Gospodarstvo / Mostar

09.07.2018 11:26    Gospodarstvo / Mostar   ​Poznati pobjednici SPARK-ovog Innovation Hack natjecanja Proteklog vikenda u mostarskom poslovnom parku SPARK održano je drugo po redu natjecanje Innovation Hack, 24-satno natjecanje na kojem su natjecatelji pokazali svoje IT i biznis vještine pri razvijanju inovativnih rješenja baziranih na sportskim podacima.
06.07.2018 13:29    Gospodarstvo / Mostar   ​Otvoren ured Ericssona Nikole Tesle i potpisan ugovor s HT-om Mostar Kao uvod u današnje službeno otvaranje ureda Ericssona Nikole Tesle u Mostaru, predsjednica ove kompanije Gordana Kovačević i Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, potpisali su u novi ugovor u vrijednosti 11 milijuna kuna.
04.07.2018 09:32    Gospodarstvo / Mostar   ​Dražen Pandža: Popravljamo reputaciju Aluminija U današnjemu je izdanju sarajevske dnevne tiskovine Oslobođenje objavljen razgovor s novoimenovanim v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Draženom Pandžom. Razgovor koji je s prvim čovjekom mostarske tvornice vodio novinar Adnan Demić, objavljen je pod naslovom Popravljamo reputaciju Aluminija, a prenosimo ga u cijelosti:
30.06.2018 13:03    Gospodarstvo / Mostar   ​Natječaj za posao na Našoj TV Naša TV d.o.o. Mostar raspisuje javni natječaj za sljedeća radna mjesta:
29.06.2018 14:11    Gospodarstvo / Mostar   ​Code Hub Mostar: Prva tri mjeseca rada prvog coworking prostora u Mostaru Prije nešto više od šest mjeseci u, do tada, već dugo nekorišten prostor ušli su prvi eksperti koji su prostor u jednoj od najpoznatijih mostarskih zgrada trebali pretvoriti u prvi coworking prostor u središtu Mostara u vlasništvu INTERA Tehnološkog Parka.
28.06.2018 08:52    Gospodarstvo / Mostar   ​'Stanje u Aluminiju pod kontrolom, fokus je na otklanjanju nemira i stabilizaciji poslovanja' Novoimenovani vršitelji dužnosti članova Uprave Aluminija d.d. Mostar, v.d. direktora Društva Dražen Pandža i v.d. izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak Boris Vican, intenzivno rade na stabiliziranju općega stanja u Aluminiju, stavljajući fokus na održavanje maksimalne operativnosti u proizvodnom procesu, na otklanjanje nemira koji se uvukao među radnike, na popravljanje narušenoga odnosa sa sindikalnom organizacijom, kao i na oporavljanje ugrožene tvorničke reputacije među poslovnim partnerima.
28.06.2018 08:10    Gospodarstvo / Mostar   ​Radnici Aluminija odustali od štrajka Sindikat zaposlenih u Aluminiju za sutra je bio najavio drugi štrajk upozorenja, ovog puta dvosatni, nezadovoljni odnosom Uprave, te uvjetima rada u poduzeću.
25.06.2018 12:08    Gospodarstvo / Mostar   ​Aluminij: Gadžić smijenjen, Pandža preuzima tvrtku Mario Gadžić razriješen je s dužnosti direktora mostarskog Aluminija, potvrdio je na konferenciji za medije Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora mostarskog poduzeća.
22.06.2018 15:52    Gospodarstvo / Mostar   Direktor Aluminija Mostar optužio sindikalista da traži 17 tisuća maraka za zapošljavanje Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić tvrdi da mu je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić nudio 8.500 eura (17.000 KM) za zapošljavanje u ovoj kompaniji.
18.06.2018 14:21    Gospodarstvo / Mostar   U srijedu završnica SPARKreators lige U srijedu s početkom u 12 sati u prostorijama SPARKa u Mostaru održava se završnica SPARKreators lige.
18.06.2018 09:52    Gospodarstvo / Mostar   INTERA TP vodi studentice na ljetnu školu poduzetništva u Sloveniji ​Nova aktivnost INTERA Tehnološkog Parka u okviru projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ idealna je za sve djevojke, koje žele zakoračiti u svijet poduzetništva, u budućnosti voditi vlastita poduzeća i naučiti kako postati uspješne na tom putu. Naime, kroz ovaj projekt, koji se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije, INTERA TP vodi deset mladih studentica na ljetnu školu poduzetništva koja će se održati od 10.7. do 20.7.2018. godine u institutu za razvoj znanja i poduzetništva „Vedoma“ u Mariboru u Sloveniji.
18.06.2018 07:47    Gospodarstvo / Mostar   ​Danas u Mostar slijeće prvi zrakoplov iz Jordana, linije iz Njemačke redovito popunjene Danas bi u Mostar trebao sletjeti prvi zrakoplov nove charter linije Amman (Jordan) - Mostar. Linija će prometovati do sredine listopada, svakog ponedjeljka, a sličan aranžman je postojao zadnjih nekoliko godina.