Gastro

30.05.2012 18:45    Gastro   Pivo je mala tvornica ljekovitih tvari Jedno pivo na dan za ljudski je organizam blagotvorno, baš kao i aspirin dnevno, redovito vježbanje ili održavanje tjelesne težine. A kad vam to kaže poznata i priznata nutricionistica i biokemičarka Donatella Verbanac,
16.05.2012 07:28    Gastro   Znate li što se doista krije u vašoj hrani? Ekstrakt iz analne žlijezde dabrova pojačava okus sladoleda od jagode, amonijev sulfat dodaje se kruhu, a od titan dioksida vaše je nemasno mlijeko zapravo bijelo. Više nego ikada prije, potrošači zahtijevaju znati što se nalazi u hrani koju kupuju i zašto.
01.05.2012 09:51    Gastro   FOTO: Najbolji restoran na svijetu je danska 'Noma' Danski restoran Noma treću je godinu zaredom proglašen najboljim restoranom na svijetu u prestižnom izboru britanskog časopisa Restaurant. Kopenhaški restoran vlasnika i 'chefa' makedonskog Albanca Renea Redžepija (34) proglašen je najboljim
19.04.2012 10:36    Gastro   Omiljeno voće govori o našem karakteru Teorija da nas omiljeno voće razotkriva potječe  iz Japana gdje su još prije 2.000 godina smatrali da je voće stvoreno kako bi uskladilo poremećene ravnoteže u ljudskom tijelu. Naš izgled, pokreti, način na koji razgovaramo, hodamo,
05.04.2012 07:43    Gastro   U susret Uskrsu: Nekoliko korisnih činjenica o jajima Jaja su neizostavni sastojci velikom broju jela. Nezamjenjiva su  u tijestima, daju punoću kolačima, umacima i preljevima daju finu teksturu, povezuju mljeveno meso, upotrebljavaju se za pohanje, prženje, pečenje…
27.02.2012 12:05    Gastro   Prijave za tečaj kuhanja još pet dana Ostalo je još samo 5 dana za prijave na tečaj kuhanja koji u Mostaru organizira gastro portal moj-restoran.info u suradnji sa Srednjom turističko-ugostiteljskom školom Mostar. Podsjetimo, za sve one koji bi željeli naučiti kuhati i usavršiti se u kuhinji to mogu učiniti već početkom idućega mjeseca,
20.01.2012 15:30    Gastro   Slovenija: U mlijeku pronađeni kancerogeni tragovi U mlijeku s nekoliko farmi u Sloveniji utvrđeni su tragovi kancerogenih aflatoksina, zbog čega je mlijeko moralo biti uništeno, a veterinarska uprava ispituje je li dio mlijeka dospio u prodaju, objavili su slovenski mediji.
29.11.2011 13:02    Gastro   Ne znate što biste za ručak? - A da probate salatu od graha? Za sve koji vole dobar zalogaj, a pri tome čuvaju liniji i zdravo se hrane Bare je pripremio salatu od graha, koja se brzo spravlja a izuzetno je zdrava u ukusna. U video-prilogu pogledajte našeg kuhara i njegove male tajne kuhinje. Dobar tek želimo!
15.11.2011 13:52    Gastro   Bare kuha brzo i ukusno jelo: Gljive na salatu Za sve ljubitelje dobre, a jeftine kuhinje naš kuhar Bare je ovaj tjedan napravio brzo i ukusno jelo: Gljive na salatu. Kako to radi majstor svog zanata pogledajte naš video. Recept se nalazi u prilogu.
01.11.2011 13:09    Gastro   VIDEO: Kuhajte s Baretom: Dah ljeta uz "Dagnje na buzaru" Iako je uveliko iza nas, ljeto je godišnje doba koje većina nas najviše voli. Sunce, pijesak, miris mora, glasanje galebova... Ako vam nedostaje sve nabrojano, naš vrhunski kuhar Stanko Barić Bare će vam predstaviti ovotjedni recept "Dagnje na buzaru" i tako pokušati donijeti dašak ljeta u vaše kuhinje i trpezarije.
25.10.2011 11:15    Gastro   Bez ideje za ručak: Probajte "Studentsku poparu" à la Bare Kao što smo i obećali i ovog tjedna kuhamo skupa. Savršen recept za spravljanje "Studentske popare" za sve gurmane pokazat će vam, korak po korak, naš vrijedni kuhar Bare. Uživajte i dobar tek!
18.10.2011 11:51    Gastro   VIDEO: Ne znate što za ručak: 'Kuhajte s Baretom!' Kulinarstvo je umijeće pripremanja hrane bilo u svježem obliku ili primjenom raznih procesa termičke obrade namirnica uz dadatak začina. To je kompleksan proces koji se razvijao sa općim razvojem ljudskog društva. Od danas na našem portalu pokušat ćemo vam približiti tajne kulinarstva