Gospodarstvo / Mostar

17.07.2019 08:13    Gospodarstvo / Mostar   ​Galić o Aluminiju: Džindić je tri sata prije gašenja pričao o blefiranju, to je neozbiljno Novinar Hrvatskog Medijskog Servisa (HMS) Branimir Galić je gostovao u Regionalnom dnevniku BHRT-a i komentirao situaciju u Aluminiju.
16.07.2019 10:14    Gospodarstvo / Mostar   ​Krizno vijeće Aluminija ponovno zasjedalo U nastavku rada svojevrsnoga kriznog vijeća Aluminija d.d. Mostar, uz predstavnike Uprave, Nadzornoga odbora i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija, i danas je sudjelovao predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.
15.07.2019 10:52    Gospodarstvo / Mostar   ​Pero Bebek: U Aluminiju je bilo dosta nezakonitih radnji, ali je netko opstruirao istragu o njima Predsjednik Skupštine Sindikata radnika Aluminija, Pero Bebek rekao je kako su brojne nezakonite radnje u zadnjem desetljeću.
15.07.2019 10:37    Gospodarstvo / Mostar   VIDEO/​Klepić: Aluminij dobio 6 mjeseci, moguć skori početak proizvodnje u ljevaonici Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar Zdenko Klepić izjavio je u ponedjeljak da je Vlada FBiH na telefonskoj sjednici održanoj u petak donijela odluku o nastavku poslovanja Aluminija u okviru programa stabilizacije, što po njegovim riječima znači da u sljedećih šest mjeseci neće biti stečaja niti će netko moći blokirati račune Aluminija.
15.07.2019 10:00    Gospodarstvo / Mostar   ​FOTO: Djelatnici Aluminija u iščekivanju novih informacija o sudbini poduzeća Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović došao je jutros u društvu ministrice finansija FBiH Jelke Milićević (HDZ) na sastanak u Aluminij.
15.07.2019 08:42    Gospodarstvo / Mostar   Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija ukazivao na 'mutne poslove' koji se odvijaju unutar društva Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar traži od svih vlasnika Društva da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su, kako se navodi, radili nezakonite radnje i koji su svojim nemarnim i nesposobnim radom ugrozili egzistenciju djelatnika i njihovih obitelji.
14.07.2019 14:03    Gospodarstvo / Mostar   U ponedjeljak sastanak Čovića s predstavnicima Aluminija Sastanak predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija s predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a BiH Draganom Čovićem održat će se u ponedjeljak, 15. srpnja, u Upravnoj zgradi Aluminija d.d. Mostar, s početkom u 8 sati.
14.07.2019 10:00    Gospodarstvo / Mostar   ​Kako je politički sukob Hrvata i Bošnjaka doveo do konačnog kraha giganta iz BiH Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, do posljednjeg je trenutka u javnim istupima tvrdio kako smatra da se gašenje proizvodnje u mostarskom Aluminiju neće dogoditi, da je to blef, pa bi na novinarska pitanja o tome da ovaj put prijeti ozbiljna mogućnost gašenja tvornice odgovorio protupitanjem:
14.07.2019 07:36    Gospodarstvo / Mostar   ​Isplaćene plaće radnicima Aluminija Radnicima Aluminija isplaćene su plaće, doznaje Hrvatski Medijski Servis od jednog radnika ugašenog mostarskog giganta.
12.07.2019 19:14    Gospodarstvo / Mostar   Biokšić: Nikom više ne vjerujem ništa, ali imam malu dozu nade Zadovoljan nisam, kako ću biti zadovoljan kad je tvornica ugašena, ostali smo bez radnih mjesta, ali nakon jučerašnjeg sastanka hrvatska politika nam je ulila neku dozu nade i optimizma da bi se nešto moglo pokrenuti na bolje
12.07.2019 19:05    Gospodarstvo / Mostar   Vlada RH: Radit ćemo s Vladom FBiH na tome da se pokrene proizvodnja u Aluminiju Slijedom informacija o tome da je u proteklim danima prekinuta isporuka električne energije i zaustavljena proizvodnja u trgovačkom društvu Aluminij d.d. Mostar
12.07.2019 17:31    Gospodarstvo / Mostar   Škoro: Gašenje Aluminija je udarac opstojnosti Hrvata u BiH Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i pjevač Miroslav Škoro oglasio se vezano uz slučaj gašenja proizvodnje u mostarskom Aluminiju.