Kolumne

23.08.2017 08:14    Kolumne   ​Veselin Gatalo: Radosti tuđeg ranjavanja Bosansku, hercegovačku i hrvatsku javnost je nedavno razveselila vijest da je čovjek upucan na groblju dok je stavljao cvijeće na grob svoga oca.
19.08.2017 15:50    Kolumne   ​NINO RASPUDIĆ: Pelješki most i bošnjačka mornarica Predsjednik Pomorskog društva BiH akademik Ibrahim Bušatlija još je 2012. izjavljivao kako je Pelješki most “atak na Bosnu”, čime je javnost ostavio u nedoumici jer je Bosna udaljena 130 kilometara od hercegovačkog mora.
17.08.2017 13:26    Kolumne   ​Veselin Gatalo: Diskretni šarm Mace Diskrecije Ne znam kako se osjećao Oliver Stone kad je pokušao pustiti vodu u hotelskoj sobi. Ne znam kako se osjećao Oliver Stone kad je pokušao pustiti vodu u hotelskoj sobi.
10.08.2017 11:42    Kolumne   VESELIN GATALO: Uništi pa daj strancima Hrvatska još jedino na nama može nježnik oštriti. Ubila je EU.
02.08.2017 17:36    Kolumne   Veselin Gatalo: NE PRIJAVLJUJTE KORUPCIJU! Ako vam na um padne suluda ideja da prijavite korupciju, proći ćete kao Irina Lovrić, zaposlenica u državnoj službi. Kada je Irini stavljen na astal u uredu papir koji je trebala potpisati, pročitala ga je. Vidjela je da se radi o fiktivnom računu i odbila ga potpisati! Njezin šef je, zbunjen od njezina brezobrazluka, uz nekoliko milja naših KM mjesečno, samo htio još koju stotinu ili milju maruna na ime računa za smještaj, gorivo, pjevaljke ili vrag će ga znati kog vraga.
26.07.2017 08:46    Kolumne   Veselin Gatalo: Zobnica za Borisa Dežulovića Po naslovu bi se reklo da ću se okomiti na Borisa Dežulovića zato što je mojim rečenicama iz kolumne (pisao u Oslobođenju, glasilu za Bošnjake light i ponekog još uvijek naivnog Srbina i Hrvata) dodavao riječi i iste vadio iz konteksta. Neću, jer sam nekad i sam bio uvjeren u teoriju srebreničkoga „genocida“.
18.07.2017 11:49    Kolumne   Veselin Gatalo: Moj fašizam i Elvedinov urođeni antifašizam Kad sam napisao prethodnu kolumnu, mislio sam da će me se prvi sjetiti Kožo i Mesićevo pero od sokola, dežurni orao antifašizma, Boris Dežulović. Ali ne, prvi me se sjetio bošnjački Hrvat Emil Karamatić. Prenio kolumnu i dodao na naslov „Arbeit macht frei“. Pisati se sjetio mladi i dobro uhljebljeni kadar SDA, diša Pavarotti centra, Elvedin Nezirević, i to prije petka i džuma- namaza kad se raspravlja i dijeli etiketa fašista.
10.07.2017 19:08    Kolumne   ​VESELIN GATALO: Radno mjesto Srebrenica Ovih dana se odvija sada već tradicionalna komemorativno – kulturno – historijsko – sportsko – umjetnička manifestacija s motorijadom zvana „Srebrenica 2017“. Mnoštvo događanja, ljudi iz cijeloga svijeta doći će da obilježe godišnjicu proboja muškaraca iz Srebrenice iz obruča i pogibije istih, a istodobno i ratnog zločina strijeljanja zarobljenih.
04.07.2017 21:08    Kolumne   Veselin Gatalo: MRAČNI TREĆI MILENIJ Veliki vođa Kim Jong Un, oduševljeno je gledao kako projektil nestaje u azijskom nebu. Debeli škembići su mu poigravali od predsjedničke sreće. Cijela Sjeverna Koreja je bila ushićena, čak i oni kojima nije baš bilo do ushićenja. Zašto li je sretan?
21.06.2017 13:04    Kolumne   Veselin Gatalo: Gori London, gori građevina Ne zna se koji je građanin Londona uhvatio bačenu bebu. Ne zna se je li beba imala ime i koje je boje bila. Ne zna se ni ime majke koja je bacila s prozora goruće zgrade tu istu bebu s visine veće od visine Starog mosta. Ne zna se jer je zakon prekršen.
14.06.2017 11:24    Kolumne   VESELIN GATALO: Katar i naš atar Prva faza osuđivanja i otuđenja je već prošla. Za pare – sve može. Prodaj svoje, tuđe, nebitno, samo daj pare.
13.06.2017 09:10    Kolumne   Što je muškarac bez „muškosti“ na Balkanu? Reći svoje mišljenje je nešto sto se uvijek provlačilo kroz povijest. Barijere mišljenja su postale glavni element promjena. Žene su uvijek bile te koje su zahtijevale svoj dio kolača koji im se u velikoj mjeri i pružio.