Novosti

20.10.2017 21:53    Novosti   Oluja Ofelija otkrila kostur iz željeznog doba na irskoj obali Oluja Ofelija otkrila je drevni kostur s dijelovima kože nakon što je odlomila dio šetališta na zapadnoj obali Irske. Ostatke su u utorak popodne uočili prolaznici na plaži u selu Kilmore Quay. Patologinja Marie Cassidy u srijedu je pregledala kostur i zaključila da najvjerojatnije potječe iz željeznog doba, koje je u Irskoj završilo prije oko 1600 godina.
20.10.2017 21:43    Novosti   Glavni grad Islamske države je oslobođen, ali rat nije gotov Sjedinjene Države su u petak izrazile zadovoljstvo zbog "presudne" pobjede arapsko-kurdskih snaga u Raqqi uz potporu međunarodne koalicije, upozorivši ipak da rat protiv džihadista nije gotov.
20.10.2017 21:30    Novosti   Leonovoj majci država dala otkaz nakon smrti djeteta, ministarstvu je to 'izuzetno dobro' Dječak Leon Lapaš pokopan je ovog tjedna, nakon što je prije tjedan dana izgubio bitku za život. Punih 12 godina mučio se i borio s 20 dijagnoza, a o njemu je cijelo vrijeme brinula njegova majka Leonela Pomper, koja nije htjela da joj sin ide u neku zdravstvenu instituciju. Umjesto toga je svake sekunde bila uz sina kojeg je često morala i oživljavati.
20.10.2017 20:13    Novosti   Usuglašen Prijedlog novog zakona o MIO Federalni premijer Fadil Novalić danas je po okončanju sjednice Predsjedništva SDA potvrdio da je definitivno usuglašen prijedlog novog zakona o PIO očekujući da će njegovim izglasavanjem u Federalnom parlamentu doći do poboljšanja stanja u toj oblasti.
20.10.2017 19:15    Novosti   Sjeverna Koreja tvrdi da im je posjedovanje nuklearnog oružja 'pitanje života i smrti' Pjong Jang ne namjerava razgovarati s Washingtonom o svom nuklearnom oružju, rekao je visoki sjevernokorejski diplomat ističući da je posjedovanje atomskog naoružanja pitanje života i smrti za Sjevernu Koreju. Zamjenik američkog državnog tajnika John Sullivan izjavio je u četvrtak da Sjedinjene Američke Države ne isključuju mogućnost izravnih razgovora sa Sjevernom Korejom.
20.10.2017 18:53    Novosti   Objavljen natječaj za novinarske radove na temu 'Digitalne transformacije' Organiziranjem okruglog stola posvećenog medijima, te osnivanjem digitalnog studentskog parlamenta, tjedan Mega trendova je službeno zatvoren.
20.10.2017 18:30    Novosti   Haški optuženici dobivaju video-komunikaciju Tajništvo Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Haagu priopćilo je da uvodi pilot-projekt po kojem će pritvorenicima biti omogućeno da primaju i upućuju video pozive.
20.10.2017 18:18    Novosti   Nakon više od 50 godina uspio upisati oranicu u svoje vlasništvo Ivan Zelić iz Kapele Ravenske stekao je pravo da se upiše kao vlasnik oranice veličine 1 jutra i 1330 četvornih hvati nakon više od 50 godina.
20.10.2017 18:05    Novosti   Predstavljeno Izvješće Strategije i Zakona o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan Hrvatske Predstavljeno Izvješće o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru za 2016.
20.10.2017 17:40    Novosti   U Mostaru održana sjednica Konferencije za oblast zdravstva u BiH Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar zdravstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić i šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Sabrija Čandić sa suradnicima, održali su u petak u Mostaru 7. redovni sastanak Konferencije za oblast zdravstva u Bosni i Hercegovini na kojem je razgovarano o pitanjima od značaja za održivost zdravstvenih sustava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
20.10.2017 17:29    Novosti   Divlje svinje napadaju ljude u Njemačkoj, najmanje 4 osobe ozlijeđene Najmanje četvero ljudi ozlijeđeno je u napadu divljih svinja u njemačkom gradu Heideu, objavila je policija. Vlasti su upozorile stanovnike da ne izlaze iz svojih domova. Par odraslih veprova, pojavio se u okolici u petak i počeo agresivno napadati pješake na ulici
20.10.2017 16:25    Novosti   Sjeverna Italija guši se u smogu Na sjeveru Italije smog je zadnjih dana dosegao alarmantne razine zbog čega je Torino pozvao građane da zatvore prozore, ne izlaze van i izbjegavaju sportske aktivnosti na otvorenom.