Gospodarstvo / Mostar

30.07.2018 09:15    Gospodarstvo / Mostar   ​Direktor Aluminija za Dnevni list: Imamo strategiju, a volja i snaga za borbu su nesporni Današnje izdanje mostarskoga Dnevnog lista donosi opsežan razgovor s v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Draženom Pandžom. S prvim čovjekom mostarske tvornice razgovarao je glavni urednik Dnevnoga lista Dario Lukić, a tekst koji je svoje mjesto našao i na naslovnici ove tiskovine
25.07.2018 12:58    Gospodarstvo / Mostar   Mostar okupio gospodarstvenike iz 15 zemalja na Biznis forumu bh. dijaspore Mostar je danas domaćin jednog od najvećih poslovnih skupova s članovima zajednice dijaspore u Europi 'Biznis forum bh. dijaspore – BhdiaFor' koji u gradu na Neretvi s ciljem investiranja u BiH okupio 150 gospodarstvenika iz 15 zemalja svijeta.
24.07.2018 11:44    Gospodarstvo / Mostar   INTERA TP donirala deset CityOS Gro uređaja uzgajivačima smilja Ljeto u INTERA Tehnološkom Parku prolazi u znaku implementacije nekoliko projekata od kojih se posebno ističe projekt AgroTECH koji se implementira u okviru USAID/Sweden Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II financiranog podrškom američkog i švedskog naroda, a kroz čije aktivnosti INTERA Tehnološki Park želi omogućiti primjenu suvremenih tehnologija u poljoprivrednom sektoru s posebnim naglaskom na uzgoj smilja.
22.07.2018 16:55    Gospodarstvo / Mostar   U Mostaru sutra Info dan 'EU programi – od ideje do cilja' Info dan 'EU programi – od ideje do cilja' održat će se sutra, ponedjeljak, 23.7.2018. godine s početkom u 11 sati u Mostaru u prostorijama EUIP Mostar
18.07.2018 09:36    Gospodarstvo / Mostar   ​Aluminij: Mora se na vrijeme spriječiti uvođenje europskih kvota i carina na metal iz BiH Opravdani nemir u BiH uzrokovala je potpora zemalja Europske unije prijedlogu mjera Europskoga povjerenstva za ograničavanjem uvoza čelika iz država izvan EU-a, što je jednim od odgovora Unije na carine koje su uvele Sjedinjene Američke Države.
09.07.2018 11:26    Gospodarstvo / Mostar   ​Poznati pobjednici SPARK-ovog Innovation Hack natjecanja Proteklog vikenda u mostarskom poslovnom parku SPARK održano je drugo po redu natjecanje Innovation Hack, 24-satno natjecanje na kojem su natjecatelji pokazali svoje IT i biznis vještine pri razvijanju inovativnih rješenja baziranih na sportskim podacima.
06.07.2018 13:29    Gospodarstvo / Mostar   ​Otvoren ured Ericssona Nikole Tesle i potpisan ugovor s HT-om Mostar Kao uvod u današnje službeno otvaranje ureda Ericssona Nikole Tesle u Mostaru, predsjednica ove kompanije Gordana Kovačević i Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, potpisali su u novi ugovor u vrijednosti 11 milijuna kuna.
04.07.2018 09:32    Gospodarstvo / Mostar   ​Dražen Pandža: Popravljamo reputaciju Aluminija U današnjemu je izdanju sarajevske dnevne tiskovine Oslobođenje objavljen razgovor s novoimenovanim v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Draženom Pandžom. Razgovor koji je s prvim čovjekom mostarske tvornice vodio novinar Adnan Demić, objavljen je pod naslovom Popravljamo reputaciju Aluminija, a prenosimo ga u cijelosti:
30.06.2018 13:03    Gospodarstvo / Mostar   ​Natječaj za posao na Našoj TV Naša TV d.o.o. Mostar raspisuje javni natječaj za sljedeća radna mjesta:
29.06.2018 14:11    Gospodarstvo / Mostar   ​Code Hub Mostar: Prva tri mjeseca rada prvog coworking prostora u Mostaru Prije nešto više od šest mjeseci u, do tada, već dugo nekorišten prostor ušli su prvi eksperti koji su prostor u jednoj od najpoznatijih mostarskih zgrada trebali pretvoriti u prvi coworking prostor u središtu Mostara u vlasništvu INTERA Tehnološkog Parka.
28.06.2018 08:52    Gospodarstvo / Mostar   ​'Stanje u Aluminiju pod kontrolom, fokus je na otklanjanju nemira i stabilizaciji poslovanja' Novoimenovani vršitelji dužnosti članova Uprave Aluminija d.d. Mostar, v.d. direktora Društva Dražen Pandža i v.d. izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak Boris Vican, intenzivno rade na stabiliziranju općega stanja u Aluminiju, stavljajući fokus na održavanje maksimalne operativnosti u proizvodnom procesu, na otklanjanje nemira koji se uvukao među radnike, na popravljanje narušenoga odnosa sa sindikalnom organizacijom, kao i na oporavljanje ugrožene tvorničke reputacije među poslovnim partnerima.
28.06.2018 08:10    Gospodarstvo / Mostar   ​Radnici Aluminija odustali od štrajka Sindikat zaposlenih u Aluminiju za sutra je bio najavio drugi štrajk upozorenja, ovog puta dvosatni, nezadovoljni odnosom Uprave, te uvjetima rada u poduzeću.