Gospodarstvo / BiH

04.01.2018 09:12    Gospodarstvo / BiH   ​Kuću grije peletom od ambrozije koji sam pravi, i to po cijeni od 30 maraka za tonu Korištenje peleta smatra se ekološki prihvatljivijim i jednostavnijim, ali onoga trenutka kada su cijene naglo skočile, sve njegove prednosti pale su u vodu.
03.01.2018 21:54    Gospodarstvo / BiH   ​Stanovi u BiH prodaju se i za 7.000 KM po kvadratu Cijene stanova u BiH porasle su tijekom ljeta zbog velikog broja kupaca iz dijaspore, a iznajmljivanje je također skuplje zbog sve većeg zanimanja Arapa i turista, potvrđuju iz bh. agencija za prodaju nekretnina, piše Večernji list BiH. Već je uobičajeno da je ljeti veća potražnja za stanovima zbog dijaspore, a tko su kupci najskupljih nekretnina, agencije ne žele otkriti, ali iznosi koji se daju za nekretnine u BiH na razinama su velikih svjetskih metropola.
03.01.2018 10:30    Gospodarstvo / BiH   ​Oglas za posao: Potrebno poznavanje njemačkog jezika Traži se student ili studentica za radno mjesto Agenta u Call centru. Radno vrijeme zaposlenika ce biti po dogovoru, naravno prema pravilnicima i zakonima, za sada u popodnevnoj smjeni, sa satnicom od 8 sati ili po dogovoru sa zaposlenikom.
03.01.2018 08:26    Gospodarstvo / BiH   ​Trgovci iskoristili velik interes i enormno podigli cijenu peleta Pelet je od potpuno anonimnog energenta postao hit među brojnim građanima BiH posljednjih godina. Zagrijava kvalitetno svaki dom, zadovoljava ekološke standardne, ne ugrožava nikoga.
02.01.2018 18:46    Gospodarstvo / BiH   OPREZ: Opasni sir na tržištu BiH Agencija za sigurnost hrane BiH priopćila je da je, putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, obaviještena da je u BiH isporučen topljivi sir proizvođača Pomurske mlekarne koji sadrži nedeklarirani konzervans lizozim (E1105) koji se proizvodi iz bjelanca jajeta a koji može izazvati alergijske reakcije ili intolerancije kod osoba alergičnih na jaja. Radi se o sljedeća dva proizvoda: Naziv proizvoda: Weekend cheese, Naziv brenda: Pomurske mlekarne, Pakiranje u obliku kobasice ili rezano na komade, Temperatura: Rashlađeno, Težina: 2.0 kg, kao i o proizvodu Prleski sir, Naziv brenda: Pomurske mlekarne, Pakovanje: u obliku kobasice od 1 kg ili 240 gr, Temperatura: Rashlađeno, Težina: 1.0 kg. Obavijest se odnosi na sve lotove navedenih proizvoda s valjanim rokom upotrebe. Kako se ukazuje, proizvodi nisu sukladni odredbama Zakona o hrani i Pravilnika o pružanju obavijesti potrošačima o hrani, kojim je obvezno navođenje na deklaraciji svakog sastojka ili pomoćnog tehnološkog sredstva u proizvodnji koje može izazvati alergijske reakcije ili intolerancije, a koje se koristi u proizvodnji ili preradi hrane i prisutno je u gotovom proizvodu, čak i u promijenjenom obliku. Agencija za sigurnost hrane BiH je sve raspoložive informacije dostavila na daljnje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH sa zahtjevom da provedu inspekcijski nadzor, utvrde sljedivost te dostave povratne informacije.
02.01.2018 12:00    Gospodarstvo / BiH   ​Nesvakidašnja priča iz BiH: Svim dužnicima oprostio dug Direktor privatne tvrtke I-Mibag iz Bužima Izet Pajalić odlučio je povući nesebičan potez i svim dužnicima prema njegovoj tvrtki oprostiti dugovanja, tako da u novoj godini Pajalić neće imati dužnika.
