Gospodarstvo / Mostar

19.10.2018 17:14    Gospodarstvo / Mostar   ​Uprava Aluminija očekuje pomoć i od vlade RH Generalni direktor Aluminija iz Mostara Dražen Pandža izrazio je u petak u Mostaru očekivanje da će se i hrvatska vlada uključiti u rješavanje njihovih problema, nakon što je Vlada Federacije BiH najavila poduzimanje mjera kako bi se pomoglo posrnuloj kompaniji koja se suočila s opasnošću gašenja zbog velikih gubitaka i neodržive cijene proizvodnje
19.10.2018 14:56    Gospodarstvo / Mostar   ​VIDEO | Pandža: Ovo je početak za novi, zdraviji i bolji Aluminij Dražen Pandža, v.d. direktor Aluminija, pozdravio je prijedloge Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za poboljšanje stanja u ovoj mostarskoj tvornici. Upozorio je da svako odlaganje rješavanja problema u kompaniji dodatno košta Aluminij.
19.10.2018 13:10    Gospodarstvo / Mostar   ​Vlada FBiH dala zaduženja Aluminiju, moguće obaranje plaća Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju u Aluminiju d.d. Mostar i zadužila ovo gospodarsko društvo i JP Elektroprivredu HZ-HB Mostar da pokrenu aktivnost reprograma duga.
18.10.2018 12:02    Gospodarstvo / Mostar   ​Podrška Asocijacije poduzetnika Hercegovine Aluminiju d.d. Mostar Asocijacija poduzetnika Hercegovine uputila je pismo podrške Aluminiju d.d. Mostar.
16.10.2018 15:33    Gospodarstvo / Mostar   Hercegovački uštipci i cicvara na markama HP Mostar Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dvije prigodne poštanske marke u povodu Svjetskoga dana hrane koji su utemeljile zemlje članice Organizacije za prehranu i poljoprivredu – FAO. Na markama su prikazani motivi starih hercegovačkih jela – uštipaka i cicvare.
16.10.2018 09:49    Gospodarstvo / Mostar   ​Drvni klaster Hercegovina: Prestanak rada Aluminija direktno će utjecati na bh. gospodarstvo Drvni klaster Hercegovina izražava zabrinutost u vezi sa najnovijim događanjima u poslovanju Aluminija i poziva sve relevantne subjekte, a posebice Vladu Federacije BiH da shvate ozbiljnost situacije i žurno pristupe rješavanju spornih pitanja.
15.10.2018 13:47    Gospodarstvo / Mostar   ​Aluminij ostaje na elektroenergetskoj mreži sljedećih tjedan dana Aluminij d.d. Mostar uspio je, manje od sat vremena prije isteka roka za prijavu novoga ''voznog reda'' Neovisnomu operatoru sustava u BiH, dogovoriti opskrbu tvornice električnom energijom za razdoblje od sljedećih tjedan dana, kupivši tako bitno vrijeme za preživljavanje do onih ključnih koraka koje mora poduzeti Vlada Federacije BiH.
14.10.2018 09:05    Gospodarstvo / Mostar   ​Rok do ponoći: Za spas mostarskog Aluminija traži se rješenje Danas je “dan D” za mostarski Aluminij...
13.10.2018 16:41    Gospodarstvo / Mostar   ​Evo tko su pobjednice SPARKreatorice lige Djevojčice iz osnovne škole koje se bave programiranjem i robotikom? Da, dobro ste pročitali, riječ je o djevojčicama koje sudjeluju u SPARKreatorice ligi cijelu prošlu školsku godinu, a sad je došlo vrijeme za veliko finale.
13.10.2018 13:04    Gospodarstvo / Mostar   ​Vlada FBiH mora odmah zatražiti suspenzije mjera prema Aluminiju Nakon jučerašnje izvanredne konferencije za novinare, na kojoj su se javnosti obratili čelni ljudi Aluminija d.d. Mostar, obznanivši najavu Neovisnoga operatora sustava (NOS) BiH o isključenju Aluminija s elektroenergetske mreže sutra u ponoć, očitovali su se i pojedini članovi aktualne Vlade FBiH, najavivši zasjedanje Vlade u petak.
13.10.2018 08:42    Gospodarstvo / Mostar   ​Nagradni fotonatječaj '!hej Obojimo jesen' U svrhu dodatne promocije našeg prepaid branda !hej, krenuli smo s nagradnim natječajem „!hej Obojimo jesen“.
12.10.2018 12:20    Gospodarstvo / Mostar   SDA se koristi Aluminijem kao sredstvom za osvetu Draganu Čoviću i HDZ-u BiH? Oko 900 radnika mostarskoga Aluminija mjesecima proživljava poslovnu i životnu kalvariju i taj se nekadašnji gospodarski div nalazi na koljenima, praktično pred gašenjem.