije BiH, Lidiji Bradara, predsjedateljici Doma naroda i Edinu Mušiću, predsjedatelju Zastupničkog doma, ujedno i predsjednicima Povjerenstava za europske integracije, kao i članovima Povjerenstva i Kolegija oba doma, Privremeno izvješće Europske
25.04.2018 13:04    Novosti   ​Opasan crnostrik u smilju Ante Pinjuha u Širokom Brijegu Toplo vrijeme izmamilo je poljoprivrednike na svoje njive jer su radovi u punom zamahu. Međutim opasnosti vrebaju i na njivama. Vrlo visoke temperature su izmamile i zmije kojih ima na sve strane pa tako i na njivama.