02.01.2018 08:16    Gospodarstvo / BiH   U 2018. najavljen rast broja zaposlenih, kao i plaća radnika u BiH Ako se obistine projekcije koje su napravili ekonomski analitičari iz Direkcije za ekonomsko planiranje u 2018. godini, pojačat će se rast javnih investicija, rast izvoza, i rast privatnih investicija...
01.01.2018 15:31    Gospodarstvo / BiH   ​Od danas jeftiniji pozivi: Pogledajte nove cijene mobilne telefonije u BiH Regulatorna agencije za komunikacije (RAK) je, nakon provedene analize, dala suglasnost u novembru prošle godine na izmjene cjenovnika Telekomu Srpske a.d. Banja Luka, BH Telecomu d.d. Sarajevo i Hrvatskim telekomunikacijama d.d. Mostar, koje se odnose na smanjenje cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatora u BiH, kao i na smanjenje cijene terminiranja nacionalnih poziva u mobilne mreže.
01.01.2018 13:58    Gospodarstvo / BiH   U dionice autoceste kroz Hercegovinu bit će uloženo više od 1,5 milijardi KM Ako bi se realizirao program javnih investicija Federacije, u iduće tri godine u ovom bosanskohercegovačkom entitetu bila bi realizirana ili bi počela realizacija 92 velika projekta ukupne vrijednosti nešto više od 13,995 milijardi KM, piše Večernji list BiH
01.01.2018 09:32    Gospodarstvo / BiH   U 2018. najavljen rast broja zaposlenih, kao i plaća radnika u BiH Ako se obistine projekcije koje su napravili ekonomski analitičari iz Direkcije za ekonomsko planiranje u 2018. godini, pojačat će se rast javnih investicija, rast izvoza, i rast privatnih investicija... - Vanjsko okruženje tijekom prethodnih godina predstavljalo je glavnu strukturalnu odrednicu ekonomskih kretanja u BiH.
29.12.2017 18:56    Gospodarstvo / BiH   Preventu potrebno 400 radnika, a našli samo dva: Išli smo od kuće do kuće i nudili posao U 'Prevent grupaciji' suočavaju se s ogromnim teškoćama u osiguranju radne snage pa su tako u Visokom od potrebnih 400 radnika za proizvodnju za Ford Focus uspjeli angažirati samo dva. "Pitanju ljudskih resursa pristupamo kroz dva projekta. Jedan je iznikao iz 'Prevent School Automotive', koja je prerasla u 'Takt akademiju', kojom prikupljamo adekvatne kadrove iz tzv. VSS i srednjoškolskog segmenta, ali smo sudjelovali i u projektima prekvalifikacije u Goraždu, Srebrenici, Travniku i u zadnje vrijeme u Ključu. U Visokom od 4.000 evidentiranih na Zavodu, kolegice iz našeg HRa su pozivale 1.200 nezaposlenih, od kojih se samo stotinak javilo na telefonski poziv, 40 je prošlo kroz obuku, a samo njih dvoje je potpisalo ugovor o radu. Nama nedostaje još 398 radnika! Mi smo u Visokom, Brezi, Ilijašu, Kaknju, te u Zavidovićima i drugim okolnim općinama obišli srednje škole, razgovarali s direktorima kako bi učenike završnih razreda (u svibnju ove godine) mogli zaposliti kod nas", kazao je nedavno Kenan Nalbantić, član Uprave Prevent BH. Dodao je da je tvrtke otišla toliko daleko da je za potrebe pokretanja proizvodnje u Travniku i Bugojnu organizirala sastanak s tajnicima mjesnih zajednica, koji su onda išli od kuće do kuće i animirali potencijalne radnike.
29.12.2017 11:36    Gospodarstvo / BiH   ​EXIT dolazi u BiH: Addiko Bank partner Festivala 84 na Jahorini Velika Exitova festivalska obitelj od slijedeće godine dobija svog novog člana. Zimsko izdanje jednog od najvećih regionalnih festivala bit će održano na Jahorini od 15. do 18. ožujka 2018. godine. Potpisivanjem ugovora o suradnji, potvrđeno je partnerstvo EXIT festivala i Addiko banke u BiH.